Köpguide: små MPV Diesel

Köpguide: små MPV DieselKöpguide: små MPV DieselKöpguide: små MPV DieselKöpguide: små MPV Diesel

Det är mindre, under fyra meter lång, såsom Suzuki Splash och Opel Agila (3,74 m) eller nykomlingar VAG Group, Seat Mii, Skoda och Volkswagen Ort Up¡ (3,56 m ). Ett segment bilar utvecklats för att passa staden som nästan unikt, men med former av monovolumen att ge överlägsen beboelighet, med en mager stammen, men bekväm för fyra stora scenen. Men vem vill ha en Minivan format mångsidighet, mer innerutrymmen och bagagekapacitet och utöka sitt sortiment med fler möjligheter, att förlita sig på större balans på vägen och motorisering möjligheter utan att ge upp en innehåll storlek, i nästa steg av marknaden hittar du ett större antal möjligheter.

en kategori som har visat en bom på senare tid, med inslag av fortsatt tillväxt med nya varumärken söker en bit av kakan. MPV B, med en längd bland 4.05 och 4.10 m lång, varav står klart bara Meriva med en storlek närmare att Astra Corsa, trots att använda plattformen för den senare. Eftersom resten själva i proportioner extern av den största nyttan, att endast klart överstiga höjd (ca 8 extra cm).

Detta leder till en mer användbart interiör, med en bredd nära att erbjuda en kompakt femdörrars, klart överlägsen höjd, en högre körställning. Inte båda längsgående utrymme, vilket i de flesta fall är ännu lägre med ihåliga knä av passagerarna i baksätet, eftersom de gör växa i volumenal stammen och mer flexibla möjligheter utnyttjande. Alla anta lösningar ställa det bakre utrymmet, ger mer volym till start eller baksätet efter behov, med säten i längdled rörliga, som kan vikas på ryggen eller hela, i halvor, dolda volymer under golvet och övre fack som lätt avlägsnas för att gripa den höga marken.

den diesel~~POS=TRUNC versioner är de mest eftertraktade och som allt en variant finns runt 90 CV förknippas perfekt med hans filosofi. Och priser från 14.000 euro, med möjlighet till vinst i någon händelse rabatter Pive planen.

C3 Picasso 1,6 HDi / 90

Citroën C3 PicassoPris från 17,260 euro

Motor: 1,6 92 hk

Förbrukning: 4,2 l / 100 km

Porter: 430-560 liter

Faces sin sista cykeln efter att ha nått marknaden under 2008, efter att ha genomgått en restyling ett år sedan för att uppdatera sin image och utöka möjligheterna av utrustning. det har fyra motor, två HDi (92 och 115 hk) och två VTi bensin (95 och 120 hk), som kombinerar med en mängd olika utföranden. resultat mycket bekväm, med en idiot mycket mjuka suspensioner, flytta agility i city och snabbt i riksvägar, är smalare i mycket krokiga vägar.

den baksäte Det är flyttbar 14 cm longitudinellt, så att du kan öka kapaciteten för en del och intressant 430 liter, till 560.

Till förmån: Åkkomfort och modularitet stammen.

räknare: Krängning och hålla framsätena.

Fiat 500L 1,3 Multijet / 85

Fiat 500LPris från 17.000 euro

Motor: 1,3 85 hk

Förbrukning: 4,5 l / 100 km

Porter: 410-505 liter

Har ingenting att göra med 500L 500, en modell som står precis tvärtom, genom att ha en inuti breda frukten av kroppsformer avsedda för detta ändamål, ger stora beboelighet och stora volymer trunk. Förutom mycket utrymme, visar det stora doser av mångsidighet i konfiguration, med i längdriktningen glidbar baksätet, med möjlighet att dela upp det i två asymmetriska halvor för att konfigurera flera möjligheter av utrymme, bygger på användning vi vill ge till förskjutningar, prioritera lasten eller beboelighet. Med rätt beteende, inte visat mycket exakt kurvtagning, med mer uttalad roll och begränsad rörlighet mot andra konkurrenter.

Till förmånModularitet stammen och livability.

räknare: Styrkänsla med låg hastighet. Inredning bullernivåer.

Ford B-Max 1,6 TDCi / 95
Ford B-MaxPris från 18,350 euro

Motor: 1,6 95 hk

Förbrukning: 4,0 l / 100 km

Porter: 370 liter

På Fiesta plattformen har Ford utvecklat denna ursprungliga MPV-formatet verktyg. en funktionell modell, som bringar kännetecken för Sliding bakre dörrar systemet, vilket möjliggör ett stort gap på mer än en meter bred, med tanke på avsaknaden av den centrala pelaren, för att komma åt baksätet med maximal komfort och minimal ansträngning, driver baksätet lätt att fördela belastningen. Övervägande större ansträngning som krävs hantering av de två skjutdörrar från insidan med tanke på dess vikt. Dessutom har B-Max står för effektivitet visar dess ram väg, med en mycket exakt styrning känsla och fasta slitbana kurva.

Till förmån: Enkel åtkomst till bäraren och beteende.

räknare: Hantering av komplexa skjutdörrar från insidan. Flexibilitet jämfört med andra konkurrenter.

Hyundai ix20 1,4 CRDi / 90
Hyundai ix20Pris från 17,740 euro

Motor: 1,4 90 hk

Förbrukning: 4,5 l / 100 km

Porter: 470-565 liter

Efter försvinnandet av Matrix, har Hyundai inte i sortimentet för vår marknad varje minibuss. Med ix20 återhämtar detta format, dela plattform som används i Kia Venga, mer specialiserade i detta format. med 4,10 m i längd, gör maximala den inre utrymme, att erbjuda en verkligt rymlig interiör, i proportion bästa kroppsstorlek med sin lookalike, Kia Venga. Det är i linje med företrädare för denna kategori flexibilitet, vara rörliga baksäten längs 14 cm individuellt i två halvor, samma som när vikning av ryggstöden.

Till förmån: Användning av utrymme och bål volym.

räknare: Unsophisticated och långsam återhämtning Motor.

Komma Kia 1,6 CRDi / 116

Kia VengaPris från 19,606 euro

Motor: 1,6 116 hk

Förbrukning: 4,4 l / 100 km

Porter: 470-565 liter

Kia har egentligen två suceptibles bilar faller inom denna kategori, med nylanseringen av själ, nu i sin andra generationen. Men detta med en mer avslappnad och ungdomlig konstruktion och MPV linje mindre markant, varken erbjuder de vanliga inre flexibilitet detta segment. Om du svara på alla dessa förhållanden komma, Förutom konstruktion differentierad interiör och en extern bild med nuvarande formspråk av varumärket som tydligt skiljer tvillingmodellen Hyundai erbjuder en rad motorer förskjutna annorlunda. Det består av en variant 90 hk bensin, i diesel Det finns två alternativ 1,6 115 och 128 hk, ingen motor erbjuder 90 hk 1,4. Det framstår som att ix20 för utmärkt inomhusbruk och baksätet förskjutbar på längden.

Till förmån: Åkkomfort och modularitet stammen.

räknare: Krängning och hålla framsätena.

Nissan Note 1,5 dCi / 90

Nissan NotePris från 16.000 euro

Motor: 1,5 90 hk

Förbrukning: 3,6 l / 100 km

Porter: 325 liter

andra generationen Nissan Note, en modern bild som också överförs till en interiör enkel och funktionell, med instrument tillsammans med lysdioder för att främja en mer effektiv körning. den baksäte drag longitudinellt och ryggstöd är vikta av halvor. den bagageutrymme, utan att vara mycket stor, erbjudanden mycket vanliga former, som har ett handskfack under golvet 42 liter för att hålla dold klumpar. Ange stödsystem körning ovanligt i detta segment som lane departure warning eller närhet till en lateral fordon, kameror för att styra miljön i kroppen manövrering eller avancerat system anslutning. i diesel Denna versionen erbjudanden 1,5 dCi 92 hk, låg strömförbrukning och utmärkt touch.

Till förmånTekniska system Körhjälpanordning och anslutningsmöjligheter. Beteende.

räknare: Torr suspension. Få utrustning alternativ.

Opel Meriva 1,3 CDTi / 95

Opel MerivaPris från 19.065 euro

Motor: 1,3 95 hk

Förbrukning: 4,5 l / 100 km

Porter: 395-460 liter

Liksom i B-Max erbjuder Meriva ett system öppna dörrar märkning hans personlighet, i detta fall strider mot de främre dörrarna öppna. gynna bättre tillgång till det inre, Även om ledningen inifrån är något mindre bekväm än de traditionella. Sätena har längsgående oberoende reglering och lutningen hos ryggstöden, Det gör det lätt att anta en bekväm ställning eller ställa baksätet i enlighet med behoven hos varje ögonblick. Det är den största kategorin, med 4,30 m i längd, vilket återspeglas i det inre i alla dess dimensioner. Road är bekvämare än effektiv, med tre steg effekt för varianter diesel: 95 bhp 1,3 och 1,6 av 110 och 136 hk.

Till förmån

räknare: Öppna och stänga bakdörrarna från insidan.