Skoda Karoq redan i produktion: allt om nya SUV

Skoda Karoq: det är den nya SUV in produktionenSkoda Karoq: det är den nya SUV in produktionenSkoda Karoq: det är den nya SUV in produktionenSkoda Karoq: det är den nya SUV in produktionen

Bara två månader sedan vi kunde prova några kilometer och den nya Skoda Karoq. Men vi gjorde det på en även pre-serien enheter och helt kamouflerade. Men i dag, nya kompakta SUV varumärke, som är belägen under den stora Kodiaq och så småningom ersätta det nuvarande Yeti (Även om de samexisterar en månad), och det tar slutliga form. Hans första enheten har just dykt upp från Kvasiny växt, i Tjeckien, där Skoda tillverkar också sin Superb och Superb Combi egen Kodiaq.

Härifrån därför definitivt starta serieproduktion av den nya Skoda Karoq vars första enheterna kommer att börja leverera på marknaden efter sommaren, i månaden oktober. Och vad exakt ger denna nya SUV i ett segment redan är så konkurrenskraftiga där nästan alla märken har satsat mycket stark under de senaste åren? Jo, först och främst, utrymme, praktiska och en mycket bra prestanda Det borde inte komma som alltid på märket, tillsammans med konkurrenskraftiga priser.

Skoda Karoq: Tjeckien Ateca

Till att börja med, är dess bas anledning till förtroende ... liksom vi såg i vår första kontakt med sin förserie version. Ja, eftersom den nya Skoda Karoq är nästan en klon Ateca Sits (vilket som Tiguan del av samma MQB plattform Volkswagen Group), Och det är både estetiska (ser väldigt lika i sina silhuetter) och när det gäller kapacitet, komponenter och svar. Och Ateca har redan visat oss alla jämförelser är en "tuff nöt att knäcka" rival för Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Kia Sportage, Hyundai Tucson... och företag.

skoda Karoqäven Skoda lanserar förbättringar till sin Karoq om Ateca Seat. Den första, i rymden: 2 centimeter lång (4,38 totala meter, jämfört med 4,36 Seat) och samma hjulbas (2,64 m i 4x2 och 4x4 versioner 2,63), den Karoq lovar en mycket liknande inre rymlighet (och Ateca är idag den mest stor) bredvid en mer kapabla boot. Ja, eftersom SKODA meddelar serie 521 liter genom att ladda 510 Seat. Den andra, hans känd filosofi "Simply Clever" Jag vill också ge dig mer mångsidighet.

och i linje med de senaste nyheterna från Skoda kan Karoq ha funktioner sådana metoder som isskrapa inbyggd i bränsletanken filler, avtagbart ficklampa i bagage paraply under passagerarsätet, bakre ridå Roller, många luckor ... och även med ssystemprogram valfria baksäten Varioflex, falsning, glidande 11cm i längd och att dra. Sålunda kapaciteten hos trunkintervall mellan 479 och 588 liter, kan förlängas upp Totalt 1,810 liter Om sätena tas bort. I själva verket platser där anläggningen också kan tas bort separat för att låta de två sidorna från att komma vidare inåt. Kom igen, vad vi nu erbjuda nästan inga minibussar.

När det gäller miljö och utrustning, ny Skoda Karoq kommer att positioneras som en modern SUV, som markerar debut i digital instrumentering, alternativet kan du duka med alla typer av information till föraren. Det kommer också att erbjuda trådlös laddare för mobilen och som ett multimediasystem satsa en stor 9,2-tums mittskärmen, och med gest erkännande och där du kan konfigurera systemet Dynamisk Chassi Kontroll, du kommer att behöva 5 lägen driving: Eco, Normal, Sport, Snö och Individual. Bland de säkerhetssystem Det kommer också att vara nödsamtal automatisk bromsning i stadskontroller blind fläck, filhållningssystemet och den adaptiva fart, bland annat.

Inredning Skoda KaroqSkoda motorer Karoq

slutar sin mekanisk intervall, Skoda Karoq har också de senaste VW Group motorer. Således kommer bensin erbjuda 3 cylinder 1,0 TSI 115 CV, finns i både manuella och automatiska DSG 7 relationer baserade på en förbrukning på 5,2 l / 100 km. Ovanför det kommer också att bli en modern 1,5 TSI cylinder stopp-system, med 150 hk.

Samtidigt diesel, den Karoq börjar sitt erbjudande med den kända 1,6 TDI 115 hk, Också bara manuell eller DSG7, framhjulsdrift, eftersom 1,0 TSI. Redan över den 2,0 TDI 150 hk kan vara 4x2 och 4x4. Det kommer att sluta samma intervall 2,0 TDI, Men i sin version av 190 hk. Kort sagt, en SUV utan tvekan den mest kompletta och det är mycket svårt att sätta alla sina konkurrenter. Snart kommer vi att kontrollera.

Jag kan också vara intresserad av:

Duellen anländer: Karoq vs VW Skoda T-Roc

Skoda RS och Monte Carlo Karoq: nya SUV Sports?

Skoda Kodiaq vs 5008: Vilket är bäst?