BMW X6 Mercedes GLE Coupe 30d og 350d, to stilige SUV

BMW X6 30d 350d Coupe vs Mercedes GLEBMW X6 30d 350d Coupe vs Mercedes GLEBMW X6 30d 350d Coupe vs Mercedes GLEBMW X6 30d 350d Coupe vs Mercedes GLE

BMW X6 Mercedes GLE Coupe 30d og 350d ser ut til tvillinger, men de er ikke. Først var det BMW som pusset gjør X5 til en fem-dørs kupé med X6. Nå kommer Mercedes og gjør det samme med sin ML, skjedde det å bli kalt GLE Coupe. I begge tilfeller konseptet er identisk, og nå ser vi at likheter i resultatet er mange. segmentet SUV sport det vil ikke slutte å vokse, og at selv om det en selvmotsigelse å snakke om sportsånd i biler mer enn to tonn og en total høyde høyere enn folk flest. Men det er en kropp stil som liker, og hvis det er etterspørsel, det er forsyning. Både BMW og Mercedes har klart å bringe dette konseptet til feltet luksus og sportslighet og, uavhengig av om det er en selvmotsigelse å snakke om sportsånd eller ikke, i begge tilfeller har vi en høy kvalitet produksjons som oppnår to reelle cochazos. Begge tilhører store rekkevidder og biler avledet fra bevist. I tilfelle av X6 Utgangspunktet var SUV X5 mens den GLE Coupe drift utmerket, selv om Veteran, SUV. Det er ingen hensikt å forlate asfalten å komplisere tilværelsen utenfor den, selv om de kunne. Redusering ikke gi konkrete finish "off-road" eller blandede dekk. Hans estetisk tilnærming søker effektivt på asfalt, selv om de har muligheten til å gå gjennom flere nettsteder enn du kan forestille deg.

De har lignende utvendige dimensjoner. den Mercedes GLE Coupe Det er 1 cm kortere enn BMW X6 men 1 cm brede og 3 cm høy. Dette kombinert med den høye fremre panser, gjør Hvis du ser dem hver for GLE du ser større enn BMW, men du ser at forskjellen er liten. Den samme følelsen du har når du kjører, igjen forårsaket av klumpete foran panseret på GLE, som har forsøkt å være mer muskuløse i front; slutt og flytte som en hvor du parkere parkere den andre, bortsett fra at BMW har dårligere svingradius og synlighet av stjernen er verre i parkeringsplasser.

BMW X6 Mercedes GLE Coupe vs

Inne er luksuriøse cockpiter og kvalitet etterbehandling godt over gjennomsnittet. Jeg finner det umulig å avgjøre hvilken som er bedre finish, og Det hele avhenger av estetikk av ditt valg når satt; BMW tilbyr flere interiør farger, og du kan få noe mer enn eye candy. Ergonomi er god i alle kontroller og du kan finne bare feil er åpenbare, som hansken er for langt unna, eller du liker mer girvelgeren bak rattet på Mercedes eller BMW i midtkonsollen. Plass er også tilfredsstillende i både. Ved høyde bør du ha noe problem, selv i baksetet. bak flere forskjeller mellom hverandre, uten å være problematisk. X6 er smalere cm 3 og har 6 cm mer benplass, mens GLE Coupe tilbyr 7cm høyde; i disse bilene verste figuren ikke tvinge deg til å føle klemme. Baksetene er mer behagelig for tre passasjerer i Mercedes og bedre holde kroppen i to i BMW, som har en mindre komfortable senter rygg. Den bagasjeplass er best i GLE, med også et gap under større gulvet. De to har en stor byrde munnen, med sine dyder og mangler. Du kan få svært store gjenstander, men gulvet er meget høy, og toppen av porten når den er åpen forblir flate NBA (2,19 m er det av GLE), så Det er lett å treffe taket på en parkeringsplass. Begge bære automatiske påvirkning, noe som er viktig i lys av størrelsen og vekten av portene.

BMW X6 atferd 30d og 350d Mercedes GLE Coupe imponert over hvor lett skjule størrelsen både vei og byen. Og parkere dem fordi du forestille deg det er ikke lett her Ikke nøl med å montere de ekstra 360-graders syn kameraer, vil du spare riper og gjøre det lettere å finne fordi det koster både begynnelsen og slutten av likene. I bytrafikk bevege seg mer fritt som de dukker opp, med den fordelen som gir høyden. På veien jeg liker BMW X6 fra den sportslige synspunkt, fordi det gir mindre treghet enn sin rival som veier 168 kg. Foruten de teoretiske data hentet fra skalaen, er det sett kjører. De to enhetene testet manglet den ekstra luftfjæring, noe som jeg anbefaler i de to merkene som vekt og høyde er utlignet marring hardt suspensjoner komfort i begge; De er ikke ubehagelig, til du passerer en jettegryte. De har utmerket veigrep bare pauser i lav grep hvis du har valgt bredere dekk. Hvis du skal reise på snødekte veier eller med mye vann, eller exit stier og til bedre la det komme standard, eller Sette noen god vinter når du berører, De veier for mye, og det hjulet delen, spesielt hvis man velger hjul 20 eller 21 inches.

BMW X6 Mercedes GLE Coupe vs

Ytelsen nivå av sine dieselmotorer er god. BMW X6 er alltid litt raskere på alle fordelene og også bruker mindre. både De har samme effekt, men vekten blir litt tregere og Gastón til Mercedes. Flytting fra 10 liter i byen er mye for diesel og da hans rival i samme målingen forbruker nesten en liter mindre. Store forekomster tillate dem en god autonomi i begge tilfeller. Begge er et godt alternativ for den som ønsker en SUV mindre "kjent" og "sporty". Disse dieselmotorer er mer funksjonell og prestacional nivået er mer enn nok for begge sportsbruk er antatt som for normal bruk. I noen ting jeg liker BMW og Mercedes i andre. I alle fall er to cochazos svært god kvalitet, selv om jeg fortsatt finne dem mer fornuftig enn det estetiske. Jeg vet ikke om nyheten, men GLE Coupe på gaten er slående.

Du kan også være interessert i:

BMW X6 xDrive 30d vs Porsche Cayenne Diesel

Video: BMW X6 M topper i kretsen

Mercedes GLE 63 AMG Coupé

BMW X6 2015

GLE 700 AMG Mercedes Brabus 63S Coupe

Cadillac XT5

Video: Lewis Hamilton på rattet i Mercedes GLE Coupe