Alfieri Maserati 2016 mer information om den idrottsliga framtid treudd

Alfieri Maserati 2016 mer information om den idrottsliga framtid treudd

2014 Det har varit ett år av årsdag för Maserati. Den legendariska italienska märket har firat under dessa 12 månader, deras 100-åriga historia, med specialutgåvor för att fira sitt hundraårsjubileum, estetiskt uppdatera några av sina modeller och framför allt föra sina planer för närmaste framtiden. Mest intressant i detta avseende ägde rum i Geneva Motor Show, mars, när de presenterade Alfieri Concept, en prototyp av en grupp unga Maserati Style Center i Turin under ledning av Marco Tencone.

detta prototyp sport coupe 2 + 2 Det avtäcktes på den schweiziska händelsen med en dubbelt syfte: avancera design för att nå nästa generation av Granturismo och avancera läge ger en inblick i en framtida produktionsmodell som skulle konkurrera med Porsche 911 och företag. Sagt och gjort, det ser ut som den Alfieri Maserati (Behålla namnet för att hedra en av grundarna av varumärket) Det kommer att bli en verklighet inom två år.

debuterar i 2016 i coupe kroppen, ett år efter ankomsten av den första SUV i italienska märket (Maserati Levante) och ett år före Alfieri konvertibel version av sig själv, redan i 2017. den Nya Maserati Granturismo kommer 2018. Sålunda har treudd varumärket förbehållit sig schema för de kommande åren.

Alfieri Maserati Concept

den Alfieri Maserati kommer att ge alla de värden som alltid har förknippats med varumärket under dess 100-åriga historia -deportividad, elegans, exklusivitet, ... - och återuppta legenden om 2 + 2 coupé i det italienska företaget, som 3500GT 1957 eller Indy 1969. Enligt marknadsdirektör för Maserati i Storbritannien, berättade publiceringen Autocar har Alfieri Det kommer att bli en 'betydligt mer exklusiva' rival Porsche 911 eller Jaguar F-Type.

Om Alfieri Concept tog basen Granturismo, produktionsversionen skulle använda samma plattform -adaptada, ja- Ghibli och Quattroporte. Det kommer att vara runt 4,60 meter lång, som prototypen visas i Genève, och skulle komma med turbo V6 3.6L (Den nya V8 skulle reserveras för Granturismo) i steg om makt 404, 444 och 513 hk, båda versionerna av bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Om Concept respekterar konfiguration, kommer växellådan att bli en Shift automatiserad MC, åtföljer en avvikelsen belägen vid den bakre axeln.

Det talas om att hans Pris i Storbritannien skulle vara omkring 60.000 pounds, om 75.000 euro förändras.