Opel Corsa, Peugeot 208 og Seat Ibiza: det beste av sitt slag

Sammenligning: Opel Corsa 1,0 Turbo, Peugeot og sete Ibiza 1,2 Puretech 1,0 TSI EcoSammenligning: Opel Corsa 1,0 Turbo, Peugeot og sete Ibiza 1,2 Puretech 1,0 TSI EcoSammenligning: Opel Corsa 1,0 Turbo, Peugeot og sete Ibiza 1,2 Puretech 1,0 TSI EcoSammenligning: Opel Corsa 1,0 Turbo, Peugeot og sete Ibiza 1,2 Puretech 1,0 TSI Eco

Disse nye Opel Corsa 1,0 Turbo av 115 hk, Peugeot 208 110 hk 1,2 Puretech og Seat Ibiza 1,0 TSI Eco også 110 hk, De representerer nå på markedet ganske et minste felles multiplum. funksjonen små bensinmotorer veldig en rekke minimum sylindre (3), men til gjengjeld doble ytelsen Tradisjonell: få mer fordeler, mer effektivitet og, i tillegg, blant annet en større glede å bruke. De er så rund som satte enda mer inn spørsmålet i denne kategorien dieselmotor, men,Hva er det beste verktøyet bensin sammen?

Og er at i disse Nye Opel Corsa, Peugeot 208 og Seat Ibiza, Også har vunnet 3 mars ... og ikke bare snakker og sylindere: er tre nyttekjøretøyer med 3-sylindrede motorer mer avanserte på den tiden, men på samme tid, tre svært fornyet dagens biler avrunding forholdet mellom ytelse, effektivitet og komfort. La oss ikke kaste bort mer tid og gå inn i arbeid.

Opel Corsa, Peugeot 208 og Seat Ibiza: sine motorer

Hvis du løfter panseret på både en første Opel Corsa 1,0 Turbo som har premiere 5. generasjon, som en Seat 1.0 TSI Eco også underviser i dag siste restyling, vi allerede to små motorer bare en liter sylindervolum, i tråd med hva han avansert i sin dag Ford med sin innovative 1,0 EcoBoost- fortsatt montert på Ford Fiesta. Men i tilfelle av Opel og Seat nå utviklet seg med bedre ytelse. Mens hvis du gjør en Peugeot 208 som også har sendt inn en liten oppgradering i 2015 denne gangen vil du se en blokk kuber noe annet, og 1200 cm3. All aluminium, med turbo, Variabel distribusjon, 110-115 hk og nesten alle og med tredje motsatt roterende aksel for å eliminere vibrasjoner (minus en Seat 1,0 TSI Eco viser da ikke behov), de tre sammenlignings oppveie alle slags innsats. Gjør om Vi står overfor større motorer og 4 sylindret de erstatter i disse nye generasjoner av rekkevidde, selv om de er så bra som var 1,4 turbo eller Opel Seat 1,2 TSI. Selvfølgelig, det forventes å være nye mekanikere. Men det er også eruperan konfrontasjon selv mot sine kolleger Diesel.

Sammenlignende Opel Corsa, Peugeot 208 og sete IbizaMål: Opel Corsa 1.3 CDTi før, Peugeot 208 1,6 BlueHDI og Seat Ibiza 1.4 TDI, Disse tre små bensinversjoner er alltid mellom 25 og 50 kg lettere, og ikke overskrider eller en l / 100 km gjennomsnittlig forbruk turbodiesel, bli enda 20 prosent raskere i ytelse og en Opel Corsa med unntak 1.0 Turbo vil øke flere spørsmål for økonomisk likestilling til Diesel, vanligvis de koster mellom 750 og 1300 € mindre. Det er ingen tvil derfor at bensin interesse her: Du ville trenge 70 000 til 100 000 km som regel å betale ned et Diesel ... også med mer utgifter på vedlikehold du bør vurdere. Sett forskyvning, nå er det se hva bringer hver.

Opel Corsa, Peugeot 208 og Seat Ibiza: svaret

Partiendoasí at alle tilbyr en svært effektiv ytelse, Vi starter så høy. Og her, starte Peugeot 208 1,2 Puretech begynner å føle seg alltid lengre motor. Dens større forskyvning oppfatter det i en mekanisk Fuller ved lave hastigheter. Med mye dreiemoment ved 1500 rpm tilbyr allerede opp 25 prosent mer skyvekraft sine to rivaler, og leverer fra det 90 prosent av en total kraft forlater ikke før etter 4000. Funnet på vår dyno. Det er sant at også oppfatter alltid noe røffere, sende- flere vibrasjoner som nå Shifter, aldri skjule eller strukket tricilíndrico karakter Opel Corsa 1,0 Turbo og Eco Seat Ibiza 1.0 TSI og skjule bedre i dag.

Men, bortsett fra det, og for å ha bare endre tannhjul plante 5 (Jeg merker noe åpent i midten) Peugeot 208 1.2 Puretech dette er virkelig eksemplarisk. med en Stopp / start veldig myk og stor gassrespons alltid er den raskeste av de tre og også som tilbringer mindre, med forbruk i veien stagnere på 5 l / 100 km gjennomsnittlige real hvis du dra nytte av en enda lengre enn den sjette giret Opel Corsa og nesten som Seat Ibiza femte gear. Totalt 5,5 l / 100 km gjennomsnitt virkelige forbruk, som for ikke lenge siden var det bare store dieselmotorer.

Peugeot, men kan ikke senke vår vakt, fordi Seat 1.0 TSI Eco stalking ham å være den eneste som i dag holder opp ytelse... og med en mindre motor, som må tas i betraktning. Mye fortjeneste av denne Seat. Tynnere og bedre isolert, mer behagelig å endre seg i daglig bruk og omsorg også kanskje en alltid mer sporty eksos lyd. 1.0 TSI Eco stor motor at selv om du føler om mindre dreiemoment til dens første bruk 1,000rpm og noen liten bump rett forbi 2000 runder, og tilbyr en ekte og effektiv reaksjon nesten fra tomgang (forutsatt at de ikke faller inn i den grøfta stiger opp i akselerasjon, så du vil ønske å selv endre litt tidligere), og, fremfor alt, ekstraordinære midler og høye hastigheter: fra 3000 rpm tilsvarer og svar Peugeot 208 1.2 Puretech, utnytter dens strukket til en kutting kutte 6500 rpm ved bare 5.300 av Peugeot. Tier, er det nesten like fort som 208 og Den forbruker bare en tidel mer enn 100 km (5.6 l / 100 km) ... men også den lates mer overdreven akselerasjon.

Opel Corsa, Peugeot 208 og Seat IbizaTo liners blant 3-sylindret bensinmotorer det mislykkes øyeblikk Opel og dens nye 1,0 Turbo: Forskjellen mellom gode og svært gode. Veldig myk, nesten like mye som Seat Ibiza, Det er alt en Opel Corsa glede i vibrasjon, meget progressiv og tilstrekkelig sterk. Ja, selv ved svært høye hastigheter kommer til å tilby enda mer reell makt, opp til 4000 rpm alltid har 20 prosent mindre moment sine to rivaler, som føler en gassrespons mer moderat i forhold til Seat Ibiza og Peugeot 208. Det, kombinert med hans 100 kg vekt (Vanlig dag i Opel), årsaker Dette Corsa 1.0 Turbo er den tregeste av alle og den største spender (6,1 l / 100 km faktiske gjennomsnittlige). Matter av fysisk styrke og også deretter overført til asfalten.

Opel Corsa, Peugeot 208 og Seat Ibiza: Behavior

Fordi start, denne nye søte Opel Corsa overbeviser. City og rullende komfort på motorveier er alle mykhet, veldig god ordning for rotasjon, en veldig rask styring og en nydesignet cockpit der du bosette raskt, høy opplevd kvalitet og mye teknologi. Jeg merker meg her Opel forsøk på å demokratisere sikkerhetssystemer og hjelp det, men noen ganger valgfritt 'at ja, rimelig-pakke og prisen er mer typisk for høyere segmenter. Men en slik harmoni brutt hvis du er ute etter en mer sportslig kjøring.

Sport chassis på den øvre kant ferdig inkludert 17 inches, Opel Corsa 1,0 Turbo er dette firmaet kompresjon, en meget reaktiv ramme, men kombinert med en noe myk returdemping. Resultatet av dette er mindre nøyaktig og kropps større bevegelse enn konkurrenter, som forverres med det for direktevirkende retning og en hvilken som helst antydning av rattet: stille tilpasning og kontinuerlig korreksjon. Kast i vekt og få mindre smidighet, først, Peugeot 208 rungende.

Ja, fordi Peugeot er stedet hvis du er ute etter en balanserte nytte. Med et mer attraktivt interiør, et nytt Mirror Screen systemet oppdatert i kontakt mye tilkobling og ledelse, er det fortsatt et verktøy bil det er vanskelig å tilpasse hans kjørestilling (husk, svært liten og lav og høy instrumentering rattet), men fikk, er den mest komfortable av de tre. Deres suspensjoner absorbere og overføre kvalitet, kontrollene er nøyaktig (med unntak av et snev av endring fortsatt ganske gummy) og er veldig stabil, nøyaktig og enkelt. Kjøring er stor.

Sammenligning verktøyet 3 sylinderesom en Seat 1.0 TSI Eco at selv om noen mindre raffinert rullende, er da tier fargestoff som print akronym FR som vår sammenligning er kledd. Kanskje uten dem Peugeot 208 ville være enda mer effektive, men fortsatt billigere selv så Peugeot, er nøkkelen til å forstå en Seat Ibiza nesten racing.

standard med tuning og sportsunderstell, alltid føler dette Seat 1.0 TSI lettere (Veier 1,151 kg sammenlignet med 1,165 208 og 1,250 Corsa), har den mest direkte kontakt, jo bedre motoriske ferdigheter og Det er den mest smidige, og ledsaget dag i sine versjoner av mer enn 100 hk for XDS elektronisk differensial virker på bremsene for å melde deg bedre i svingene. En liten bil veldig fort, og hvis han syndet før fastere enn de fleste ubehagelig daglig bruk i dag er nesten like komfortabelt som Peugeot 208 hvis du montere en aktiv suspensjon, for 310 euro, er egentlig en delikatesse i sin klasse og den inneholder opp Bilstein støtdempere styrt høy effektivitet. du har Normal og Sport modus Veldig preget av et Drive Select system som også virker på motor og retning.

Kort sagt, krig tre varebiler fulle av små at du ser store kamper, der Seat Ibiza 1.0 TSI Eco og Peugeot 208 1,2 Puretech litt for tett til å ringe, med Opel Corsa 1,0 Turbo endelig noe av kroken. Så, analysere og sette alt, de fleste funksjonalitet Seat Ibiza bestemmer ender. Ikke bare fordi Seat Ibiza debuterer i dag beste materialer, en ryddig atmosfære og et system Infotainment av de mest komplette på markedet, men fordi den har både større bagasjerommet (350 liter i forhold til 300 av 208 og 320 Corsa), generelt mye plass og konkurrerer mot en Peugeot 208 med lavere lastkapasitet og en klar begrensning i bakre høyde. Her ja, Corsa racing og til deg som en av dagens også bredere verktøyet markedet. Hva ingen tvil, i alle fall, er at disse tre verktøyene lagt sine områder med disse små, men kraftige motorer. 3, atter tale sylinder, og er den minste felles multiplum i kategorien.

Du kan også være interessert i:

Utilitaristisk biler som bruker mindre

5 anbefalte verktøy for sin verdi / pris