Audi Q5 vs BMW X3: en eldstrid SUV 2017

Audi Q5 och BMW X3: den bästa SUV för 2017?Audi Q5 och BMW X3: den bästa SUV för 2017?Audi Q5 och BMW X3: den bästa SUV för 2017?Audi Q5 och BMW X3: den bästa SUV för 2017?

den SUV segment lyx organ Det är hett. Om detta I år 2016 Vi har bevittnat premiären att införa Porsche Macan och Jaguar F-Pace, som har stängt affären med produkt som inte fanns ovan, och den hårda kärnan av premien se nästan helt förnyades 2017. Där efter datum, kommer att matcha mycket nära och renoverade generationer Audi Q5 och BMW X3, redo att plantera en imponerande slaget i sin klass. Ja, eftersom de två tillkännage djupgående förändringar och, i praktiken, mycket jämnt matchade. Utan tvekan, de två SUV tyskarna försöker återuppringning referensen.

Audi Q5 och BMW X3: nya plattformar

Vi vet det första blir att Nya Audi Q5. Efter det och markerar nästa generations A5 och A5 Sporback, anländer om några veckor förvandla en SUV som kommer att börja marknadsföringen i början av 2017. Och det kommer att göra det stort. Även om det inte kommer att bryta skarpt med sin nuvarande utformning (Audi fortsätter att tro att inte spela alltför bra estetik ökar restvärdet), detta andra generationen Q5 kommer nu att ta nya MLB plattform Volkswagen-koncernen: Som tar sina större modeller med längsgående motor. Det kommer att växa något ta din kropp upp till 4,67 till 4,70 meter lång, ett avstånd mellan axlarna utsträckta också vara omkring 4,83 meter.

Framför honom, BMW sätta på asfalten något senare (Det kommer att presenteras och från andra hälften av 2017) sin nya X3. Och i likhet med Q5, med ett utseende som inte kommer att skilja sig mycket till linjen antogs nyligen av BMW, men också med en stor plattform förändring. Den här gången, BMW X3 och höja sig över HPLC modulär arkitektur (Arkitektur Cluster), nyligen släppt i sin flaggskepp 7 Series. Detta kommer också att innebära Audi och en liten ökning i dimensioner att vinna beboelighet och bagage, för att separera de minsta BMW X1. De 4,70 meter blir också en bra referens för framtida längd.

2017 Audi Q5Audi Q5 och BMW X3: ljusare och teknisk

En av de viktigaste vinster Audi Q5 lovar både BMW X3 med sin plattform förändring är en spektakulära ljushet. Till att börja med, Audi ser sin SUV kommer att skära upp till 100 kg, beroende på version, tack vare denna nya MLB bas. Q5 och lovar att vara en av de SUV lättaste i sin klass, men framför allt, den mest aerodynamiska som vi bekänner de ansvariga. Om hittills naturligtvis de bästa värdena motsvarar en Mercedes (GLC), denna gång Q5 säkerställer att slå nya rekord med ett register över cx 0,30. Imponerande.

i BMW, Samtidigt fortfarande de talar om aerodynamik, men Ja ... och lätthet. I förekommande fall, HPLC arkitektur introducerades i nya X3 mer stål med mycket hög hållfasthet, förutom mer aluminium och magnesium i vissa områden. Även så att den fiberförstärkta polymerer koltyp CFRP är reserverade i märket, för tillfället, för de 7 Series-modeller och uppåt, detta tredje generationens SUV bör också skära mellan 50 och 100 kg deras vikt.

Men om vi redan har talat om större lätthet till plattformen förändring, måste vi också stopp-teknik, annan sektion Det blir förbättrats avsevärt i Q5 och X3 Tack vare nya arkitekturer. Audi, till exempel, kommer att introducera sin uppfräschade alla sina nya SUV medel art utrustning. Ingen brist därför inte viktigt körfunktioner semiautonomous, inte mer innovativt infotainment varumärke. Inte heller sin vanliga kurs och nu fulländat, drivsystem on demand. Samtidigt X3 ser ut att bli den mest sofistikerade SUV i sitt slag, lägga många av de nya automatiserade driv assistenter redan sett i 7-serien och nyligen meddelade för Series 5. Till exempel kan du rida sin ny aktiv farthållare, som anpassar hastigheten beroende på trafiksignaler och låter stanna i körfältet, följer bilen framför även utan att läsa linjerna i vägen bredvid den aktiva döda vinkeln övervakning, alltid verkande också på riktningen om det behövs.

BMW X3 2017Audi Q5 och BMW X3: motorer och dynamisk

Slutligen in bedöma den dynamiska sektionen, så Audi Q5 och BMW X3 meddelade också förbättrad beteende. Tydligt, lätthet och aerodynamiska förbättringar är tillräckligt skäl, men det kommer att bli fler nyheter. i Audi Q5, till exempel, även om det inte förväntas luftfjädring, om de lovar sina ingenjörer mer komfort och smidighet delvis tack vare en förnyad överföring. Och är att den nya ultra quattro, och iscensättning i sista A4, kommer att innehålla två kopplingar i transmissionsledningen i sig: den vanliga multi-core som varierar uppdelningen vridmoment mellan de två axlarna, nu förenar andra kopplingen på den högra bakaxeln lagret. Således, i gott skick systemet kan besluta att inleda båda kopplingarna för alla viktiga komponenter i transmissions stop, producerar minimal friktion och friktion.

I framtiden Audi Q5 intervall kommer att fortsätta att existera även den senaste generationen Diesel varumärke (ingen brist på 2,0 TDI 150 och 190, och 3,0 TDI inklusive eventuellt Bi TDI skulle bära en möjlig SQ5 TDI med ca 340 hk), och inte heller Mekanisk senaste TFSI bensin varumärke. Det var också meddelat och en Hybrid kontakten med upp till 50 km elspis... och även en hypotetisk Q5 RS med minst 450 hk ström. Pekar på Porsche Macan.

den BMW X3, Under tiden, om det var den mest dynamiska i sitt slag SUV, nu endast med sin nya lättviktsstrukturen styvare och kommer att bli ännu bättre. mekaniskt den nya X3 bör anta och de flesta av alla nya motorer redan vi berätta att debut nästa tre Serie: det vill säga, Diesel skulle kunna leda blocken 6, 4 (Dessa två turbos kaskad) och till och med och 3-cylindriga, också siffra skulle nå bensinmotorer att lova besparingar på mellan 5 och 8 kg per block.

den BMW X3 Det kommer därför att bli mer effektiva och kommer att omfatta, som Q5, en plug-in hybrid version kallad xDrive35e, liknar X5, men med 184 hk mer än 88 elektrisk CV. hans 100% elektrisk autonomi löften, ja, vara något mindre än den för Audi: 40 km. Och naturligtvis, om de löften Q5 sport versioner nästa X3 kommer att fördubbla erbjudande förväntas X3 M med V6 biturbo M3 och M4 för, med sin fyrhjulsdrift, utföra en 431 CV ström. Du kan också få en X3 och M40i med ca 350 hk ström. Kanske du inte förväntar dig BMW? Nästa match eftersom vi ta en väg. Därför måste Audi Q5 och BMW X3 demonstrera Vad det är den bästa SUV i sin klass.

Du kanske också är intresserad av:

Audi Q3 2017: så skall

2017 BMW X2: så skall

De bästa sedaner och SUV betyder 2016 och 2017