Opel Monza Concept, ikoniska coupe

Opel Monza ConceptOpel Monza ConceptOpel Monza ConceptOpel Monza Concept

De var gyllene år av historia Opel, eventuellt med en status varumärke som inte kommer i dag. den Monza Det var en majestätisk coupe derivat saloon Senator som bland annat tekniskt de betonade mervärdet av sina motorer 6 cylinder och bakhjulsdrift. Men det är en historia som inte berör prata nu.

den Monza koncept är en coupé Chockerande växt som ovan andra detaljer betona sina dörrar "Gullwing", en lösning med många licenser saloon bil, men när det gäller Opel som redan har vederlagt Konventionell dörr inför öppnandet av i Meriva... . den Monza är inte en eftergift för att utforma utan gränser och har tagit hänsyn till funktionalitet och livability så att, till exempel, bakre passagerarna tillät en mycket generöst utrymme i alla riktningar och trunk tillgänglig 500 liter kapacitet.

den Monza också avancerar strategin Opel att utforma klockor bilder i morgon. med 3D projicerade bilder, 18 lysdioder skapa en multifunktionell display totalt konfigurerbar och reglerbart av touch-och röstkommandon, som förenklar visning endast aktuell information varje gång. Vid denna punkt, är det värt att återuppta historia försvann Monza, före sin tid, vilket i sin tur släppt en digital display, en milstolpe på den tiden.

När det gäller framtiden, Opel Han har utvecklats i Monza koncept en form av anslutningsmöjligheter som du delar din smartphone med din bil och i vilken även de andra passagerarna och externa vänner kan kommunicera. Och självklart Internet-anslutning Det är en del av iscensättning av Monza. Alla framtida trender övervägs och Opel Det utvecklar sina system "Bil till bil" och bil till X", med som innehöll en integrerad samband med andra trafikanter, som öppnar en kommunikationskanal för att öka, bland andra områden, säkerhet.

lättviktskonstruktion

Men under den skal förtrupp mycket mer än stilistisk och computing trenden. den Monza svarar på en metod modulkonstruktion blir bekant för oss börjar tillverka flexibla så att förenklar industrialisering. Dessutom har vi äntligen hört talar om varumärket lättviktskonstruktion. Monza koncept med sin 4,7 meter kropp väga 1.300 kg, frukten av hans Smart integrerad design. mekanik Monza åtagande att utvecklas implanteras i Opel Ampera av, en kraftverk förlängt intervall för vilka, i Monza den visas som värmemotor generatorn en motstycke trecylindrig bensin 1,0 SIDI Turbo, a priori mycket effektivare och specifika för deras funktioner. Också det fungerar med naturgas för att ytterligare förbättra miljöpåverkan CO2.