Lotus Elise S och Evora GTE

Lotus Evora GTELotus Evora GTELotus Evora GTELotus Evora GTE

Som vanligt i de viktigaste fordons händelserna under året, har Lotus i Frankfurt Motor Show 2011 med ett stativ fullt smycke. Från och med Lotus Elise 2012, emot en moderat uppdatering, med fokus på mekaniska, även om dess produktion för att stänga. Den mest emblematiska av det brittiska företaget gick med i Lotus Evora GTE, och ett rally variant fortfarande utvecklas, krav: R GT.

Redan kända är den Lotus Evora GTE, en speciell variant av engelska sport avsedd att säljas på den asiatiska marknaden och produktion begränsad till 25 enheter. Den rungande framgångarna i Kina, alla modeller som säljs på bara några veckor har han lett varumärket att ompröva sin storskalig produktion. Sålunda, Lotus Evora GTE Det kommer att säljas över hela världen, inklusive den europeiska kontinenten. Denna variant kommer vid liv med en drivgas 3.5L V6 och 444 hk, vilken den är associerad med den AMT sekventiella skift, och sänker dess vikt från den konventionella modellen i 105 kilo. Det har också utmärkande element som en spoiler större metallfälgar nytt lagförslag, baquets sport Recaro.

För hans del, Lotus Elise S innehåller en ny motor 1,8 inga data publiceras. Dock är Tillverkaren hävdar en mer effektiv mekanisk vilket minskar bränsleförbrukningen och CO2. En godhet som ytterligare accentueras i fallet med SPS-variant är associerad med en ny sekventiell växellåda.