Så Boreas: 1000 hk hybrid som skapats i Spanien

Boreas, foton från spanska hybrid superbilBoreas, foton från spanska hybrid superbilBoreas, foton från spanska hybrid superbilBoreas, foton från spanska hybrid superbil

vi vet tekniska detaljerna i den nya superbil "tillverkad i Spanien", Boreas. Innan du har första av de tretton enheter som ingår i projektet, men bara tolv kommer att börja säljas först -Detta ägs av skaparen av Boreas, David Sancho. Vi pratar om en super stor, nära fem meter lång, 4,97 m lång och 2,08 m bred -compared med sina konkurrenter, mäter Koenigsegg Regera 4,56 m och Porsche 918 Spyder, 4,64 m-. Hjulbas BOREAS är 2,74 m.

Det är Boreas en bil med en mer elegant stil som alltför muskulös. Ur synvinkel av design, är Boreas en bil som inte använder stilist till gällhet och prydnads barroquismo även om deras former gör en stark och kraftfull supercar är en bil som, för att citera dess skapare, David Sancho "Han har flytt de polyedriska volymer Lamborghini".

Bilen presenterades för att sammanfalla med 24-timmars Le Mans, i båset Michelin, som sponsorer och utvecklar "skodon" denna Boreas optimera och evolving den senare utföringsformen, Michelin Pilot Sport 4 S. Däck är en michelin däck PS4S 265/35 med 20 tum fram och 345/30 med kanten 21 inches bakom. Michelin är bara en av teknikpartners som stödjer med all sin kunskap Boreas projekt omfattade leverans av CIMA nivå transmissioner, Hella i belysningssektionen...

BoreasBoreas: tekniska detaljer

Boreas är i detta -Varje enhet av de återstående tolv kommer att ha sin egen personlighet när det gäller motorik och beteende och därmed tvåhjulsdrivna versioner av 2WD, 4WD fyrhjulsdrift, ren förbränning, elektrifiering i varierande grad ...- en superbil Hybrid plug 1000 CV med en förbränningsmotor av 800 hk 200 hk stöds av elektriskt ursprung. Den Boreas når en maximal hastighet 380 km / t, accelererar från 0 till 100 km / t på 2,8 sekunder och Den har en autonomi eldrift 100 km av spanska teknikföretaget -suministrada av spanska Play och Drive-.

Bilen är klar och genomgår den tekniska utvecklingen i samarbete med Michelin, först Ladoux sitt huvudkontor, och senare på Nurburgring, för påbörja produktion i December 2017 och möjlighet enligt köparen att montera högerstyrd eller vänster.

Du kan också vara intresserad

- De 20 dyraste bilarna i världen i 2017

- 100 snabbaste bilarna i världen på Nürburgring (rank och video)