Nya Audi A8, är den bästa bilen i världen?

Officer! Nya Audi A8, de mest spektakulära bilderOfficer! Nya Audi A8, de mest spektakulära bilderOfficer! Nya Audi A8, de mest spektakulära bilderOfficer! Nya Audi A8, de mest spektakulära bilder

enorma fjärde generationens Audi A8. Och jag menar inte hans 5.17 meter i längd -den normala versionen eftersom A8 L interkalerar flera andra 13 cm mellan dess två axlar- men sammanställning av debuterar ny teknik inom olika områden, några någonsin sett i produktionsbilar. Fana aluminiumkonstruktion eftersom det dök upp i 1994, Audi Det har omformulerat sina skelett och hud kombinerade aluminium, stål, magnesium och förstärkt polymer, struktur flermaterial som har gjort att öka upp till 24 procent styvhet den utgående modellen. Utgångspunkt på det, nya suspensioner, ny motorer, ny el-arkitektur, ny säkerhetssystem eller opublicerade element komfort, några av dem endast tillgänglig för den som upptar den högra baksätet. bil "chaufför"Men även förar tack vare den nya arkitekturen av suspensioner och mer sofistikerade dämpning används någonsin med en produktion bil. Audi talar om form, rörelse, riktning och utrymme, begrepp med som försetts med varumärket design, chassi, anslutning eller inomhusmiljö. Det iscensatt, som sammanfattar ett ännu enklare sätt: Audi A8 är helt enkelt en enda bil.

Audi A8 2018Audi A8, till försäljning i oktober från 97.500 euro

den Nya Audi A8 Först lanseras med två 3,0 V6, en för varje typ av drivmedel, helt ny utformning. Diesel ger 286 hk och 600 Nm vridmoment; prestandavärden bensin de är 340 hk och 500 Nm vridmoment. Senare kommer det V8 med 4,0 liter V8 både teknik TDI och TFSI, både med fullt variabel ventilstyrning systemet genom systemet Audi valvelift Ja, även TDI- och frånkoppling av cylindrar och ja, även TDI. den W12, endast för Audi A8 L, kommer att anlända i 2018 och kommer att bli, med sin 585 hk och 800 Nm vridmoment, i sann flaggskepp av intervallet.

Från lanseringen alla motorer har ny teknik mild hybrid möjliggör nya nivåer av förfining, men särskilt prestanda, tillhandahålla minskad förbrukning 0,7 l / 100 km. Systemet består av ett nätverk huvudströmmen 48 volt matning av en anslutningsdon generatorn till vevaxeln genom bältet. Dess huvudsakliga funktion är att omstart Stop&Start, men inte bara det, men för att stoppa bilen under 22 km / t Inertia att närma sig slutpunkten och tillåter också läget inertia förväg väg hastighetsintervall sträcker sig mellan 55 och 160 km / t under högst 40 sekunder. Kräver en batteri inrymt i bagage jon som under bromsning faser, kan A8 regenerera vid 12 kW effekt på grund av BAS-systemet.

Audi A8 2018Men inom de nya alternativa framdrivningssystem, den Audi A8 även släppt e-tron-teknik. debuterar i 2018, och initialt kommer att göra det på lång kropp. 3,0 TFSI motor kombinerar med en elektrisk motor integrerad i växellådan automatiskt erhålla en global makt 449 hk och 700 Nm vridmoment. Audi lanserar ingen konsumtion siffra, men en begränsad toppfart 250 km / t och en acceleration av 0 till 100 km / t på bara 4,9 sekunder. en plug-in hybrid Även debuterar med sport ellertra teknik mer: Systemet trådlös induktionsladdnings, en plattform som kommer att ligga här Audi A8 e-tron för laddar sin 14,1 kWh litiumbatteri av 104-celler med en hastighet av 3,6 kWh. För att göra detta, är plattformen höjs när den upptäcker att bilen är på den för att optimera effektiviteten i laddnings batterier som ger 50 km fullt elektrisk räckvidd.

Alla modeller premiär också ny generation av automatisk växellåda 8 hastighet Tiptronic Kontrollera i samarbete med ZF, den utrustad med en första Elektrisk oljepump som aktiveras när bilen rullar fritt med motorn avstängd, mer effektivt urkoppla transmissionen av motorn, plus känna igen och kunna förutse situationer Stop&gå, funktion "autopilot sylt". För övrigt är Audi A8 den första bilen som utvecklats för högautomatiserade drivnivåer, men innan vi fortsätter med "fundament" på den nya Audi flaggskepp sitter.

Audi A8 2018Audi A8 "AI Active Suspension": Aladdin Carpet

Låt oss tala om enskilda uppsättningar och var tvungen att tala, även när det gäller suspensioner av elektroniska plattformar. Audi har noggrant utarbetade varje relevant del av den nya A8 och stödorganen har varit en av de punkter där mer tid har pengar satsats och har krävt mer engineering. Det finns två typer, en pneumatisk individuellt sätta hjul med olika parametrar som körlägen Komfort, Auto, Dynamisk och Lift, förmåga att tillhandahålla, som Audi, en justering mycket mjuk eller mycket sportig och även det ger sin sandkorn i bilen effektivitet sänka kroppen 20 mm när de överskrider, under mer än 30 sekunder, 120 km / t. Men den nya stjärnan är upphängd AI aktiv Suspension endast W12-serien och tillgänglig senare i andra motorer. Detta är ett helt aktivt system elektromekaniska driv Det består av en motor för varje hjul, huvudmatningsnätet 48 V, tillhandahålla fullständig kontroll helt individuellt per hjul, baserat på alla parametrar som tar emot och tolkar sin elektroniska hjärna av systemet och kan reagera helt främmande för fysikens lagar. Komfort, dynamik. Också säkerhet, eftersom i kombination med tvär trafik assistent, förbättrad passiv säkerhet mot eventuell sidokollision: Om det hände mer än 25 km / t, fyra uppsättningar av dämpning reagerar att höja upp till 80 mm kroppssidan exponeras för att blåsa, minimera risken för skador.

Vi har pratat om komfort. också dynamik, sports. Är termer som har alltid kopplade till Audi A8 den nya generationen i en ny dimension... Det, åtminstone, Det är vad det lovar Audi. En av de ingredienser för att uppnå den nya dynamisk Fyrhjulsstyrsystem, en modul variabel radie på framaxeln och en drivmekanism som roterar bakaxel fas upp till två eller degrees- contrafase upp till fem degrees- som om vid låg eller hög hastighet. Och naturligtvis är det direkta objektet det dynamiska systemet AWD Initial -Cast 40:60, med maximal deltagande framaxeln på upp till 70 procent av motoreffekten eller upp till 85 procent i sin baksida tåg, kompletterat med den sportiga bakre differentialen alternativ.

Audi A8 2018Interiören i Audi A8: en ny dimension

adjö rattar. Välkommen till eran "Touch Response" anordning MMI. Audi bet denna gång för en design avsiktligt minimalistiska vadslagning på en "gränssnitt" helt nya gratis knappar och strömbrytare. Driftcentralen blir en första skärmen på instrumentbrädan i 25,7 centimeter plus en 21,8 centimeter andra skärm på konsolen bredvid som ligger en ny pekplattan stort från vilken styrs praktiskt taget någon funktion av fordonet. Ett nytt operativt koncept som förändrar parametrar i vilken människa och maskin inteactuaban hittills eftersom den nya generationen av Audi A8 integrerar också möjligheten att komma åt eller starta fordonet genom en annan först, den så kallade Audi Connected Key, din smartphone -av tid, bara Android- bli nyckeln för att komma åt eller starta bilen... helt säkert lovar.

Bland de möjliga alternativen för att konvertera A8 till en verklig rullande hall, kunden kommer att ha de mest varierande ny generation av platserna, mer sofistikerade med och värme massagefunktion fot passagerare som reser i rätt baksätet.

Audi A8 2018Audi bedriver helt självständigt körning, men måste först lägga grunden. A8 har 41 drivanordningar som tolkar verkligheten genom tolv ultraljudssensorer, fyra kameror 360 grader plus en ytterligare kamera på vindrutan, fyra långdistansradar belägna vid hörnen av fordonet plus lång räckvidd radar i den främre, övervakningsutrustning kompletteras av den första laserscanner används inom fordonssektorn och en infraröd kamera vilket tillåter Audi A8 burken "se" i mörker och detektera objekt, inklusive icke-metallisk, cirka 250 meter från fordonet. Körning Nykomlingar är integrerade i förpackningar Park, City och Tour, och om vi hade sett att -BMW Series 7 Det var möjligt att parkera eller Återta ett fordon från utsidan, utan ytterligare ingripande av föraren att enbart styrning av manövern, Audi A8 stiger i autonom körning till nivå 3 tack vare AI Traffic Jam Pilot, med hög grad av körning helt automatiserad körning långsam cirkulation upp till 60 km / h- och på vägar där det finns en fysisk barriär i båda rörelseriktningarna. Systemet hanterar start, acceleration, bromsning och riktning, Till skillnad från andra system som redan genomförts i andra bilar, utan att behöva ta händerna på ratten.

Du kan också vara intresserad

- BMW 7-serie: teknik går över en av de mest avancerade bilarna

- Audi projekt Hour 25: när bilar inte har hjul

- Audi AI, så är bilen i framtiden

- Arkitekturen i den nya Audi A8: aluminium ... och mer