Grand Sport Vitesse “La Finale”, den senaste Bugatti Veyron

Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse

Det är över. Bugatti har redan avsluta produktionen av sin Veyron, en sport super nu blivit legend och markerade födelsen av franska lyxvarumärke efter att ha förvärvades i början av seklet av Volkswagen-koncernen. För nu, dess president, Wolfgang Dürheimer räknar idag varumärket arbetar redan på uppföljaren, som de strävar efter att "expandera och konsolidera ledande position med Veyron ny utmaning att göra bättre bäst". Ingenting annat, inte bekräftat namn eller datum, men ja vi kan komma vidare från Autopista.es din ersättning är planerad till 2016, antagande av ett hybridmodul och elektriska turboladdare för vara runt 1500 hk! och noterar även460 km / t!

Att veta som ersättning för Bugatti Veyron fortfarande måste vänta några månader, men vad vi vet idag är identiteten på den senaste versionen, som kronan 450 producerade enheter, alla redan sålt (300 kupéer och 150 konvertibler). känd som Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" och förvärvades av en arabisk tycoon, det presenteras som en världspremiär på bilsalongen i Genève, precis bredvid den första enheten tillverkas i 2005.

Colophon därför ett fordon Han slår hastighetsrekord med 431,072 km / t tjänsteman, denna nya Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" rider samma propeller spektakulära W16 8 liters motor, 1200 hk och 153.1 mkg vridmoment började rida varumärket i 2010. Med en sådan motor, meddelade supercar en acceleration av 0 till 100 km / t på 2,6 sekunder, med en maximal hastighet på 410 km / t.

Som en tribute till dess modell nummer 1, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" Idag är inspirerad i sin design, återigen utan att ge upp Bugatti tvåfärgade kropp som gjorde redan kända i sina modeller av 20 'och 30'. Naturligtvis, som alltid, har ägaren gjort sin Veyron som unik, väljer de flesta av hans kolfiber paneler målades först i rött (Som är åtta färger som har gjort Veyron), till de bifogade klaffar, dörrar eller luftintag i svart. Legend "The Finale" skrivs mycket synlig under den främre kjol och något mindre under den bakre spoilern: Alltid i rött på en svart bakgrund.

Inuti har Veyron Grand Sport Vitesse Bugatti "The Finale" fortfarande sådana sofistikerade material som porslin, den bästa kristall, läder och trä av olika slag, guld och även platina, den här gången stoppning också som en hyllning till den första Veyron i beige känd som "Silk", men nu tillsammans med kontraster i rött i armstöd, dörrpaneler och rattkransen. Och, naturligtvis, kolfiber målade också i rött på den centrala tunneln, i beläggningar konsol höljen eller säten. Den 450/450 serien är ingraverat i kupén och igen legend "The Finale".

slungas 2005 var Bugatti Veyron född, enligt dess president, med den svåra uppgiften att svara 4 nyckel: att kunna överföra mer än 1000 hk till asfalten, nå upp 400 km / t när de flesta supersport bara stannade i 300, säkerställa acceleration från 0 till 100 km / h på mindre än 3 sekunder och framför allt, kombinera alla med en lämplig bil för att få operan, stil och komfort. Enligt Wolfgang Dürheimer, Bugatti uppnått en milstolpe som under 2008 såg sin cabriolet Grand Sport version lanserades och 2010, den nya Super Sport och ökade till 1.200 hk. Enligt dess huvud, har varje enhet 450 producerats i praktiken endast. Inklusive alternativ som valts, det genomsnittliga priset på varje Bugatti Veyron säljs uppgick till 2,3 miljoner euro. Länge leve supercar.