Citroën e-Mehari 2016 den nya elektriska SUV med sprit Mehari

E-Mehari Citroen, Mehari ande i en elektrisk SUVE-Mehari Citroen, Mehari ande i en elektrisk SUVE-Mehari Citroen, Mehari ande i en elektrisk SUVE-Mehari Citroen, Mehari ande i en elektrisk SUV

Citroën överraskade alla för några år sedan med den revolutionerande C4 Cactus, ett fordon som räddade en anda som påminde oss, anpassas till de krav av XXI århundradet, den mytiska 2CV. Sedan den franska varumärket var ännu mer förvånad med prototypen Citroen Cactus M Concept, där vi redan vissa nickar till en annan fransk myt, Mehari.

Nu har den nya Citroen e-Mehari återigen bryta formen, men det med utsikt över marknaden mycket snart. Det är en liten SUV elektrisk roadster-measures 3,81 meter lång (Mindre än 3,94 C3), 1,87 meter bred och 1,65 meter hög, med en manuellt manövrerad taklucka som kan täcka hela kupén eller baksätet. hans generös markfrigång gör det möjligt, enligt Citroen genom den svåraste terrängen.

Estetiskt kommer Citroën e-Mehari påminna C4 Cactus, speciellt i fronten. Många av dess lösningar rädda mässområde enkelhet och anda Mehari, som plastkropp, den överrullnings barer, formen av dörrarna eller och vikning baksäte förskjutbar, vilket lämnar utrymme för bagageutrymmet varierar från 200 till 800 liter.

Citroën e-Mehari att PSA kommer att producera i Frankrike, också född ur samarbetet med Bolloré Group, ett investmentbolag och franska investering som har i sitt sortiment med blå bil, en liten elbil ursprungligen erbjuds som en del av program samåkning i Paris.

Citroen e-Mehari

På stranden, inga utsläpp

den mekanik e-Citroen Mehari, liksom blå bil, är hundra procent elektrisk: Engine använder bara 50 kW (68 HP) och en omgång litium polymer batterier 30 kWh kapacitet. Bland hans ambitioner, som ni kan föreställa er, är inte att vara den snabbaste, men så effektivt som möjligt: ​​därför topphastighet på 110 km / t, löften autonomi i den urbana cykeln 200 km och 110km landsvägscykeln. I ett hushåll utlopp 10A är fulladdat i 13 timmar och en 16A i 8 timmar.

den personalisering kommer att spela en nyckelroll för att nå kunder med en variation av färger för karosseri, tak och interiör. Här finner vi en verkligen slående interiör, med vattentät klädsel och dräneringshål om du vill tvätta den med en slang.

den Citroen e-Mehari kommer att börja sin revolution i Frankrike i 2s016 nästa vår, hända senare, troligen, resten av Europa. Är ditt syfte? Det råder ingen tvekan om att en bil kommer att vara mycket närvarande för vadarfåglar stränder och inom intervallen uthyrningsföretag. Priset, just nu, jag vet inte, men säkert kommer att vara billigare än många av den kraft vi känner idag.

Citroen e-Mehari

- Du kanske också är intresserad av:

M Cactus Concept Citroen, Mehari XXI århundradet (video).

Citroën C4 Cactus, en finalist för Årets bil 2015.

Citroen 2CV och C4 Cactus, ¿parallella liv? (Video).