2002 BMW Hommage Concept: 2002 Turbo 50 år senare

2002 BMW Hommage: hyllning till de gamla härligheter2002 BMW Hommage: hyllning till de gamla härligheter2002 BMW Hommage: hyllning till de gamla härligheter2002 BMW Hommage: hyllning till de gamla härligheter

'Exakt 50 år sedan, området 02 markerade början av en era av framgång för BMW. Denna kompakta coupe är ett av de fordon som gjorde varumärket vad det är idag ", förklarar Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. 2002 placerades på toppen av sitt sortiment och var den första europeiska bilen tillverkas i serie med turboteknik. Denna coupe hamnade bli en äkta sportbil. Å andra sidan, 2002 Turbo representerade framkant av tekniken i motorutveckling på BMW. BMW Hommage 2002 är vår hyllning till resultaten av denna modell'.

Den attraktiva designen av 2002 BMW Hommage använder dynamiska sätt att uppnå en enda bild av vad som är, för mig, en av de mest ikoniska fordon i historien om BMW, säger Karim Habib, chef för BMW Automobile Design. 'Samtidigt, syntetiserar segrar BMW motorsport, som var möjligt tack vare turboteknik. Således Hommage förenar det förflutna och framtiden för BMW i en säker redovisning av renhet och körglädje'.

Den sportiga siluett av BMW Hommage 2002 resulterar i en liten bil som stiger över asfalten. Dess kompakta proportioner, tillsammans med en lång hjulbas, korta överhäng och en framstående "haj näsa löfte körupplevelse, med sin oemotståndliga dynamik och smidighet, kommer spänningen dem som kör. Aerodynamiska detaljer som Stora främre och bakre spoilers samarbeta med generösa luftintag för att uppnå en verkligt låg luftmotståndskoefficient.

2002 BMW Hommage: historiska detaljer i kombination med en modern linje

en horisontell remsa kol omger kroppen hommade 2002, mycket lik den dekorerade på samma sätt 2002. Denna linje delar visuellt bilen två distinkta sektioner. Den övre delen av taket, motorhuven och bakluckan carry matt färg för att förhindra reflektion av solljus, mode tävlingsbilar från förr. Det är en skarp kontrast till denna del med den undre sektionen, med blank färg, mycket skulpterade ytor och linjer som ger sidoväggarna en samtida smak och styr öga mot bakhjulen. I båda delarna, den Space Race yta Metall ger en metallisk blå ton rör sig en fluorescerande blå nyans till grå, beroende på ljusinfalls, och det ger en känsla av djup. Kort sagt är det en design som avger kraft och energi.

En annan visuella intryck av bilen är voluminösa hjulhus, som ger karaktär och muskler. Det är också här som påminner om 2002 Turbo behövde jag vidgade hjulhusen i kroppen att anpassa sig till en bredd på ganska bred väg. den lättmetallfälgar 20 tum med en färg design bild förstärker.

2002 BMW Hommage: en front med 50 års historia

Avslutning frontal 2002 BMW Hommage spårar en bron över de 50 år som skiljer de två modellerna kombinera elementen 02 sortiment med designfunktioner som definierar varumärket i dag. 2002 Hommage visar en lutande grill med svarta dubbla streck. Liksom i den legendariska modellen BMW strålkastarna 2002 Hommage verkar isolerade. De är omgivna av reflektorer vars gyllene färg väcker de 50 år gyllene "firas med den här bilen.

En svart linje korsar horisontellt näsan, och i hennes grill och strålkastare är inrymda, också betona bredden på bilen och atletisk anläggning. Du kanske har märkt att körriktningsvisare De ser inte någonstans: de är separata strålkastare och gömd i rader ovanför var och en.

Färska tolkning av 2002 BMW tar formen av en bil kompakt sportbil i raden av den klassiska traditionen av bilar BMW Hommage. Men det är mer, 2002 BMW Hommage representerar en redogörelse för hur ren körglädje som definieras i 2016.

Du kan också vara intresserad

Mazzanti: Italienska sport som får dig att darra

BMW M140i och M240i, mer makt och sport ilska

BMW och Toyota är färdigställa deras gemensamma sporter: Z5 och Supra

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis