Plug-in Prius II: Hybrid plug endast 1,4 l / 100 km

Prius Plug-in plug andra generationenPrius Plug-in plug andra generationenPrius Plug-in plug andra generationenPrius Plug-in plug andra generationen

den andra generationens Toyota Prius plug Det är redan en realitet. Presenteras under New York International Auto Show 2016 nya Toyota Prius Plug-in Det är en milstolpe i ekologisk filosofi den japanska tillverkaren.

Enligt de första rapporter nya Toyota Prius Plug-in Det kommer att börja säljas i vissa europeiska länder sent 2016 (Hittills har det inte bekräftats att det kommer att nå Spanien). Dess utformning påminner både Toyota Mirai väte och den enskilde Fjärde generationens Toyota Prius (Version ingen plug).

i inälvor av hybridsystemet i Toyota Prius Plug-in II innefatta följande tekniska element. Å ena sidan, bensinmotorn, i detta fall Atkinson cykel och 1,8 liter förskjutning; och för det andra en elektrisk motor. Hela kraften i hybridsystemet har inte tillkännagivits, även om andra referenser både förbrukning och utsläpp intressanta data.

för nya Toyota Prius Plug-in II, Japanska företaget meddelar en genomsnittlig förbrukning av 1,4 l / 100 km (Motsvarar en utsläppsnivå 32 g / km av CO2). Som vanligt i den typ av plug-in hybridbilar och enligt europeisk standard NEDC (New European Driving Cycle), måste förbrukningsdata genomsnittliga ses med viss försiktighet. Med litium-jon vid optimal belastning och om vägförhållandena är lämpliga, det nya Toyota Prius Plug Du kan gå in hundra procent elektrisk läge ca 50 km, en sträcka nästan dubblar (25 km) till Prius Plug-in första generationen. i detta EV-läge eller rent elektriskt, den Toyota Prius Plug-in Du kan flytta till en maximal hastighet av 135 km / t (Jämfört med 85 km / t av den första generationens Prius plugg).

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: typer och laddningstider

Lika bra hybridbil det vill säga Toyota Prius Plug-in Det kan laddas genom att flytta processen regenerativ bromsning. den Litiumjon 8,8 kWh kapacitet Du kan även laddas om bilen är ansluten till elnätet. I detta fall och om ansluten till vägg 230 volt, den beräknade laddningstiden är 2,3 timmar.

plattform konstruktion Toyota Prius Plug-in Hybrid II Det kallas Tnga (Toyota New Glogal Architecture), samma som Prius IV inte koppla och att den nya Toyota C-HR, en av de SUV de flesta kommer att prata 2016. Efter att ha sparat de maximala möjliga kilo utanför skalan, har Toyota ingenjörer valt starkare och lättare material, såsom den plast förstärkt med kolfiber CFRP förekommer i vissa delar av karossen.

den futuristisk design av Toyota Prius Plug-in II reflekterar mer än rent estetiska skäl praktiska och funktionella frågor. Bevis på detta är bra motståndskoefficient Cx 0,24.

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: teknik och teknik

om små solcellspaneler i tak gör det möjligt för Toyota Prius Plug-in solar återanvändning energi II fångade att omvandla det till elkraft.

En annan effektiv tekniska framsteg som presenteras i den nya Toyota Prius Plug Det är den nya luftkonditioneringssystemet utrustat med en värmepump med gasinjektion.

den Inne i Toyota Prius Plug-in Det är helt och hållet digital. I den tar centrum en stor 11,6-tums pekskärm placerad som en stor tablett i det centrala området av instrumentbrädan och upprätt. Projektions system för information om vindrutan Head-Up Display Det kommer också att servera föraren samt ett nytt system för halvautonoma parkering och ett styrsystem med adaptiv farthållare både hastigheten och säkerhetsavståndet.

Du kan också vara intresserad

- Toyota C-HR, en SUV som kommer att kämpa Nissan Qashqai

- Den nya Toyota Prius IV, testad

- Att köra Toyota RAV4 Hybrid

- Långsiktigt test av Toyota Auris Hybrid