Så blir den nye BMW 3-serie og Mercedes C-klasse

BMW 3-serie og Mercedes C-klasse: Hvilke nye sedan vil bli bedre?BMW 3-serie og Mercedes C-klasse: Hvilke nye sedan vil bli bedre?BMW 3-serie og Mercedes C-klasse: Hvilke nye sedan vil bli bedre?BMW 3-serie og Mercedes C-klasse: Hvilke nye sedan vil bli bedre?

den fremtiden Mercedes C-klasse er ventet i løpet av få år, kanskje til 2020, og vil ta interne betegnelsen W206. Til tross for at en helt ny bil i alle seksjoner, dimensjonene varierer litt fra dagens. Den vil bruke modulære plattform MRA2 (Mercedes bakhjulet Architecture), en videreutvikling av dagens bakhjulet driv arkitektur som Mercedes også anvendes i Klasse E og klasse S. Den viktigste funksjonen er at MRA2 holde et viktig forhold med andre EVA fremtidige plattformen (Electric Vehicle Architecture), designet for fullt elektriske modeller som kommer, som vi så i første avdrag presentert på Paris Motor Show 2016: Mercedes EQ. Men inntil ankomst motorer fortsatt ser vi merket bensin seks og åtte-sylinder, i hvert fall til 2025 ... men det er en annen historie; Vi får se senere.

den Nye Mercedes C-klasse Det vil bli drevet av firesylindrede motorer allerede kjente navn, blant annet nye og rene DM 654 diesel; avtar opp til 2 liter forskyvning for å unngå avgifts straffer for 2,2 i noen markeder. Den vil ha 150, 194 og 231 hk med et forbruk betydelig under 4,0 l / 100 km i gjennomsnitt. Det bør også få ny motor Renault 1.6, Mens Mercedes er ikke arbeidet til takke nedbemanning: trendene er i endring, og som blir sett i andre merker, ser ut til å senke motoren har en grense, fordi nå strategien synes å være å utnytte all energien til ulike systemer i bilen, og hvis det er lite energi brukes bare til å flytte bilen.

Mercedes W206 med lDet testamentere en komplett og ny generasjon av en seks-sylindret motor bensin. Hvor tilbake på nettet? Det virker så. Det vil gi en Utviklingen av dens hybridsystem, en plug-in hybrid løpet 100 km helt elektrisk rekkevidde: Den kombinerer en bensinmotor firesylindret med en elektrisk motor. Det vil generalisere 48 volt interne nettverket. Vi kan se en forhåndsvisning av denne teknologien i facelift som vil lide Klasse S 2017. Fordeler med 48 volt: du kan gjøre ting som å kjøre start (tid av peak forbruk og forurensning) i en ikke-elektrisk hybrid bil, hovedsakelig takket være den sterke elastisitet av energi. Andre systemer, slik som turboladere eller luftkondisjoneringsanlegget kan bli forsynt med strøm, drastisk å redusere drivstofforbruket, for ikke å nevne lysanlegg; hovedstrålen for fremtiden klasse C vil strekke seg opp til 600 meter uten laserlys.

Mercedes C-klasseKonvensjonelle lyskastere av den nye Mercedes C-klasse fortsatt, selv om LED helt erstatter xenon. Digitalisering utvikler seg og tillate Kjøring nye funksjoner, som å flytte bilen fra smarttelefoner vi ser. Klasse C tar pakken støtte omfattende kjøre Klasse S og vil gå litt lenger i sine autonome funksjoner kjøre. husk at Mercedes har kjøpt sammen med Audi og BMW er dedikert til nøyaktige digitale kart, cruisekontroll og hastighets vil dra nytte. I tillegg vil det være en online-tilkobling tre år gratis, sammen med Wi-Fi, og Vi ønsker å tilby en tjeneste submarca, for eksempel data overføring og lagring av levende musikk.

Det vil ikke mangle i midtkonsollen en system virtuelle knapper en slags berøringsskjerm 30 cm bred, at endringen størrelse avhengig av nærhet av hånden din. den Informasjonen vil være i tre dimensjoner, inkludert kart nettleser. Ikke satse på gestiske kontroll for alle funksjoner. Den store øverste skjermen er ikke røre, fordi alle kontrollene er på virtuelle knapper.

BMW 3-serie: Klar i 2018

BMW series 3 Det er i påvente av en endring av generasjon, som er vil møte i slutten av 2018, kan være på markedet i begynnelsen av 2019. Dette gir Mercedes ulempe mot, du har fortsatt noen rom for forbedring, avhengig av hva som har trukket sin rival. 3-serien fikk en ansiktsvask nylig arvet en del av informasjonsteknologi utgitt av nykommeren 5-serie; systemer som bakre retningen De er igjen til neste generasjon. BMW er klar og ønsker å beholde den personlighet som begge likte i de siste 41 årene. G20 vil være mer dynamisk dagens F30 hadde premiere i 2011, men også med en overlegen komfort suspensjon. Mye av denne forbedringen er i hendene på en lettere mer stiv ramme og også, til en optimal arbeids basen redusere arbeidet med demping, spesielt med Adaptiv suspensjon som tilbyr.

2018 BMW 3-serieUtvalget av motores den nye BMW 3-serie Det vil bli optimalisert, noe som bør få opp 20 prosent mer kraft og tolv prosent mindre forbruk, noe som vil utvilsomt bidra til å forbedre aerodynamikken annonsert. Det vil motorene fire og seks sylinder, med et effektområde 118-340 CV. Fremtidens BMW M3 vil være på 450 hk, selv Det er ikke klart at vanninjeksjon M4 GTS , siden det er for dyrt for større serie. Mellom 340i og M3 ennå det er rom for M Ytelse variant av omtrent 370 hk, Dette vil være tilgjengelig med firehjulsdrift. M3 eller M4 xDrive, kort tid. Selvfølgelig er BMW utvider utvalget av assistansesystemer fra en trafikkork assistent til en annen for å parkere bilen eksternt. I motsetning til de opprinnelige planene, BMW har også besluttet å tilby en versjon av Series 3 som en ren elbil, men bare på slutten, som planlagt for 2021.

Du kan også være interessert i:

Mercedes A Class 2018

Den nye Mercedes bil som kommer i 2017 og 2018

BMW Series april 2017

Audi Q8 Concept