Opel Grandland X, från 25,100 euro: det är den nya SUV

Nya Opel Grandland X: Priserna i SpanienNya Opel Grandland X: Priserna i SpanienNya Opel Grandland X: Priserna i SpanienNya Opel Grandland X: Priserna i Spanien

Den 5 juli order börjar i Spanien den nya Opel Grandland X, det senaste tillskottet till SUV området för tyska tillverkare och modell som delar teknisk plattform med Peugeot 3008. The Grandland X kommer att finnas i vårt land med en initial hastighet som börjar vid 25,100 euro, för versionen med 1,2 bensinmotor 130 hk. Detta innebär att Opel Grandland X kommer 400 euro billigare än motsvarande versionen av Peugeot 3008.

Den nya Opel Grandland X Det kommer att presenteras officiellt på Frankfurt Motor Show som kommer att äga rum i september och omedelbart börja marknadsföring i Spanien. Landar på ett segment, den kompakta SUV, där du måste ta itu med sådana som Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Ateca Seat, Volkswagen Tiguan eller Peugeot 3008 själv.

Med denna nya modell, Opel avslutar sin X ovan sortiment, ny familj av SUV och delning, bredvid Mokka X och Cross Grandland X. X är den största av dem alla. Den mäter 4,48 meter lång och har en hjulbas på 2,68 meter, som liknar 3008. I själva verket Peugeot Opel vill göra stor vikt vid den nya SUV i det inre utrymme, som erbjuder bredd om plats för fem passagerare och en stam med en lastkapacitet som sträcker sig från 514 till 1652 liter, beroende på sätesanordningen.

Opel Grandland X

Opel har bekräftat att vid tidpunkten för lanseringen kommer två motorer tillgängliga. Det är motorn Bensin 1,2 Turbo 130 hk, associerad med en manuell växellåda 6 hastighet, och 1,6 Diesel 120 hk, i detta fall med valet mellan en manuell eller automatisk växellåda. Senare, under 2018, kunde nå nya motorer. Det kommer att finnas versioner 4x4. Men i stället Opel kommer att erbjuda, som ett alternativ, en vidareutveckling av den Grip Styrsystem PSA, selektiv traction control med fem olika lägen.

Som han brukar i sin senaste Opel-modeller, den nya X satsning för Grandland banbrytande teknologisk utrustning, antingen standard eller som ett alternativ, som inte kommer att sakna dem nästan ingenting. Sålunda, X Grandland satsa genom element såsom AFL adaptiva strålkastare med LED-teknik, AGR ergonomiska säten, den berömda systemet anslutning OnStar, pekskärmar 7 och 8 inches, trådlös laddning för smartphone, plus stöd för Apple och Android Car Auto Play. Det kommer även att finnas system som driver hjälp som assisterande filbyte upptäckt och trafikskyltar, både seriell eller kammare 360, adaptiv farthållare och alert trötthet och döda vinkeln mellan valfritt.

Du kan också vara intresserad

Hyundai Tucson 1.7 CRDi vs Ateca Seat 1.6 TDI Diesel SUV som är bättre?

Liksom Peugeot 3008 SUV? De bästa versionerna att köpa

SUV mindre utgifter per kategori