Den beste crossover markedet

Den beste crossover markedetDen beste crossover markedetDen beste crossover markedetDen beste crossover markedet

Sikkert, suksessen av fenomenet SUV Det opprettholdes ved kraftig bilde av likene av disse modellene, og kan i sin egen ergonomi: mer romslige cockpiter og høyere sitte. Og før dette, det er ikke noe alternativ verdt. Faktisk er det mer enn sannsynlig at deres ferdigheter "off road" er den minste og i alle fall, det store flertallet av brukerne 4x4 SUV søke integral transmisjon et pass for å flytte eller forbedre Sikkerhet på snø og glatte asfalt.

Men dette trenger ikke en SUV og hvis du viker unna dem av samme grunn som for mange er deres sterke sider (bildestørrelse, høyde), den crossover De tilbyr disse ferdighetene til å skyte lavt vinterforhold fra den samme undersiden av en konvensjonell turisme. Du tenker kanskje, ikke uten grunn, at det ville nok bare en firehjulsdrift, men crossover også de søker en større spesialisering for å bla gjennom alle typer motgang, øke deres bakkeklaring og preening diskret estetiske og funksjonelle vedlegg (beskyttende legeme, dekk høyere profil, etc.) som forsterker deres personlighet. Interessant, crossover De utvikler på familie organer av modeller basert på, blir konvensjonelle turisme polyvalent par dyktighet.

Subaru Outback: den første

Subaru Outbackopp 12 crossover derivater kompakte sedaner har i vårt marked og lang levetid modell (første generasjon kom i 1994), "ukjent" Subaru Outback Det virker instigator av dette segmentet mindretall. i 2014 Det har kommet en ny generasjon (Ikke tilgjengelig for nå i Spania), som alltid utviklet seg fra salongen Legacy stasjonsvogn. Den måler 4.82 meter lang og like bra Subaru, permanent firehjulsdrift Det er uoppløselig i modellen. den Outback Den har et system som setter utgangs en fordeling av dreiemomentet 50/50 prosent akselavstand, med mindre variasjoner for å unngå å bryte symmetrien argumentet forsvar som maksimal strekkmerke. trekkraft Symmetrical AWD Det conspires med en bestemt elektronisk kontroll trekkraft kalt X-modus. Denne generasjonen har ikke blitt presentert med den unike bokser motoren 2.0 Diesel merkevare og sikkert så er ikke tilgjengelig i vårt marked.

Audi A4 allroad / A6 allroad opprinnelsesbetegnelse.

Audi A4 AllroadSikkert navnet allroad Det er for mange den generiske av denne type kjøretøy. Audi Det tar mange år nytolket sine egne crossoverA6 Avant og nylig på A4 Avant. I begge tilfeller, quattro Det er avgjørende element i begge modellene, men A6 allroad som det bærer sine kvaliteter sedan og TT nesten på nivå med beste spesialister hvert segment. Nøkkelen er er ditt luftfjæring, med 20 mm mer reise i A6 Avant luftfjæring og 3 plan spesifikt om standard høyde. i posisjon "dynamisk", reduserer høyde 15 mm og stivner tarering, blir en nøyaktig og stabil sports sedan asfalt. modus "allroad" 35 mm opp om hvordan "normal" og "automatisk" og til slutt opp andre 10 mm mer modus "lift" (Bare opp til 10 km / t) for å overvinne hindringer i ekte TT stil. I mellomtiden, A4 allroad Den bruker den samme opphengs ordninger som A4 Quattro, men tilpasset en Konvensjonell montering / demperfjær 26 mm høyere -og litt fastere, overdratt til ham 37 mm inn på bakkeklaring, nok til å la asfalt veier uten mye stein eller få noen mulighet til å passere når det er mye snø.

Volvo V40 Cross Country / XC70: fra snøhvit Sverige

Volvo V40 Cross CountryI den svenske serien det er rom for begge modellene SUV (XC60 og XC90) som crossover, med en dobbel tilførsel av begge formater. den XC70 Den er utviklet på familie V70, ta plattform den store S80 sedan. Det er definitivt en meget avansert modell i seg selv Volvo utvalg, rival av Audi A6 allroad, men det har ikke luftfjæring. Dermed gir avkall litt spesialisering A6, men ikke allsidighet Ved hjelp av denne type bil. høy fjæring, beskyttet legeme, høyt profilerte dekk og firehjulsdrift gjøre en utmerket dynamisk basis, godkjent av calipappa generelle modellen og en romslig og allsidig interiør. i V40 Cross Country mer design og mote, men også en høy og beskyttet legeme, spesielle dekk og en hjulstasjonstype Haldex bare de mest potente varianter (T4 og T5). Likevel ser det ut til en sport crossover designet for å snødekte og glatte asfalt og mindre egnet til å trå meget brutt spor.

León X-perience Seat / Skoda Scout / VW Golf Alltrack: Industrial synergi

X-perience Seat LeonI noen få generasjoner Skoda så hans Octavia den ideelle modellen for å foreslå en crossover nesten unikt i markedet, bruke oppskriften i en kompakte familiemodellen. I dag er den samme formelen har søkt Seat og Volkswagen i kjente versjoner av sine Leon og Golf henholdsvis. tre mekaniske kloner å utnytte høyere suspensjoner, med den nedre hoveddel beskyttede omkrets, bredere dekk-profil, vedlegg "off road" uten noen begrensning på overføring, alle og alle mekaniske versjonene har AWD typen Haldex. den León X-perience overtar Altea FREETRACK, premieren på Seat i verden crossover på den tiden på en minivan og Volkswagen omfattende forslag crossover etter Passat Alltrack, ingenting å gjøre med forrige substitutter kalt langrenn som han utviklet på Polo og Golf Plus.

Citroën C5 Tourer Cross / Opel Insignia Country Tourer / Peugeot 508 RXH: ankommer generalister.

Citroen C5 Tourer CrossDet er mange merker som også på en eller annen måte blitt foreslått crossover av fasade, utsmykkede mønstre med fargerike kropp forsterkninger og lite annet å holde toget av moten, men i tilfelle av Citroën C5 Tourer Cross, Opel Insignia Country Tourer og Peugeot 508 RXH, ulike mekaniske konfigurasjoner seg rettferdiggjøre dem som crossover. Kanskje den siste til å ankomme, C5, at påstanden er tvilsom I fravær av firehjulsdrift, men på den annen side, kan du alltid ha den interessant hydropneumatisk merkevare, med fire høyder og to tjærebredd. Ingen tvil om spesifikasjonene til en SUV eller crossover før det omtalt en firehjulsdrift en variabel fjæring høyde, men også Cross C5 Tourer Det kunne passere for bakkeklaring (du kan laste opp din kropp 6 centimeter opp til 10 km / t) Når ett 4x4 fast høyde hit. også Peugeot 508 RXH resulterer i en crossover noe atypisk, men i hans tilfelle, fordi det er en hybrid modell (2015 blir en konvensjonell dieselversjon). den 508 RXH bruker sin elektrisk motor for å flytte bakaksel og dette er hvordan det blir 4x4, selv bare opp til 120 km / t. også stiger og beskytter kroppen og inntar dekk å bli overrasket av deres evne til å avansere i feltet og snø. Komplett og balansert er Opel Insignia Country Tourer, en roman variant Insignia utvalg det øker 20 mm høyde suspensjoner derav, og inntar en AWD typen Haldex. er ikke uten beskyttelse og som attraktiv kropp eventyrlig bilde De gjenspeiler nesten alle crossover markedet.