Nye Audi A8, er den beste bilen i verden?

Offiser! Nye Audi A8, dets mest spektakulære BILDEROffiser! Nye Audi A8, dets mest spektakulære BILDEROffiser! Nye Audi A8, dets mest spektakulære BILDEROffiser! Nye Audi A8, dets mest spektakulære BILDER

enorme fjerde generasjon Audi A8. Og jeg mener ikke hans 5,17 meter i lengde -den vanlige versjonen fordi A8 L skytes flere andre 13 cm mellom dens to akser- men kompendium av debuterer nye teknologier i ulike områder, noen inne har sett i serieproduserte biler. Banner av aluminiumskonstruksjon siden det dukket opp i 1994, Audi Det har omformulert sin skjelett og hud kombinert aluminium, stål, magnesium og armert polymer, struktur fler- som har lov til å øke opp til 24 prosent stivhet den utgående modellen. Utgangspunkt på den, nye suspensjoner, ny motorer, ny elektrisk arkitektur, ny sikkerhetssystemer eller upubliserte elementer komfort, noen av dem bare er tilgjengelig for den som inntar riktig baksetet. bil "sjåfør"Men også driver takket være den nye arkitekturen suspensjoner og mer sofistikerte demping gang brukt av en produksjonsbil. Audi snakker om form, bevegelse, retning og plass, begreper som angår merket design, chassis, tilkobling eller innemiljø. Det iscenesatt, oppsummerer en enda enklere måte: Audi A8 er rett og slett en eneste bil.

Audi A8 2018Audi A8, i salg i oktober fra 97.500 euro

den Nye Audi A8 først det er lansert med to 3,0 V6, ett for hver brenseltypen, fullstendig redesignet. Diesel gir 286 hk og 600 Nm; Kapasitetsverdier verdier~~POS=HEADCOMP bensin de er 340 hk og dreiemoment på 500 Nm. Senere kommer den V8 med 4,0 liter V8 både teknologi TDI og TFSI, både med kontinuerlig variable ventilstyring som systemet Audi valvelift Ja, også TDI- og frakobling sylindre og ja, også TDI. W12, bare for Audi A8 L, kommer i 2018 og vil bli, med sin 585 hk og 800 Nm, i den egentlige flaggskipet i serien.

Fra lanseringen, alle motorene har ny teknologi mild hybrid slik at nye nivåer av avgrensning, men spesielt ytelse, som gir redusert forbruk 0,7 l / 100 km. Systemet består av et nettverk hovedstrøm 48 volt mating av en kopling dynamo til veivakselen gjennom beltet. Dens viktigste funksjon er omstart Stopp&Starte, men ikke bare det, men å stoppe bilen under 22 km / t Inertia å nærme stoppunktet og også lar modus Inertia forhånd Veien hastighetsområde strekker seg mellom 55 og 160 km / t i maksimalt 40 sekunder. Krever et batteri plassert i støvelen ion som under bremsing faser, kan A8 regenerere ved 12 kW effekt på grunn av BAS-systemet.

Audi A8 2018Men innen de nye alternative fremdriftssystemer, den Audi A8 har også gitt ut e-tron teknologi. Debuterer i 2018, og i utgangspunktet vil det gjøre det over lang kropp. 3,0 TFSI motor kombinert med en elektrisk motor integrert i girkassen automatisk få en global makt 449 hk og 700 Nm i dreiemoment. Audi lanserer ingen forbruket, men en begrenset toppfart 250 km / t og en akselerasjon av 0 til 100 km / t på bare 4,9 sekunder. en plug-in hybrid Også debuterte med sport ellertra teknologien mer: Systemet trådløs induksjonslading, en plattform som vil bli plassert dette Audi A8 e-tron for å laste 14,1 kWh litium batteri av 104 celler med en hastighet på 3,6 kWh. For å gjøre dette, blir plattformen hevet når det oppdager at bilen er på den for å optimalisere effektiviteten av lading av batterier som leverer 50 km fullt ut elektrisk rekkevidde.

Alle modellene har også premiere ny generasjon av automatgirkasse 8 hastighet tiptronic Sjekk i samarbeid med ZF, den utstyrt med en første Elektrisk oljepumpe som aktiveres når bilen roterer, når motoren er av, på en mer effektiv frakopling av overføring av motoren, pluss gjenkjenne og være i stand til å forutse situasjoner Stop&gå, funksjon "autopilot syltetøy". Forresten, er Audi A8 den første bilen utviklet for høyt automatiserte kjøre nivåer, men før vi fortsetter med "fundamenter" på den nye Audi flaggskip sitter.

Audi A8 2018Audi A8 "AI Active Suspension": Aladdin Carpet

La oss snakke om individuelle sett og måtte snakke, også om suspensjoner, av elektroniske plattformer. Audi har nøye jobbet hver relevant del av den nye A8, og støttemedlemmer har vært en av de punktene der mer tid, penger har blitt investert og har krevd mer ingeniør. Det finnes to typer, en pneumatisk individuelt å sette hjul med forskjellige parametre som kjøremodi Comfort, Auto, Dynamic og Lift, stand til å gi, som Audi, en justering veldig myk eller svært sporty og også den bringer dens sandkorn i bilen effektivitet senke kroppen 20 mm når de overstiger, i mer enn 30 sekunder, 120 km / t. Men den nye stjernen er suspendert AI aktiv Suspensjon, bare W12-serien og tilgjengelig senere i de andre motorene. Dette er en helt aktivt system elektro stasjon Det består av en motor for hvert hjul, hovedmatenett 48 V, gir full kontroll helt enkelt per hjul, basert på alle de parametre som mottar og tolker dens elektroniske hjernen av systemet og kan reagere helt fremmed for fysikkens lover. Komfort, dynamikk. Også sikkerheten, fordi i kombinasjon med kryss trafikk assistent, forbedret passiv sikkerhet mot mulig sideveis kollisjonHvis det skjedde mer enn 25 km / t, fire sett med dempe reagere for å reise opp til 80 mm på kroppssiden utsatt for å blåse, minimerer risikoen for skader.

Vi har snakket om komfort. også dynamikk, sportsånd. Er begreper som har vært alltid knyttet til Audi A8 denne nye generasjonen i en ny dimensjon... Det, i hvert fall, Det er hva det lover Audi. En av ingrediensene for å oppnå er det nye dynamisk firehjulsstyring, en modul variabel radius på forakselen og en drivmekanisme som roterer bakaksel fasen opp til to eller degrees- contrafase opptil fem degrees- som om ved lav eller høy hastighet. Og selvfølgelig, er det direkte objektet det dynamiske system AWD Initial -Cast 40:60, med maksimal deltakelse av den fremre aksel på opp til 70 prosent av motoreffekten eller opp til 85 prosent i sitt på baksiden tog, avsluttet med sportslig bakre differensial alternativet.

Audi A8 2018Interiøret i Audi A8: en ny dimensjon

farvel knotter. Velkommen til æra "Touch Response" enhet MMI. Audi innsats denne gangen for et design bevisst minimalistisk satse på en "grensesnitt" splitter nye gratis knapper og brytere. Driftssentralen blir en første skjerm på dashbordet på 25,7 centimeter pluss en 21,8 centimeter andre skjermbilde på konsollen ved siden av, som ligger en ny touch pad stor som styres praktisk talt en hvilken som helst funksjon av kjøretøyet. Et nytt operativt konsept som endrer parametere i hvilken menneske og maskin inteactuaban til dags dato, fordi den nye generasjonen av Audi A8 integrerer også muligheten til å få tilgang til eller starte bilen gjennom en annen først, den såkalte Audi Koblet Key, din smarttelefon -av tid, bare Android- bli nøkkelen for å åpne eller starte bilen... helt trygt lover.

Blant de mulige alternativer for å konvertere A8 til en ekte rullende hall, kunden vil ha den mest varierte ny generasjon av seter, mer sofistikert med og oppvarming massasjefunksjon foten passasjer som reiser i riktig baksetet.

Audi A8 2018Audi forfølger fullt autonom kjøring, men må først legge grunnlaget. A8 har 41 drivanordninger som tolker virkeligheten gjennom tolv ultrasoniske sensorer, fire kameraer 360 grader pluss en ekstra kamera på frontruten, fire langtrekkende radarer plassert ved hjørnene av bærer pluss lang rekkevidde radar i fronten, overvåking utstyr suppleres av den første laserskanner som brukes i bilindustrien og et infrarødt kamera som gjør at Audi A8 kan "se" i mørke og oppdage objekter, inkludert ikke-metallisk, omtrent 250 meter fra kjøretøyet. Kjøre Nykommere er integrert i pakker Park, City og Tour, og hvis vi hadde sett at -BMW Series 7 Det var mulig å parkere eller oppheve parkering et kjøretøy fra utsiden, uten ytterligere inngrep fra føreren at bare kontroll over manøver, Audi A8 stiger i den autonome kjøring til nivå 3, takket være AI Traffic Jam Pilot, med høy grad av kjøringen helautomatisk kjøring langsom sirkulasjon opp til 60 km / H- og på veier hvor det er en fysisk barriere i begge bevegelsesretninger. Systemet håndterer start, akselerasjon, bremsing og retningen, I motsetning til andre systemer som allerede er implementert i andre biler, uten å ta hendene på rattet.

Du kan også være interessert

- BMW 7-serie: teknologi går over en av de mest avanserte biler

- Audi prosjektet Hour 25: når bilene ikke har hjul

- Audi AI, så er bilen for fremtiden

- Arkitekturen av den nye Audi A8: aluminium ... og mer