Kia Rio 2017: interessant test på 1,0 motor T-GDI

Kia Rio T-GDI 1.0, testet vi bensinversjonen mer interessantKia Rio T-GDI 1.0, testet vi bensinversjonen mer interessantKia Rio T-GDI 1.0, testet vi bensinversjonen mer interessantKia Rio T-GDI 1.0, testet vi bensinversjonen mer interessant

den Kia Rio 2017 som allerede var tilby deg nøkkeldata om pris og utstyr her det militates i B bil segmentet. Det er en kategori som er over biler mer urban tilnærming, som for eksempel kan være Kia Picanto, men det gjorde opp modeller av høy etterspørsel (Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo ...), som folk flytter ofte daglig av store byer og omkringliggende områder. Og vi vet hvordan det miljøpåvirkning i bymiljø, med meget markert dieselmotorer og økt etterspørsel etter bensinmotorer, hvor motorene er imponerende størrelse redusert ladings.

Kia Rio 1,0-GDI T: tresylindret 100 hk

Derav området Kia Rio 2017 -whose første kundeleveranser vil bli gjort i begynnelsen av april-har en viktig alliert for screening på ny motor 1.0 T-GDI, mekanisk Kompakt og lett som det først ble introdusert i det siste Kia Cee'd og bør ta den største rekke europeiske salget av den nye Kia Rio. Denne motoren bare 998 cm3, Som i lignende thrustere har bare tre sylindere som kan dra nytte av avansert kraftsystem i hvilket den står fremst direkte innsprøytning med ekstra ytelse gir Turbolader.

Kia Rio T-GDI 1.0Med denne tilnærmingen, den Kia Rio T-GDI 1.0 kunngjør en maksimal effekt på 100 hk ved 4500 rpm og maksimalt dreiemoment av 17,6 mkg mellom 1500 og 4000 omdreininger. Og sannheten er at fra første meter denne versjonen viser glede, med større følelse av fart når vi nærmer miljøet av 2000 rpm og god dose progressivitet for å se telleren pekeren svevende 6000 rpm. Åpenbart når vi krever akselerasjon, og som med andre tre-sylindrede motorer, desibel stige betydelig, men Kia fortjeneste av å ha oppnådd en lyd som ingenting er irriterende øret, heller det motsatte hvis du er en av disse driverne som liker å ha god gangfart.

Kia Rio 1,0-GDI T: fra 4.3 l / 100 km og effektiv reaksjon

Kia Rio 1.0 100 hk T-GDI passerer 0 til 100 km / t på 10,7 sekunder og når en toppfart på 188 km / t, mens kunngjøring en kombinert brennstoff 4,3 til 4,5 l / 100 km utslippene av CO2 mellom 99 og 102 g / km, avhengig av den aerodynamiske pakke som inkorporerer og brukte dekk, av mellom 15 og 17 inches.

Kia Rio T-GDI 1.0I vår gjennomgang av den portugisiske regionen Lisboa, spesielt rundt Sintra, de første opplevelser på hjul med Kia Rio De har vært veldig gledelig, og viser en ganske effektiv atferd. Arbeidet i McPherson suspensjoner i front og vridningsaksen i rompa har det funnet overbevisende på forskjellige overflater, inkludert noen skogkledde, smale veien med en ganske glatt asfalt. Utviklingen av settet er noe fast, men uten å undergrave et høyt nivå av komfort og gir inntrykk av at lysstyrken i den nye T-GDI-motor Agility fordeler Rio ved å ha mindre masse og treghet kurve.

Kia Rio 1,0 GDI T-: 120 hk også

Det hjelper også god nøyaktighet adresse, en bemerkelsesverdig evolusjon snarere enn mot berørings vi oppfattes i noen gamle Kia Rio, og at vi nå har testet bringer finesse til veiledning og med bidrag fra 205/45 dekk på 17-tommers felg nivå stabilitet. Selvfølgelig en god første balanse for den nye modellen av den sørkoreanske merkevare, som for end 2017 holder en evolusjon enn 1.0 T-GDI motor, det vil legge til området en ny versjon av 120 hk.