Volkswagen Beetle 1302/1303

Volkswagen Beetle 1302/1303Volkswagen Beetle 1302/1303Volkswagen Beetle 1302/1303Volkswagen Beetle 1302/1303

den VW Beetle Det var en av disse fenomenene i bilhistorie hvis liv har forlatt all logikk. Hvem kunne tenke seg at en bil som er født før andre War produksjon og salg vil fortsette jevnt på 70-tallet? Harder fortsatt tenkte det ville komme fram til 2000 i noen markeder, som for eksempel den meksikanske og brasiliansk. Uansett, er realiteten at Volkswagen teknikere besluttet i slutten av 60-tallet, kan du gjøre dem noen forbedring. Med denne ideen ble født i 1970 1302-serien og 1972 1303-serien, hvis viktigste forandring lå i erstatning av fronten av hverandre liggende armer og torsjonsstavene ved et skjema McPherson, mye mer moderne, lettere og smidigere og progressive drift. Bak de modifikasjoner ble også gjort ved hjelp av en ordning wishbones, selv om i sistnevnte tilfelle torsjonsstavene som elastiske elementene beholdes. Det er litt merkelig at med slike suspensjoner, bobla endte med liknende løsninger på sin brors fetter Porsche 911.

I den mekaniske seksjon ble det fortsatte utviklingen boxer firesylindret luftkjølt strøm opp 1 300 cm 'versjonen til 44 CV Passerer 1500, viste det seg et par år før 1600 cc, takket være bruken av større diameter stempler. Med dette arbeidet, kunngjorde Volkswagen den "ekstraordinære" performance 50 hester. En figur som kan gjøre oss til å le, fordi noen motorcito nådd 1000 cc problemer på 70-tallet, men til slutt var ansvarlig for den ekstraordinære lengden på disse mekanisk. Hvis vi legger til at den tyske mark ved hjelp av en ærlig lange utviklingen, med motoren sjelden gikk fra 4000 rpm (maksimal hastighet) i høyeste gir, er det godt forstått at den maksimale hastigheten er også annonsert som marsjfart.

disse endringene 1302-serien inieron også de ledsaget av noen estetisk touch, for eksempel bruk av en front hette noe hvelvet mer, med hvilken litt forbedret støvelen kapasitet, en mer avrundede finnene, krystallene større og frontlykter med vertikale ruter, Løsningen pålagt av det amerikanske markedet, som allerede er brukt i 1500 to år tidligere. Med disse endringene bildet av Beetle ble noe stockier, å miste en del av sjarmen i den første serien, men for tilfredsstillelse av sine tilhengere, som likevel har beholdt sin del av "liv".

Making kontakt med den nye serien har gjort med 1302-versjonen LS Cabrio riding motor 1600 cc. den L deluxe, har sin opprinnelse i det faktum utstyre defogger, ventilasjon hjelpemotoren og omvendt lys; og S sport, basert på eksistensen av en motor 50 hester og montering av skivebremser i front.

En gang inne vi lagt merke til noen komfort detaljer som tilstedeværelsen av seter med ryggen har tatt nakkestøtten, malt i svart og en spesiell ratt dashbordet, som er stemplet emblem Karmann, ansvarlig for produksjon av åpne versjoner, forresten, er veldig godt løst med en hette som folder og utfolder seg lett, og at når du kjører med det på isolerer veldig godt inne i været, med lagt å ikke legge for mye støy.

den instrumentering Den er begrenset til en sentral speedometer, som inkorporerer drivstoffnivåindikator (ikke mer stoppekran for bruk av reserve) og total kilometerteller. Det virker som Volkswagen er å kaste oss ideen om at en slik pålitelig kjøretøy som Scarab ingen ytterligere informasjon. Selv om å unngå å ta risiko er lagt innenfor denne speedometer, et par chivatos som er ansvarlig for å varsle oss om at dynamoen lasten riktig, og oljetrykket er fortsatt på tomgang riktige verdier.

Oppstarts trenger ikke mer arbeid å tråkke på gasspedalen og slipp, å gå inn avhengig av automatiske strupeventil, og vri om tenningsnøkkelen. Normalt 1600 er satt opp til "kvart omdreining", klar til å gå på marsj. Girspaken betjenes greit, når vi prøver hardt å ikke bruke det svært raskt, med ruter som krever ledsage riktig i sin rute. Fra første meter vil merke tilstedeværelse av en motor med en dreiemomentverdier høyere enn 1.200 motorer 1.300cc, selv om det formidler følelser er svært like: rolige turer akkompagnert av umiskjennelig purr blir fire motsatte sylindere. Og følelsen av at det er liten hjelp i å insistere mye på gasspedalen når de har nådd 3500-4000 rpm, ved hvilket tidspunkt vil vi løpe omkring 30 km / t i første, mer enn 50 andre, 90 tredje og noe over 125 i fjerde.