Ford Ka + 2016 låg kostnad bil Ford för Europa

Ford Ka + 2016: låg kostnad bil FordFord Ka + 2016: låg kostnad bil FordFord Ka + 2016: låg kostnad bil FordFord Ka + 2016: låg kostnad bil Ford

Det kallas Ford Ka + eller Ka Plus och Esel Ny bil B bil segment Oval införliva den europeiska utbud under hösten. Ja, utilitaristisk, du läste rätt, eftersom med dess dimensioner och dess femdörrars har ingenting att göra med de hittills kända som Ka i Europa, varav endast behåller sitt namn. Det vill angripa detta försäljnings segment underifrån, konkurrerar direkt på pris- och konceptmodeller som Dacia Sandero och Kia Rio, delsegment hittills i år har ökat i Europa en 10 procent, enligt JATO (konsult referens på europeisk nivå som analyserar bland annat marknaden för nya bilar registreringar).

tillverkas Plattform B-segmentet Ford, är en global modell, efter strategi "One Ford". Tänkt som en prisvärd bil (huvud efterfrågan köpare som riktar) under förutsättningen för maximal enkelhet, på vissa marknader i Sydamerika (Mexico och Brasilien) och i Indien ett land där han kommer fabricar- och där den säljs, som kallas Ford Figo. Nu, med förändringar, de insisterar från Ford Europe, som har utförts betydande ändringar för att uppfylla lagens krav och krav förarna i den gamla kontinenten, nivå framför allt, delram påverkar rullande enheterna, suspensionen och styrning. Förändringar i indiska produktionskedjan har gett mer än en huvudvärk, som vi sade Darren Palmer, chef för produktionsbilar Fords B-segmentet. Inte mindre än åtta månader det tog att belysa varför ett metalliskt grundämne insidan var annorlunda än i Sydamerika med samma råvaror.

Betyg din bil gratisFord Ka +: inuti, bästa

men utanför estetiska skillnader Ford Ka + med modellen som säljs på andra marknader är bara viktigt, särskilt när det gäller framsidan, med en krom trapetsformig stor grill samla estetiska DNA modeller av märket under de senaste åren, och optiska grupper i inverterad pil. Även området bak är nästan identisk med den som säljs i Indien och Mexiko, där det erbjuds tambiénen sedativa version, med färg stötfångare utskjutande kropp (i Mexiko, till exempel, säljs i version boot).

med en längd mycket lik den Fiesta, (3,92 m 3,94 m Ford Ka +) Är nästan tre centimeter högre, något som ligger i deras rymlig hytt med plats för fem passagerare och det är utan tvekan en av sina bästa tillgångar. Rymliga och väl användas inuti Ford Ka + erbjudande har en av de bästa siffrorna i beboe segment, markera mot rivaler både utrymme i framsätet, som i benen på bakre passagerare. Den bakre bänk ger också generösa dimensioner i det övre segmentet.

Ford Ka +den dess stam kapacitet är emellertid snarare diskreta, 270 liter (Mindre än de Dacia Sandero bagage hanterare och Kia Rio), samtidigt som den erbjuder möjligheten att vika den 60/40 baksätet, om den behövs för att öka kapaciteten. Vidare, i sittbrunnen är vi totalt 21 användbara förvaringsfack. Eftersom allt inuti är inriktad på praktiska.

Instrumentpanelen, visar nästan identisk med Fiesta är klart bättre än sina bröder som säljs utanför Europa. Väl färdig och med en uppenbar känsla av kvalitet, fluffigare delar tack vare vid beröring och vissa element i huden (valfritt). Här finns allt från de mest grundläggande modellsystem Infotainment Brand oval, SYNC, och Ford MyKey.

Ford Ka +: en motor, två makter

Motorprogrammet för den nya Ford Ka + är enkel: en endast 1,2 Duratec bensinmotor härledd Fiesta 1,25 i två krafter 70 och 85 hk, båda med CO2-utsläpp på 114 g / km och en kombinerad förbrukning av 5 l / 100 km. I båda fallen, Duratec motor parat med en fem-växlad manuell växellåda. Rendering versionen har en 85 hk Eco version i princip är deras ankomst inte avsedd att Spanien-, som omfattar olika tekniska lösningar som optimerar förbrukningen siffra. Dessa åtgärder är effektiva däck lågt rullmotstånd, flera specifika aerodynamiska detaljer och regenerativa bromssystemet.

Interiör Ford Ka +Välutrustad erbjuder sex vanliga krockkuddar och stabilitetskontroll, bland annat. 85 hk version kan du bädda klimatkontroll, läderratt farthållare och uppvärmda säten och bakre parkeringssensorer.

ankomsten av Ford Ka + är planerad till september från ett pris på 9900 euro i Tyskland, Ja, exklusive stora rabatter som är säker på att konkurrera med Dacia Sandero och Kia Rio.

Du kanske också är intresserad av:

Ford Fiesta ST200: den starkaste parten någonsin

Ford Fiesta ST Ford Focus ST linje och linje: trä sportigare

Den EcoBoost Ford Motor driver en ... skateboard!