Mazdas framtid: förbränningsmotorn har en lång resa

Mazdas framtid: förbränningsmotorn har en lång resa

Datumet är så långt borta att samhället och dess krav på bilen har blivit så mycket att det är svårt att beräkna den aktuella perspektiv. Men tillverkarna är klart att skulle möta efterfrågan och på ett visst sätt lagstiftningsbestämmelser marknadsränta. Vi fokuserar på Mazda, som just har kommit för att ta reda på en del av sin strategi.

Framtidsplaner gå igenom förbättrade förbränningsmotorer, där motorn glöd SKYACTIV bensin-X, och det gradvisa införandet av elektrifiering i intervallet börjar vid 2019 med denna motor och Hybrid koncept och förlängning Mild nästan ytterligare två decennier. Men även, enligt prognoserna hanterar Mazda, mer än 80% av sina produkter kommer att fortsätta att förlita sig på förbränningsmotorer, de flesta av dem i samband med hybrider, plug-in hybrider och tencología energiåtervinning för att ladda batteri tillbehör .

Tidigare, i 2019 den förväntas föras in den första 100% elektriska och Mazda kommer att veta om det kommer eller inte förlängas intervall, med en förbränningsmotor som fungerar som en generator för batteri-. Det föregriper den första plug-in hybrid der Mazda, planerad till 2021. Men det finns inga planer på att utveckla en bil som drivs bränslecell från väte. Vi rensas honom under hans Global Tech Forum med tanke på att denna teknik har fortfarande stora brister, särskilt i utbudet för att användas i stor omfattning.

Utvecklingen av sortimentet löper parallellt med forskning och utveckling som Mazda redan har meddelat, inklusive autonom körning, förstås som en automatisk andrepilot för att hålla förarna mest aktiva åldern från 2020y utveckling syntetiska bränslen från alger, vad de redan har uppnått experimentellt med hjälp av familjen Euglena.