Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasande

Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasandePeugeot 308 R Hybrid, hybrid rasandePeugeot 308 R Hybrid, hybrid rasandePeugeot 308 R Hybrid, hybrid rasande

banner PeugeotKombinationen verkar vid första, mer än häpnadsväckande. A 'mild' 308 kompakt som en hybridsystem, AWD och500 hk?. Vi förklarar vad som händer här. Det första du bör veta att denna wrathful versionen av 308 har gjort Peugeot Sport, med lång erfarenhet av topp tävlingar som World Rally Championship, som lämnade 2005 har Le Mans eller Dakar och redan utvecklat modeller som 908 RCZ Le Mans eller R.

Sportsmanship, i denna mening, verkar det utom allt tvivel. Hans siffror bekräftar det: 0 till 100 km / t på 4 sekunder och vad det är mer häpnadsväckande, 70 gram CO2 per km och konsumtion som vi uppskattar till cirka Genomsnitt 2,9 liter per 100 km.

Bruno Famin, chef för Peueot Sport, klargör den karaktären av denna 308 R HYBRID 'är en titta på den potential som kan ha Peugeot ultradeportivos i framtiden'.

luft Racing Santander

Estetiskt, denna rullande laboratorium, samtidigt som man respekterar den estetiska bas 308, välkomnar funktioner begreppet bildesign Quartz, vi såg på Paris Motor Show 2014. Således de främre och bakre spår är 80 mm bredare och spektakulära 235/35 är välkomna på fälg 19 inches. Fronthuven lameller erhåller mycket expressiveness kombination med skarpa kanter och släta ytor på stötfångaren. Grill, som liknar en rutig flagga design, fyller en dubbel roll ger det en mycket Racing och tjänar till att kyla motorn.

Det uppmärksammar också målning i blått och svart -Peugeot 208 GTI 30th- stil, Peugeot, hyllar hybrid karaktären av modellen och fordon i franska konkurrens.

Inuti hittar vi 'I-cockpit', mycket lik den konventionella 308, men med en racing och anpassa fyra individuella säten fokuserade på tävlingen.

Fyra körlägen

När det gäller mekanik, använder en kvarts hybridframdrivningssystem plugin (Plug), som förbinder kraften i en 1.6L fyrcylindrig bensinmotor THP 270 hk (som använder RCZ R) kopplad till en automatisk transmission, med sexväxlad kammen på ratten och två -of elmotorer 85 kW / 115 hk. En av de senare är på framsidan (värme åtföljer propellern) och den andra är placerad på baksidan, båda arbetar under bromsning för att ladda batteriet 400 V. Maximal hastighet är elektroniskt begränsad till 250 km / t.

Upp till fyra körlägen du kan ha i denna Peugeot 308 R Hybrid och beroende på varje effekt och vridmoment som vi kommer att ha kommer att vara annorlunda. med mode 'Hot Lap', vi har 500 hk och ett vridmoment på 74,4 mkg och vi tar fullt arsenal av bil: förbränningsmotor och elmotorer. med mod 'Track' vi måste 'överensstämmer' med 400 hk och 54 mkg, eftersom den främre elmotorn bara använda det som stöd accelerationer. i mode 'Road' Vi ångra "fullt främre och bakre elmotor ger stöd för driv 1.6L THP på vilken all vikt av rörliga dropparna. resultat: 300 HP och 40,8 mkg vridmoment. i mod 'ZEV' huvudaktören är det bakre elektriska motorn, som är den främre stödet och försvinner enbart ekvation förbränningsmotor.