Zenvo ST1, den danska hiperdeportivo en miljon euro

Zenvo ST1, den danska hiperdeportivoZenvo ST1, den danska hiperdeportivoZenvo ST1, den danska hiperdeportivoZenvo ST1, den danska hiperdeportivo

Zenvo Automotive, en tillverkare av ursprung danska, kommer debut sin hiperdeportivo ST1 i Europa, efter nu in för 10 år sedan den första prototypen. Det är i Geneva Motor Show, som inleds den 4 mars.

För dem som inte vet, Zenvo ST1 är en hiperdeportivo dras från hans V8, 6,8 liters twin överladdning (Turbo och kompressor) siffror av effekt, vridmoment och stratosfäriska prestanda: 1,104 CV och 145.9 mkg, vilket överförs till bakhjulen via en automatisk-sekventiell sju-växlad transmission -Och en mekanisk självlåsande begränsad slip, gör det möjligt att accelerera från 0 till 100 km / t på 3 sekunder och uppnå 375 km / t (Elektroniskt begränsad hastighet).

Det är uppenbart att exteriör design den ST1 går enligt vad som döljer sig: hans djävulska beteende. Kroppen av detta tandem engined, där aerodynamik har mycket att säga, utmärker sig för sin kantiga former, Sittande på en sport däck Michelin Super Sport fälgar 19 och 20 inches i diameter.

Zenvo ST1

i interiör, den kolfiber frågar roll och kombination av läder och alcantara, å ena sidan, och ytor av kolfiber och aluminium å andra sidan, för att ge en mer exklusiv och sportig touch. Tillsammans med elektroniskt justerbara sportstolar, Zenvo ST1 innehåller dubbla zon klimatkontroll, informationsprojektionssystem på vindrutan 'head up display', webbläsare och Bose ljudsystem.

den exklusivitet Det är den allmänna trenden i hiperdeportivo av Zenvo. Så bara det lämnar fabriken montering 15 enheter, till 1,38 miljoner euro vardera.

vår åsikt

Med måtten 4,66 meter, det är en vikt på 1,590 kg och en effekt av 1104 hästkrafter Zenvo ST1 på vikten / effektförhållande extremt dramatisk: 1,4 kg / CV! Genom jämförelse, den 2014 F1 ha ett förhållande av 0,90 kg / CV, en Audi R8 3,6 kg / hk och en Ferrari 458 Italia 2,4 kg / CV. Ja, prissatta mycket stratosfären.