Mercedes Vito 4×4, squared

Mercedes Vito 4x4, squaredMercedes Vito 4x4, squaredMercedes Vito 4x4, squaredMercedes Vito 4x4, squared

Mercedes Benz Vito har lansert sin nye versjon av firehjulsdrift, i hvilken nå inkorporerer 4ETS, den samme som brukes i passasjer bilmodeller og lar bedre menings fordeler modell produsert i Vitoria.

Denne nye ordningen trekkraft, som øker med 50 kg vekt modellen i forhold til konvensjonell 4x2 versjon, men det reduserer i 20 kg tarere tidligere løsning 4x4.

Den presenterer en kompakt, slik at kjøretøyet ikke overstiger to meter høy, noe som vil gjøre det mulig tilgang til de fleste underjordiske parkeringsplasser og også er roligere.

4ETS trekkraft ordningen omfatter en differensial dobbel plate clutch, som også tjener som en distributør av transmisjoner som kobler begge aksler og er plassert ved utløpet av automatgir 7G-Tronic Plus.

Ordningen er fullendt ved to separate forskjell som kobler overførings trær med lagrene forbinder hjulene på begge rullende tog.

Siden Vito har uavhengig fjæring på begge akser, blir disse fremdrift eksponert i fravær av en stiv aksel.

Den virkelige hemmeligheten av driften av 4ETS er i Adaptive ESP som styrer hele systemet og er ansvarlig for å aktivere og kombinere driften av alle elementer få best akselerasjon, oppbremsing stabilitet og mulig i alle driftstilstander.

den adaptive ESP styrer, blant annet anti-lock bremser ABS, antispinn ASR, distribusjon og bremseassistent EBD og BAS, hjelp bakkestart Hill Start, adaptiv antispinn og understyring og hjelp fra vinden krysset.

Slik fungerer det

I praksis og under normale gripesystemet 4ETS overfører kraft i forhold 45% (foran) til 55% (tilbake), prosentandelen som er endret fra den tidligere fordelingen av 33 og 67 prosent.

den Systemet gjenkjenner den overflate på hvilken kjøretøyet og dermed kan "tilpasse" sin drift automatisk.

når du skriver inn tjeneste varsler føreren ved hjelp av en gult lys blinker på dashbordet, slik at denne passer din kjørestil til vilkårene for heft for øyeblikket.

Hvis et hjul er iorden, differensial aksen tilsvarende håndtak stoppe den og overføre kraft til den andre, lignende for å virke som konvensjonelle differensialsperre.

I tilfelle de to hjul på samme aksel som slurer, den dobbeltskive clutch montert i sentrum differensial er ansvarlig for å overføre kraft til hjulene på akselen.

Ved kjøring i lav hastighet på glideflater den 4ETS kan utøve bremsefunksjon på alle hjul, som er ekvivalent med tre differensialsperre i kjøretøyet.

I tilfeller hvor det er nødvendig å frakoble ESP-systemet og traksjonskontroll ASR, for eksempel ved kjøring med kjettinger eller en grus, 4ETS funksjoner kan delvis avbrytes ved å trykke på en knapp på konsollen.

I dette tilfelle vil systemets etablerer en skala fra prioriteringer, slik at preferanse er gitt til trekkevne opp til 40 km / t, mens mellom 40 og 80 km / t overlegenheten er delt med kjøretøyets stabilitet, som blir den fundamental alternativ når denne hastigheten.

ny Vito 4x4 Det er markedsført utelukkende under navnet 119 BlueTec, i referanse til miljøkrav Euro 6 mekanisk OM651, basert på en blokk med fire-sylinder som utvikler 190 hk.

Girkasse som en eksklusiv lag 7G-Tronic Plus automatgir med momentomformer som kan levere høy trekkraft på et svært lavt turtall, kan benyttes nå 100 km / t på 9,5 sekunder tid.