Nissan Gripz, hemligheter tidens Juke

bla blabla blabla blabla bla

Frankfurt Motor Show 2015

Drygt sex år efter presentationen av Qazana koncept som gav upphov till den nuvarande Juke är Nissan vill upprepa strategi med Gripz. Precis som presenterar konceptet SUV-segmentet B japanska märket nu i Frankfurt erbjuder en attraktiv och innovativ design. "Efter Qashqai och Juke är detta vårt svar på den innovativa riktning som vi kan ta i design. Vi vill se hur långt vi kan gå, utforska platser som de inte har nått överkorsningspunkten ", säger han Giovanny Arroba, Senior Creative Manager för Nissan Design Europe (NDE). Men de utesluter inte att den nya Juke att vänta i slutet av nästa år eller i början av nästa har mycket likheter med honom.

med en dimensioner är mycket lika dem av Juke, 4.10 lång (4 cm mindre), 1,50 hög (Juke 1,57) och 1,89 bred (12 cm högre än den nuvarande SUV) Den erbjuder en radikal design med en silhuett halvvägs mellan en SUV och en sportbil med en taklinje som faller som en coupe. Klädd i en slående röd-orange kallas Volcanic Vermillon färg, hyllar den legendariska Datsun 240Z Rally tidigt 70-tal. Många kolfiber med tanke logiskt att minska vikten, men "Också att han är enligt Arroba- att visa en skarp kontrast mellan karossens färg och andra ytbehandlingar sändning av en stark ikonografi".

Nissan Gripz

den påverkan av Sway (verktyg prototyp som kommer att ge upphov till nya Micra presenteras i Genève) Det är obestridligt. Den Gripz innehåller många DNA-element som visas däri, som grillen i V eller bumerangformade lampor, också den byggd på plattformen B. Men inte mycket mer, eftersom detta var en utilitaristisk och denna SUV.

Även utsidan av Gripz har utformats i Europa Design Center i London, interiören har varit helt skapats i Japan. I den är enkelhet den viktigaste funktionen. en mycket klart och rent utseende, kombinera färgskalan som används i det yttre, grå-mate och röd-orange. Den främsta källan till inspiration för fordonet har varit racing cyklar. Å andra sidan, som inte har någon B-stolpen (som också omfattade Qazana vid källan) det Gripz är tillgängligt inför ett system av -Den dörren öppnas som élitro-. Framsätena är mycket rymliga, bak, med kapacitet för två personer, är inte så mycket.

Nissan Gripz

den Nissan Gripz flyttar ett nytt hybridsystem baserat på deras elektriska modeller. en bensinmotor driver den elektriska, tas från blad, med en maximal effekt på 80 kW (108 hk) och ett par av 25,9 mkg.