Skoda Kodiaq: vi bordade SUV och analysera ditt utrymme

Skoda analysera utrymme Kodiaq: en mycket praktisk SUVSkoda analysera utrymme Kodiaq: en mycket praktisk SUVSkoda analysera utrymme Kodiaq: en mycket praktisk SUVSkoda analysera utrymme Kodiaq: en mycket praktisk SUV

Det kommer definitivt att vara i november när förmodligen kan vi kontrollera vad som ger sig dynamiskt nya stora SUV Skoda, det Kodiaq, och även om vi kunde klättra en förserie enhet med kamouflage kostym. För nu, om du redan har också talat om hans första officiella uppgifter, och avslöjade en del av sina hemligheter, vi idag full statiskt tillvägagångssätt Modellen, som har gjort ett stort intryck: så vi idag avancera alla detaljer och analyser inuti.

Låt oss börja med att säga att New Skoda Kodiaq Det verkar för att uppnå god relation mellan storleken på din kropp (4,70 meter), entydigt robust men inte utan elegans utseende, och amplituden för dess inre, solid och definieras för att överföra en tillräcklig kvalitetsuppfattning. Dörren till insidan och jämfört med sina konkurrenter, de som har en liknande storlek och liksom han 7 platser i tre rader av säten, Skoda Kodiaq inte känd som bredare än genomsnittet, även om den är bredare och mot en Mitubishi Outlander eller Nissan X-Trail resultat. I vilket fall som helst, mittraden sätet har en lämplig bredd för att tillåta den att placeras i barnstolar 3 -Alltid de är inte den mest voluminosas-, även om endast två av ändarna har Isofix ankare typ.

skoda KodiaqMen innan att dörren utrymmet mellan sidodörr trim, eller om vi analyserar är bredden på den tredje raden av ledig plats, den mest framträdande dimension av den nya Skoda blir höjden Kodiaq mellan taket och sätena. Så mycket så att i denna modell, huvudtaget kan vara begränsande välja panoramatak alternativet, ett element som alltid stjäl centimeter, även om de oftast kommer att använda är höga.

Skoda Kodiaq: Interior 7-sitsig

Denna amplitud av den vertikala dimensionen når också den tredje sätesraden, där paret som expanderar selektivt Skoda Kodiaq kapacitet fem till sju sittplatser. Visserligen med cirka 87 centimeter här (vad vi kan hitta i baksätet av att inte några kupéer), kan en vuxen knappast hitta bekväma; mer när trottoaren är riktigt nära, vilket sker i alla sådana bilar med tre filas- marken: i det här fallet, bara ca 15 cm från den. Men efter att ha fördelen av två eller tre centimeter över sina konkurrenter, som det gör, är det alltid goda nyheter, även för mycket eventuellt upptas av de vuxna. Barn har inga problem med utrymme, även om vi vill använda med barnstolar, med tanke på att längsgående förskjutning av de centrala raden säten kan leverera bra utrymme i kabinen. I varje fall är tillgången inte är bekväm för storleken på gapet, trots förskjutningen gör andra parkett.

den längsgående utrymmet är mellan vilka kan återfinnas i En bil Skoda Octavia bara 4 centimeter kortare än Skoda Kodiaq- och Skoda Superb. Det är resultatet av en hjulbas av 2,79 meter, den största SUV Volkswagen grupp som använder detta MQB-plattform: Denna kamp är i Ateca Seat 2,64 meter och 2,68 meter Volkswagen Tiguan. VW framtid Tigual XL, med 7 platser som Kodiaq, Skoda kommer troligen att dela med en bas av liknande dimensioner.

Inredning Skoda KodiaqEn stor del av anpassningsförmåga det inre av denna SUV beror på de möjligheter som erbjuds av mittraden, i vilka två stycken som bildar sitsen kan förflyttas på skenor 18 cm separat. Likaså ryggstöden kan lutas i olika vinklar -Ja att främja åkande komfort, bra för att vinna några centimeter till lasten nådde fall- och, naturligtvis, dess tre delar nedvikta. Den senare möjligheten i kombination med den Fällning av ryggstöd för passageraren i den främre raden, Det är möjligt att transportera föremål för nästan tre meter.

Skoda Kodaq: jätte boot

Om livability är i alla dess dimensioner i den genomsnittliga eller över det, startkapaciteten flugorna. Oberoende av konfigurationen för det inre välja antingen 7 säten, 5 med den fullt fördröjd eller avancerad bänk, den Skoda Kodiaq kommer att ha en volym av exceptionell last: Varumärke, i slutändan, så är det med alla sina bilar i sina respektive segment.

Valet av inre konfiguration som stödjer fler passagerare skulle Skoda Kodiaq har en trunk volym av ca 250 liter: Är motsvarigheten till vad som skulle kunna finnas i ett verktyg. Även om vi anser att utrymmet under golvet i bagageutrymmet, och du kan inte stå ocultaequipajes -Av används och genom reservhjul eller inte -elemento den serien kan bestämmas genom konfigurationen Skoda till Spanien- skulle kapaciteten vara liknande den för en Skoda Fabia, en bil som har, enligt våra mätningar, stammen mer kapabel i sitt segment med 355 liter.

Att avstå från de två baksäten som viks, deras undersidor bildar stammen golvet växer kapaciteten till omkring 640 liter, Också enligt våra första mätningar under presentationen i Berlin, eller 710 liter. Skillnaden förklaras av det läge i vilket de två delarna som bildar det bakre sätet är belägna.

Skoda amplituden Kodiaqden kvalitetskänsla som förmedlar inne i nya Skoda Kodiaq är generellt hög och adekvat för en bil av dess storlek. I enheterna som vi har tillgång till, har vi inte funnit missanpassning eller plast grader, även om hårdplast på vissa ställen där vi inte förvänta sig att hitta dem: det rör sig om hela trim bakre och främre dörrarna jämförelse, där topparna är mer seg finish.

När det gäller instrumentbrädan, är det anmärkningsvärt, bortsett från de stora skärmar som kan införas i mitten av det, förekomsten av två handskboxar i framför passagerar, den övre dold bakom mer vertikalt pläterade med en gummigolv; medan den undre, på det vanliga stället, med ljus och luftutlopp.

sätena första och andra raden av den nya Skoda Kodiaq är stora och även fronten, verkar ge en tillfredsställande lösning. Naturligtvis har de vanliga genomförbara reglerna i en stor SUV, liksom ventilation eller värme. Ratten, vilket också kan ändra sin position i höjd och djup, kan också värmas.

Skoda Kodiad: praktiska resurser

Finns i överflöd i Kodiaq lösningar Skoda varumärke heter som Simply Clever. De ger i vissa fall, en överraskande funktionalitet. Det är fallet paraply vistas i embellishers båda framdörrarna, stora flygplan typ tabeller som är integrerade i de främre ryggstöden och har infällbara apoyabotes, isen skrapan som är i porthålet bränsletanken eller trunk golv med dubbelhäftande, och Nackstöd bakre sidostöd för att undvika obehag för halsen. också elektriskt lås för att förhindra att barn från att öppna bakdörrarna eller trunk ljus som faktiskt gör ficklampan. Men kanske den mest förvånad under presentationen, även om vi redan sett i vissa Ford, är en plaststycke som, genom att öppna någon av sidodörrarna skyddar metallen kanten av dessa av blåser mot andra bilar eller närliggande väggar. Den nya Skoda Kodiaq slutligen vara SUV av de mest praktiska och funktionella.

Du kanske också är intresserad av:

Skoda Kodiaq: första bilderna inuti

Skoda Kodiaq: premiär på Tour de France

Skoda Fabia Monte Carlo: långtidstest