Seat Leon ST, Vi har redan familj!

Seat Leon ST, så är familjenSeat Leon ST, så är familjenSeat Leon ST, så är familjenSeat Leon ST, så är familjen

Nya Seat Leon ST familj, video

För den officiella lanseringen har Seat valt Frankfurt Auto Show (Tyskland) i september. Men månader tidigare har gett oss möjlighet att beröra och rota runt inne.

Seat Leon ST familjden Nya Seat Leon ST växer 28 cm i längd med avseende på version 5-dörrkroppen (sålunda uppmätta 4.54 meter) Och alla dessa centimeter fokusera på bakaxeln tillbaka, vilket skapar ett balanserat paket.

Trunk och interiör

När du öppnar bakluckan, använder vi emblem av varumärket, "S". Inget att kritisera. Och är det första anblicken stammen av Leon ST presenterar rymliga och praktiska, med en platt last mun vilket kommer att underlätta vår verksamhet säker lastning och lossning. Ae väl utrymme för dess regelbundna yta nästan kvadratisk bas (102 cm lång x 100 bred, enligt våra mätningar), tillmötesgående 587 liter och De kan utökas till 1470 liter med baksätet vikta. Vid laddning av bagage, dra tillbaka facket med enda tryck lätt, och upptäckte två små hål vid sidorna för att stoppa små föremål, innerbelysning och utlopp 12 volt. Och om vi vill öka utrymmet, har vi möjlighet att sänka bagagerumsgolvet några centimeter (drygt 11). Detta ligger under reservhjul, även om det kan mycket väl vara konventionella.

Vikning av de bakre sätena, förutom den vanliga metoden, på båda sidor av kängan är belägna några praktiska skyttar backar ner (40/60) bekvämt och enkelt. och vi kommer att ha en bred yta i huvudsak jämn belastning nästan 187 cm lång för att röra den främre ryggstödet. Det blir något hinder för att ta vår son cykel eller köpa möbler på Ikea. För att återgå sätena till utgångsläget kommer att göra operationen inifrån kupén. Seat Leon plats ST är fasta och rörliga i längdled, så i det avseendet kan vi inte vinna mer mark att especio lasten.

För att stänga det, eftersom ingen lockout, vi driva grinden hårt Om vi ​​utföra operationen i en rörelse.

Förutom sin nya linje och bål, ST erbjuder panoramatak som växer med kroppen och täcker utrymmet mellan framsätena och bakre, nyhet i familjen modell som deras bröder 3 och 5 dörrar tak omfattar endast framstolarna. En annan exklusivitet i ST familjen är gardiner för fönstren av baksätet som ska erbjudas som tillval, liksom takräcke att vi kommer att ha dem i krom eller karossens färg.

Bland listan över tekniska valfria element förutom de integrerade LED-strålkastare, har den adaptiv farthållare radar närhet ACC och DCC adaptiv chassikontroll, modifiera dämpningsegenskaper. Han gick först till Leon familjen i ST, som både SC och 5 dörrar lägga till den senare. Den innehåller också standardbroms multicolisión, dåsighet detektor, balken assistent och körfält assistent. För underhållning, har operativsystemet Seat Easy Connect, som styr funktionerna för underhållning och kommunikation, bland annat, genom en 5,8-tums pekskärm på instrumentbrädan.

Seat Leon ST familjInside, Interiören i familjen är identiska med de Leon 5 dörrar av design, material och kvalitetsinställningar. Så är det utrymme för ben och axlar i bakre raden av säten, eftersom även om vi fortfarande har ingen officiell åtgärder kontrollerar vi vår meter ingen skillnad. Nackstöd av de två sidosätena har omfattande i höjd, inte centrum, vilket som kan placeras i rätt position för långa människor.

motorprogram

Det kommer att ha en rad mycket likartade raketmotorer som är i 5-dörrars och SC. i bensin, kan välja mellan två varianter med 1,2 drivmedel TSD, 86 och 105 CV, och det ultimata utbudet kommer att vara 1,8 TSI 180 hk och 250 Nm vridmoment. Utrustad med start-stopp-system start&stopp, 105 hk motor förbrukar 4,9 l / 100 km och utsläppen är vid 114 g / km CO2. Om våra preferenser riktas till diesel, ST utrusta TDI CR med effektområde mellan 90 och 184 hk. De 2,0 TDI CR 150 hk inspelade förbrukning 4,1 liter och utsläpp av 106 g / km CO2. Belyser CR 2,0 TDI 184 hk och 380 Nm vridmoment, med en förbrukning av 4,3 liter och utsläpp av 112 g / km, tillgängliga endast i FR efterbehandling.

Seat nya stjärnan har redan schemat: kommer att presenteras i september, vi sedan köra i oktober för att träffa återförsäljare senare i år. Eftersom det finns fortfarande mer än fyra månader för kommersiell start, Seat tekniker ser ut finish och alternativ, så nu lite mer kan vi avancera dig i detta avseende. Har din pris? Ovan, naturligtvis, av 14,990 euro som delar upp 5-dörrars version.

Observera att ...

Stammen av Seat Leon ST har en volym på 587 liter. För närvarande Det finns bara två familjebilar av liknande yttermått (MQB delar samma plattform) med en större stam: Skoda Octavia Combi (610 liter och en 10 cm längre kropp) och VW Golf Variant (605 liter och samma längd hos kroppen Toyota). En Hyundai i30 CW och KIA cee'd Sports har 528 och 510 liter respektive.