Den automatiske overføring ZF åtte-trinns reduserer forbruket i ytterligere

Den automatiske overføring ZF åtte-trinns reduserer forbruket i ytterligere

Denne nye automatgir, hvis serieproduksjon har allerede begynt, har forbedret forbruket med opp til 3 prosent, og CO2-utslipp, som er ledsaget av en større brukervennlighet og forbedrede kjøreegenskaper.

ZF forklarer i et notat at denne nye utviklingen tilbyr en rekke fremskritt, selv ytterligere å redusere slepemoment og vibrasjon og største hoppet mellom girene.

Den nye automatgir ZF 8HP vil gå på i andre BMW-modeller og det vil bli brukt av andre bilprodusentene i verden.

Denne nye ZF 8HP automatgir, som første generasjon ble produsert fra 2009, Det har blitt lansert i BMW 520d i juli i år. Dette er modellen 8HP50, forberedt for motorer med opptil 500 Nm, siden for enda kraftigere motorer, opp til 750 Nm, gir ZF 8HP75 variant.

ZF forklarer at i forbrenningsmotorer Det er to måter å fortsette for å oppnå samsvar med stadig strengere utslippsreduksjoner CO2 uten å redusere motorens dreiemoment og kraft: i 'Nedbemanning', motorer med færre sylindere og mindre volum, men kompressormatet og 'Downspeeding' eller redusere motorhastigheten, og nådde maksimale dreiemoment ved lavere turtall.

den reduksjon omdreininger Motoren krever en girkasser med høyere hopp mellom girene, ZF så i sin nye 8HP, har økt 7,0 til 7,8 bryter gjennom nye spill optimalisert gear.

'Nå nettopp dette konseptet reduserer omdreininger per minutt i omtrent 50 i hver av marsjer, og selv lavt forbruk 1 prosent ', forklarer Jürgen Greiner, direktør for Utvikling Gearbox ZF personbil.

I tillegg ZF ingeniører De har klart å redusere indre tap av overførings gjennom et annet delaminering: integrert i blad med kontaktelementene fjærer sørge for at de bevegelige deler er helt åpne og derved redusere slepemoment, slik at det i denne nye generasjon tap er redusert med to tredjedeler, Greiner streker.

En ny funksjon minimerer øyeblikk av langsomme marsjer, takket være den reduksjon i hastighet og når kjøretøyet er stoppet helt fullt åpnet en av clutchene. I tillegg Det har redusert trykk av oljepumpe girkasse Automatisk 5 til 3,5 bar bare krever derfor mindre energi.

ny motorer 'nedbemanning', mer effektiv og mer kraftfull på samme tid, krever tilpasning for å redusere deres forskjellige vibrasjoner, og det er av denne grunn at ZF sysselsetter i all sin 8HP automatgir, torsjonssvingninger dempere særlig moderne eliminere meget effektivt vibrasjoner fra motoren overføres ikke til stasjonen og kroppen.

For å møte den 'downspeeding', bidrar den nye hydrodynamisk dreiemomentomformer stasjon, slik at kjøring med clutchen lukket brodannende en meget lav hastighet. dekobling Transmission og midlertidig motor Du kan nå utføre opp til en hastighet på 160 km / t, en formel som hjelper mye å redusere forbruket.

ZF har også forbedret system start / stopp (stopp og gå) Box: når kjøretøyet er fullstendig stoppet, er motoren slått av umiddelbart og ikke før, etter 1,5 sekunder.

Hva det ikke er redusert kjøredynamikk til tross for redusert forbruk, sier ZF, siden den nye elektronisk styrt overføring gjør at flere innfelte reduksjoner, og bringer girkassen 8HP reagerer enda mer spontant og dynamisk.