VW Golf Variant 2.0 TDI 150 hk DSG: 100.000 km test

100.000 km test for VW Golf Variant100.000 km test for VW Golf Variant100.000 km test for VW Golf Variant100.000 km test for VW Golf Variant

Total tid for å utføre langsiktig test med VW Golf Variant: 1,408 timer. Dette tallet representerer nesten 59 dager nok tid til å lese "Krig og fred" i den fullstendige versjonen opp til 21 ganger. Kjøring er på tide at våre andre tyske magasinet Auto motor und sport har beregnet på en gjennomsnittshastighet på 71 km / t, Følgende informasjon integrerte datamaskinen. Selvfølgelig, tidsbruk i kjøring VW Golf Variant (kjent) unntatt pauser, etter utholdenhetsprøve 19. januar 2015. Det har tatt startet for 20 måneder, betyr det hadde en daglig gjennomsnitt på 167 km vei går, med fire ganger om dagen.

Vi kan si at golf er mer typisk tysk bil, modellen fleste kopiene er blitt solgt, over Opel og Ford sammen med alle C-segment modeller for langtidstest, vår enhet hadde turbodieselmotor to-liter og 150 hk, DSG forbundet med en dobbel-clutch sekstrinns High finish. I tillegg har denne enheten hadde et stort og kostbart listen 24 mulige alternativer som adaptivt suspensjon, stikk, utmerket oppvarmet frontrute, den 18 tommers og side kollisjonsputer rygg, blant andre elementer, som forutsetter at prisen på denne enheten går fra 32.000 til mer enn 45.000 euro. Svært ulike alternativer må virkelig bruke hver dag.

VW Golf Variant: stor innvendig plass

virkelig dette Volkwagen Golf Vi tilbyr oss mer enn vi trenger i form av utstyr. Ved bruk fremfor alt vi markere innvendig plass og funksjonalitet som tilbys av Golf selv. Noen av driverne av langsiktig test funnet i 4,56 m lengde VW Golf Variant en utrolig lettelse å reise inne. Hvis fire voksne, er virkelig god plass å være kompakt, selv med denne velkjente kroppen. Body Variant tilbud en spektakulær boot, med et minimalt lastevolum på 605 liter for å plassere bagasje. En plass som kan utvides etter behov ved å brette ned setet tilbake til 1620 liter, men ikke etterlater en helt jevn flate. en stor kapasitet til å bære store bunter.

VW Golf Variant kjent testI ulike skift for å dekke reise, sjenerøs plass Den lar deg lagre sømløst koffert fotografisk materiale, stativer, blinker, bokser mål, lener seg på sidepanelene og under matten og ikke beveger seg med bevegelse av bilen. Gjør små riper på hard plast ...? Bare på grunn av litt vare på de mange sjåfører som har blitt brukt for å oppbevare bagasjen din. Fordi ellers alt i VW Golf Variant har samme solid utseende som viser prinsippet om fangsten. Komfortable seter har ikke mistet sin gode holdeevne med lang hale, der savner større uttalelse av korsryggstøtte for å gjøre det mer effektivt.

VW Golf Variant 2.0 TDI 150 hk: en effektiv motor

For å forklare talent viser Golf å reise må nevne som kan skryte av komfort og pålitelig ytelse innstilt sykkelto-liters turbo r-ikke er skandaløs og kontroversielle 2,0 TDI EA 189 Bedrageri-utslipp, men hans etterfølger. Motor som tilfredsstiller den Euro 6 utslippskravene katalysator NOx uten urea injeksjon. Under stress tester sjekke med spesialister Emisjonsanalysen er virkelig ren og møter annonsert. Utslipp i reell trafikk, vei, var lavere enn i resten av dieselmotorer testet.

I tillegg har etterfølgeren til Golf bevisende sagaen kilometer vært å finne stadig formet (også i motor lyd finhet), bedre ytelse og alltid tilbyr et stramt forbruk. Han har dekket banen med rimelige 6,9 ​​l / 100 km i gjennomsnitt. Med en drivende søker maksimal effektivitet har vi flyttet i 5 l / 100 km. En seksjon i hjelp effektiviteten av dobbel clutch DSG sekstrinns merkbar. I Eco-programmet, kan vi velge "candle mode", hvor vi skjøt på veien å dra nytte av treghet i nøytral, og vi trenger ikke noen maritime kunnskap. Bare løfte foten fra gasspedalen og utnyttet treghet i gunstig terreng.

VW Golf Variant 2.0 TDI DSG

Endringen er fint overganger mellom tannhjul og meget effektiv i drift som vanlig, men at vår enhet presenterte et problem. Opprinnelige girskift var veldig fort. Men gjennom kilometer, spesielt å overstige 50.000 km, De bremset og bratte bakker måtte akselerere mer enn logisk å starte opp. Fastsettelsen av DSG krever en betydelig utlegg, fordi kostnadene er 1,900 euro, og 60.000 km har til å endre girolje, som representerer en kostnad for en annen 300 euro, 140 av dem plassert i de seks liter olje som kreves for å fylle overførings. I tillegg er det oljeskift fortsatte å produsere små rykk i de nedre tannhjul, i automatisk modus eller manuell modus.

den navigasjonssystem/ Infotainment (2,315 euro) ikke oppfyller alle de høye forventningene. Det er noen ganger sakte for å få veibeskrivelse og hvis vi går utenlands føle ubehag.

VW Golf Variant: lav vedlikeholdskostnader

I plasseringer, står Golf ut for sin lave vedlikeholdskostnader. Det har bare behov for et nytt sett av fremre bremseklosser, men endte opp med de bakre bremseklosser og bringe sammen originale bremseskiver. Mellom vedlikeholdsstanser bare det måtte erstatte to liter olje. Som vi har sett 60.000 km inspeksjonskostnader var lave, og til tross for ytelse dekk høye motor behandlet forsiktig med en jevn slitasje.

Test VW Golf Variant 2.0 TDI FamilyVW vier mindre oppmerksomhet til Alltid høy restverdi. På grunn av de ekstra (€ 13 472), mistet Variant om 100 000 km 20 450 € verdi -bare 45% av den nye pris-. men, Hvorfor skal du selge etter 100.000 kilometer Golf? Meget solid, med kilometer Variant synes ikke å føle tidens gang.

Forekomst av VW Golf Variant 100 000 km

7,948 km. Nettleseren slutter å virke.

8,009 km. Reparasjon og feilsøking. Fast trådløs tilkobling (76,56 €).

31,330 km. Gjennomgå med oljeskift (303,96 €).

57,040 km. Tap av ytelse i hele motorveien. En kran kommer nødsituasjon. Når du har startet datamaskinen, går alt til normale (0 €).

57,214 km. Ved hjelp av en tester forårsaket feil blir lest. sporadiske feil på grunn av det lave drivstofftrykket (0 €).

59.201 km. Gjennomgå med oljeskift. Pollen filter erstatning (398,32 €). Gear olje og filter (300,30 €). Skifte frambremsen (269.42 €) piller. Erstatnings vindusviskere foran og bak (50,69 €).

92,023 km. Gjennomgang oljeskift, luftfilter, dieselfilter (450,02 €).

VW Golf Variant. Så etter at vi verdsetter langsiktig test

AKSELERASJON. Gode ​​tall, som har blitt bedre i løpet av de kilometer. 100000 km investerer nesten tre sekunder raskere enn i starten for å nå 180 km / t.

FORBRUK. Veldig gode tall for faktisk forbruk, kjører alt det vi har levert.

Vekt og mål. Romslig hytte i alle sine dimensjoner, med god benplass for passasjerene og rommet volum bagasje dramatisk. Du mangler noe over toppen åpning av porten.

Du kan også være interessert

Langsiktig test Peugeot 308

Volvo V40 D3: konklusjoner etter testing 100.000 km