Vedlikehold av bilen: hva du ikke bør glemme

Vedlikehold av bilen: hva du ikke bør glemme

Ethvert element kan skade ved å gni, vibrasjoner, skade eller bevegelse, og må tilsvare slitasje ved bruk: Dekk, plater og klosser, oljefiltre, tennplugger -i bensinmotorer, bremser, clutch, spjeld og stropper. Andre må tåle, unntatt svikt, som injektorer, pumpe vann eller bensin, turbo eller elektronisk styringsenhet. blant dyrt, men langsiktig: den katalysator og partikkelfilteret Diesel, de beveger seg i en 1.000 euro.

I motsetning til hva mange tror, det er ikke nødvendig å gå til den offisielle tjeneste av merkevaren til vurdering, selv om hver produsent gir sitt nettverk verktøy og den mest hensiktsmessige trening. I alle fall, vi kan spare gode penger opp til 30 prosent, ifølge Audatex- kommer til å multibrand sentre. Og det kan gjøres selv innenfor offisielle garanti, forutsatt at opplysningene som finnes i bilen servicemanual blir respektert. Eye, garantiutvidelser Ja ofte de tvinge ut bilprodusenten nettverk.

For ikke å glemme gjennomgang, der APPS minner om kilometer, dato og så langt å gå til ITV. husk at Du har rett til å be verkstedet, en budsjett eller en stopper for det samme, de utskiftede deler og forklaringer du like fra driften. den garanti for utført arbeid dette er tre måneder eller 2000 km, selv om noen sentre livstidsgaranti mulige feil motivert av arbeidskraft.

Olje og væske

den motorens levetid avhenger i stor grad på kvalitetsfett. Hver omtale må erstatte olje -og inkludert kontroll nivået, om mulig hver 15 dager, sjekker at det er mellom merkene på målestaven- og filter. Ikke bare legge til, det forringer og mistet egenskaper. på bremsevæske, 80.000 km De er rimelig å endre det. hver 30.000 km, Gjør det samme med den luftfiltre, drivstoff og pollen. En annen ting: kjølevæske det er billig, og hvis det er nesten "evige" lekkasjer, som Servostyring.

Frontlykter og piloter

Ved å fly i fremre posisjon, belysning beskylder tidens gang. Vanligvis er det lufttett, som bevarer inne i objektivet. For å unngå å miste sin effektivitet, utvendig polering hodelykt i spesialiserte sentre er rimelig og rimelig: en 20 euro. der kraftigere pærer -Eye, samler kompatibilitet med vår modell, og det er tilfeller der det ikke er lett eller erstatte den opprinnelige, så mange ender opp med å ta bilen verksted- og selv Xenon kits krever selvutjevnende og frontlys skiver legge til å være lovlig.

bremser

den Bremsesystemet er viktig: Bedre ikke å forhaste seg, men noen bil bærer vitne i boksen som advarer mot at det haster erstatte piller. Bruke mer enn nødvendig forringet og fordreier plater, og brukt uregelmessig. Dette vil tvinge tidlig avlaste-vanligvis vare lenge, enda mer enn 100 000 km- med piller. Vi anbefaler sjekke status hver 20.000 km, men det er ingen universell skala: avhenger av bilbruk, for kjøring på city-eller ansikt avtar med pedalen trykkes i stedet for å bruke motor- bremsen vil føre til at det å 'gå' før du gjør veien.

dekk

Tannkjøttet er utsatt for slitasje, etter hvert stivne, mister grep og drenering kapasitet. hans vedlikehold påvirker dens varighet: Litt hovne opp med å bruke, de er farlige for bremsing og vare mindre. til vurdere dem, så lite en gang i måneden, sjekk at mangel blåmerker, kutt eller blåmerker, den slites jevnt Husk at tegningen kan ikke tape, og at 1,6 mm- dekk stille ingen skade.

den først endre dekkene er vanligvis forsiden -I de fleste tilfeller, support motor, styring og firehjulsdrift. Til hastighet, kan de være forandre rekkefølgen ved den bakre hvis de er i god bruk. Husk at du er Bil bare ta kontakt med firmaet, med en som ligner på et kredittkort for hver overflate. Alternativt finnes regummierte, selv om vi foretrekker originalen. Et spill, avhengig av modell, kommer til å koste Gjennomsnittlig 500 euro.

kløtsj

den clutch livet Det avhenger fremfor alt bruk, men selvfølgelig Det er ikke evig. Selvfølgelig, det er taxi-sjåfører, til tross for til- og frakopling tusenvis av ganger etter dag, de klarer å jag ham over 500 000 km, og som bruker bilen allikevel-la alene hvis ikke comparte- og passerer 30.000 km ... For å finne ut om skrens på stående blir andre og slipper pedalen slagHvis bilen ikke er cove det er at stykket er svært slitt.

støtdempere

den Buffere er avgjørende for å sikre kjørekomfort og for å opprettholde stabilitet i svinger, bremsing, spesielt trange og last rådes -... endre 60.000 km, hvis mulig fire om gangen av priser rundt 500 euro gjennomsnitt per kamp. Gi før inngangs, nesten alltid støtte motoren og for mesteparten av bremse ved masseoverføring. Med år og kilometer øye til havna og de andre elementene i pakken: det er lett å tilpasse kjørefunksjon... til den når et kritisk tidspunkt. i en Den gratis workshop sjekket på et tidspunkt for å se hvor mye venstre.

timing belt

Ikke alle biler har timing belte, fordi i mange blir det erstattet av en fast kjede at så mye, det krever strammet hver flere tusen kilometer. I motorer som bruker sin varighet er variabel. Faktisk er det merker som ikke foreskrive endre det til 200.000 km. I alle fall, og veteranbiler bør ikke overstige 90.000 km. Stykket i seg selv er ikke dyrt, men krever intensiv arbeidskraft som øker tjenesten. Ikke glem å spørre, for å erstatte det, gjøre det samme med andre stropper tjeneste, for eksempel dynamoen. I gjennomsnitt, om verdier 500 euro av dette vedlikeholdet.

batteri

den batteri vanligvis inneholde en elektrolytt, svovelsyre -I den mest moderne oppløst gel er et must dekker de innvendige platene. Hvis du må koble fra, først fjerne den negative polen og koble støpselet før det positive. den Moderne manglende vedlikehold å bli gjort slik at ingen lekkasje samtykke. en 'Magic Eye' viser innholdet er korrekt: Viser en grønn hvis godt, svart og hvitt når det er nødvendig last og / eller gul på slutten av sitt liv. I tillegg Forbindelsene skal være rene og aldri svulmende eller sprukket bolig. En god batteri vanligvis det varer cirka fem år.

Hvor mye kan det koste?

Ifølge komparator Tallerator.es workshops og tjenester, viser at den gjennomsnittlige prisen på 10 000 km vedlikehold er 148.87 euro, med økonomiske eksempler som Citroen C4, som representerer 124 euro. Det er kuriositeter som Renault Clio og Seat Ibiza, i private verksteder kreve 90 euro på sin vei gjennom 100 000 km; en Ford Focus ville koste 170 euro.

Som en idé, er kostnaden for et oljeskift og filter for sa Ford, 10000 eller 15000 km, kommer til ca 131 euro, som er 82 i C4 og 64 euro for tandem Ibiza / Clio. Skift bremsevæske kan gå for 59 euro i gjennomsnitt, men noen (Fokus og Ibiza) ville ikke 50. En annen idé: foran skiver og klosser oppføre 269.82 euro gjennomsnittlig 260 euro -Citroën C4 og Seat Ibiza utveksling 294 euro, mens en clutch kit er satt til 653.11 euro i 370 C4 ikke stige i Focus ut 516 euro, 520 euro for Ibiza og 466 euro i Clio.