Mazda RX-9: Ny sportbil med rotationsmotorn 2020?

Mazda RX-9: vrid tidningen sport, närmareMazda RX-9: vrid tidningen sport, närmareMazda RX-9: vrid tidningen sport, närmareMazda RX-9: vrid tidningen sport, närmare

Om allt går som planerat, Mazda kan vara klar på tre år den kommersiella lanseringen av RX-9, en sport som, baserat på RX-Vision visades på Tokyo Motor Show 2015. Liksom tidigare RX, skulle ha rotationsmotorn som ett kännetecken.

Mazdda RX-Vision-Conceptökningen restriktioner för utsläpp stod för fullt stopp RENESIS roterande motor användas förrän 2010, Mazda RX-8. Sedan dess och i olika forum, chefer från Mazda påstod sig ha någon sådan fordon eller motor i produktplaner inom den närmaste framtiden: Målen för märket Hiroshima verkade mer koncentration av insatserna på produkter största kommersiella vikt.

Men Bilden är viktigt och det förklarar varför Mazda, i själva verket har han aldrig övergett tanken på att fortsätta med utvecklingen av RX-serien. Och det finns konceptbilen RX-Vision för att bevisa det. Även i hans kommande ut, blev det klart att motorn tillskrevs utforma denna övning var ingen annan än ett derivat av dessa Wankel och under namnet SKYACTIV-R.

Utvecklingen av denna motor är en utmaning för Mazda, övertas av VD Masamichi Kogai, presentera denna konceptbil för sin roll i "främja en speciell relation med sina kunder och vara deras referensmärket." Och det är att Mazda vet att även SKYACTIV framgångsrik strategi har fungerat för att återställa varumärket fördelarna med en övertygande och övertygande utbud av bilar och SUVs som Mazda 3, Mazda 6 och Mazda CX-3., är också avgörande för att tillhandahålla en viss differentiering kapacitet med vilken för att locka kunder.

Och det är den roll som RX-9 och dess propeller, för även om roterande motorer verkade långt från specifikationer krav på produktionsmodeller, sanningen är att Mazda har alltid haft en viss verksamhet utveckling av ingenjörer runt dem för att förbättra effektiviteten, minska utsläppen och lösa sina problem med tillförlitligheten.

Det verkar som, med tilldelningen av det officiella namnet SKYACTIV-R för motor RX-9 del av den väg som redan rest och i själva verket kommer dumpning arbete under de senaste åtta åren löna sig i återförsäljare snarare än senare. 2020 verkar vara det datum som valts av styrelsen för Mazda efter formellt godkänna både design och konstruktion framtida RX-9 namn redan registrerats av Mazda. Och det är det, 2020 kommer också att firas hundraårsminnet av tillverkaren. Aptitretare kan vara utseendet i framtiden Hall of Tokyo -I 50-årsdag av Felix Wankel idé som fångats på i dessa Wankel motorer och 40-årsdagen av den första Mazda med honom, den Cosmo- en närmare utformning produktion kan börja 2019.

Hittills vet vi att SKYACTIV-R RX-Vision-projektet har en volym på 1,6 liter, och att med två rotorer och tack vare turbo laddade, kunde nå 400 hk; väl över 231 hk, fick maximal motor 1,3 i RX-8. I vissa källor talar om Mazda RX-9 kan mycket väl acceleration racing en motorcykel.

Bland de tekniska förbättringar kommer att vara homogen laddningskompressionständning (HCCI), en resurs som väsentligen begränsar vissa utsläpp, akilleshälen i den roterande.