Alaskan, den nya Renault som kommer att överraska

New Renault AlaskanNew Renault AlaskanNew Renault AlaskanNew Renault Alaskan

den nya Renault Alaskan Det är en pick-up av ett ton nyttolast. Beroende på märke, har detta fordon "globala ambitioner." Redan det börjat tillverkas i Cuernavaca (Mexiko) och från det sista kvartalet i år i Barcelona kommer -I samma linje som Nissan fabrik som tillverkar NP 300 Navara- och i staden Cordoba (Argentina).

Hittills har varumärket inte har aviserat en datum set till salu i Europa. Men mer sannolikt under de sista veckorna av 2016 eller i början av 2017. Den första land där det har marknadsförts är Colombia, där i dag har officiellt presenteras.

På samma sätt har Renault inte lämnat priser för den europeiska marknaden. Som referens notera att priset Nissan Navara del NP 300 i Spanien, 20.000 euro plus skatt.

New Renault Alaskan

Renault-motorer Alaskan

Inledningsvis är det Renault Alaskan tillgängliga med en 2,3-litersmotor dCi två krafter att välja mellan: 160 och 190 hk. Denna motor har två turboaggregat: en liten turbo att säkerställa mjuk acceleration vid låg hastighet och en större för högre hastighet prestanda.

Renault meddelar att det kommer att bli flera andra motorer att välja av den marknader: En 2,5 liters bensinmotor 160 hästkrafter och en 2,5 liters dieselmotor med 160 eller 190 hästkrafter. Växellådor kommer antingen sex relationer manuell eller automatisk sju.

Alaskan Renault: dess drivsystem

Traction blir integral plugg. På detta sätt kan föraren välja mellan tre lägen. Den första, 2WD, lämpar sig för körning på asfalterad väg så att du kan spara bränsle; den andra, 4H, och som kan anslutas under 60 km / t: är indicerat för resor på spår eller vägar mycket låg grepp. Slutligen 4LO du kan endast ansluta fordonet står stilla och bara anges att lämna mycket svår terräng, såsom sand, snö eller lera.

Dessutom har Alaskan Renault en begränsad slirdifferential post (ELSD). Den använder bromssystem sensorer för att detektera hastigheten hos varje hjul. Om ratten på en av axlarna vänder snabbare än den andra, saktar det lite för att förbättra vidhäftningen. Dessutom har Renault Alaskan mekanisk differentialspärr bakre vilket förbättrar dess beteende under extrema förhållanden.

bland system driver support tillgängliga för denna nya modell av Renault, är stödet hill start, som förhindrar att fordonet rullar bakåt vid start, och kontroll Hill Descent. Den använder bromsarna automatiskt för att förhindra att fordonet igång nedför en backe. Vi finner också den vanliga ABS och ESP, elektroniskt bromsfördelning (EBD), bromshjälp nödsituation (BA).

Du kan också vara intresserad

Toyota Hilux 2016: plocka upp testa en raffinerad och robust

Nissan NP300 Navara, fritid och arbete som gjorts i Spanien

Detroit Auto Show 2016: topp 3 pick-up

Alaskan Renault Concept, ny pick-up för 2016