Detta kommer att bli nästa Audi A8 kommer att anlända i år

Audi A8 2017, avsedd för Kina och resten av världenAudi A8 2017, avsedd för Kina och resten av världenAudi A8 2017, avsedd för Kina och resten av världenAudi A8 2017, avsedd för Kina och resten av världen

Vi behöver se stötfångare, grill och strålkastare framtid Audi A8, så vi visar rekreation Computer gjorts av vår specialist, men Audi har lämnat oss se och röra sina inre: en ram Det syftar till att öka komforten till nya höjder. Naturligtvis med sin ASF-teknik (från "Audi Space Frame"), Kombi plattor, balkar och noder, även om helt revideras. Och vi antar att huvuddragen i Audi Prologue koncept som markerar huvudlinjerna i designen.

Inne i Audi Prologue Concept, som förebådar det inre av Audi A8

Audi A8: Call Me flermaterial

Allt är redo att ge startknappen på fabriken Neckarsulm (Tyskland), där det kommer att inträffa igen Audi A8, fjärde generationen, som kommer att nå kunder efter sommaren.

Där bredvid nakna kroppar av Audi A8, materialspecialister och Audi lättviktskonstruktion har förklarat för oss hur den nya bilen kommer att vara så revolutionerande att De har varit tvungna att bygga en ny body shop, en gigantisk ny byggnad, där de samexistera Robotar 500 och 500 operatörer. Audi A8 är fortfarande aluminium, men ett formellt fråga: 58 procent av vikten av ramen är aluminium A8. Och resten? Om en B-stolpe och stål placeras i Audi A8 tredje nuvarande generationen för att förbättra sidoslagtålighet, den fjärde generationens A8 Det kommer att ta 40 procent av stål. Med Audi R8 sport erfarenheter, förstå möjligheterna till kolfiber och detta är det tredje materialet blir en del av ramen i Audi A8.

Stål och representerar 40 procent av vikten av Audi A8, aluminium marsch

Minoritet endast 2,7 kilo, kolfiber når den stora serier för panelseparerande startfacket och som är i samma stycke som det bakre facket. Den fjärde är magnesium, vilket den används för klassisk bit som ansvarar för att fästa torn suspension såsom är känt inom racerbilar. Ad nauseum hörde vi att det viktiga har varit att placera rätt material på rätt plats.

Audi A8, nytt riktmärke i komfort

Audi vill få en komfort aldrig sett. De tror att Det är det nuvarande kravet på kunder. Det tjänar inte sofistikerade suspensioner eller placera isolatorer, innan att man måste få styvare struktur möjligt. Först då kommer att säkerställa att hjulet inte når oönskade vibrationer, de kroppen inte skaka och producera ljud, suspensionen faktiskt fungerar med de exakta vinklar som avsett. För detta ändamål styvhet material har valts ut, även om det skulle uppfinna byggmetoder. Säger att de har fått och att den framtida Audi A8 kommer att ha en 24 procent styvare än den nuvarande Audi A8, men utan att ange ett värde.

Nya byggmetoder ge mer generösa ihåliga dörr

Elektrifiering är också komfort

Inte bara tänka på att skjuta utan buller, vibrationer, orubbligt ... gammaldags. Upprepade gånger de påminde oss om behovet av en ram kan ta emot batterier och skydda, eftersom en gång känd smidigt elbilen ordet komfort kommer en annan dimension. Audi A8 försöker dra nytta av det, men har inte avslöjat vilken grad. Vi kan misstänka, efter att ha sett begrepp som Audi Q8 Sport Concept som presenterades på Detroit Motor Show. Det är viktigt att tänka att, även om de inte har preciseras vilka specifika modeller har manifesterat sig alla Jag lärde mig med Audi A8 kommer att passera till andra delar av Audi. Detta kan innebära att framtida modeller som Q8, e-tron, framtida A6 och A7, till exempel, har mycket gemensamt med vad vi har sett. Limning, skruvning, lasersvetsning, nitar, tablocked, etc, inte mindre än Fjorton fogningsmetoder i nya Audi A8, en samling av tecnolgías som lämnar konventionell motståndssvetsning av andra bilar som marginell. Och efter allt detta, med så mycket ansträngning och nya material, De erkänner ramen väger 50 kilo mer än tidigare. Detta kan bara betyda en sak: Hur mycket komfort har inte fått Audi A8, om för det har accepterat göda!


Du kan också vara intresserad

Alla Audi kommer: SUV, el ... och mer

Audi A6 2018: den nya generationen om