Første test: Honda HR-V, den revolusjonære SUV

Første test: Honda HR-VFørste test: Honda HR-VFørste test: Honda HR-VFørste test: Honda HR-V

16 år er ingenting, si det til Honda, at det innen år 1999 lanserte en skikkelig bombe til et marked som var i ferd med å leve med dagens vellykkede SUV. men det HR-V var mye mer enn en campingbil, fordi som det foreslått av navnet innsats eller en revolusjonerende konsept i design og unnfangelse. Har allerede skapt historie ennå CR-V egen merkevare eller den legendariske Toyota RAV4, var det ingenting som han virket på den tiden. Honda i dag tar det navnet for en bil med mer konservativ design og konsept, men også revolusjonerende i veien for å forstå denne tiden familien, stand til å gi stor fleksibilitet i bruk.

gjennomsnittlig størrelse

Honda HR-VDet er en av hans viktigste våpen, men ikke den eneste. utstyr sikkerhet, god chassis tuning, Dieselmotor referanse og ny generasjon bensin apostillan nøklene til suksess Denne modellen, men er i midten øverst i sin kategori. Opel Mokka, Fiat 500X, CX-3, Renault Captur, Suzuki Vitara, Jeep løper og så videre er de modellene som den nye HR-V vil møte, men Honda er også ment målet noe høyere, nemlig Nissan Qashqai uslåelig, ikke mye større i lengde, men faktisk i en høyere kategori ved å berøre bil og kjøring.

Nesten 4,3 meter måler legeme HR-V. Det er på sin 177 m bredde som kan avføle opprinnelsen av basen, en global plattform Honda kommunale tilpasset for å Jazz og med tilsvarende modifiseringer, med visse strukturelle trekk, slik som plassering av tanken i sentrum av gulv- å gjøre bedre bruk av bæreren. tydelig kjenne familielikheten i frontdesign, men ikke så mye i ryggen, for meg, området mindre oppnådd. På samme måte har interiøret klare ekko andre husholdningsprodukter, men egentlig vet at Honda er når du analyserer detaljene og spesielt tilpasningsevne. Selv med mye hardplast på dashbordet, må du ta på dem for å få bekreftet at du er det, og også å utvide det indre trim i et område der andre forlate plate i sikte. Forsetene har en helt dominerende posisjon, men klart høyere enn vanlig turisme. takkonsollen som strekker seg mellom setene med god plass til å lage objekter, nye berøringsskjermer, elektrisk parkeringsbrems ... Før du passer som hånd i hanske, men den revolusjonære R i dag og i dette segmentet, ligger i baksetene og i sin funksjonalitet.

funksjonalitet rumpe

Honda HR-VVanskelig, om ikke umulig, å få mer plass og spaces- her. igjen, deres "magi Seat", Civic Type seter, lett -cabrían hule under tre ryggsekker eller et par reisevesker som ikke er slik tett og kastet opp og sin base til den vertikale, tillater oss å transportere de ulike objektene kan forestille deg. Bakdørene åpner også klart mer enn gjennomsnittet, den Gulvet er nesten flat, slik at central plaza er fullt brukbare, og achura, ben høyde og høyde, tar den HR-V fordel mye god plass. Som en demonstrasjon, 453 liter boot inkludert et rom under gulvet på ca 70 liter, hvis forespurt av kunden, kan du bli den plass til reservehjulet. En enkel bevegelse, og hver av de to seksjoner av baksetet svinges og ligge ned for å etterlate en flate som last, om nødvendig, kan utvides til den maksimale hviler høyre fremre støtte.

uten AWD

Jeg sier alltid at et område som ikke tilbyr kunden mulighet til å kjøpe minst en versjon med firehjulsdrift er ikke en ekte SUV. Teknisk sett ikke et handikap, fordi Honda tilbys i det amerikanske markedet, men merket foretrekker å bringe bilene super utstyrt fra basen, med utstyr godt forskjøvet tre mulige nivåer av utførelser, og gi opp mindretall av kunder som ville kjøpe en 4x4 av denne typen. Selvfølgelig kan du legge til kalt Aero Pack som den inneholder spesifikke støtfangere og sideskjørt som gir en svært Campero utvendig utseende, men raskt du innse at turen høyde fra bakken er avgjørende for å komme seg rundt i byen trygt å ta en fortauskant minimal.

motorer

Honda HR-VTo er motorene som tilbys av HR-V i vårt marked. På den ene siden, 1.6 i-DTEC 120 hk, viden kjent blant oss, som brukes i Civic, i stand til å bevege seg med soliditet voluminøse CR-V, hans eldre bror. Det er bare tilgjengelig med manuell girkasse 6-trinns. hans store par, elastisitet, konsistens og god stretch er det perfekte stedet å tilby at dualiteten er søkt i disse bilene utfylle, fordi det er helt ADATA en rask kjøring som en mer gentrified eller "familie". Det synes ikke som raffinert som kommunal, men alle andre henseender løses også, inkludert en lav gjennomsnittsforbruk på mellom 4 og 4,1 l / 100 km, avhengig av trim nivå. Det er, uten tvil, den motorutvalg, men Honda er debuterte.

Splitter nye, motor 1,5 i-VTEC minner oss i sin touch og strukket, den "gammel" sprettert. Ja, i sum variable ventilinnstilling nå er optimalisert for alle mobile friksjon og høye kompresjonselementer direkte injeksjon. 130 HP og 15,8 mkg dreiemoment, fra hvilken det følger at en -selv atmosfærisk moto0r forlatt oss noen år for å se små turbobensinmotorer med 2 og 3 cylinders-. Jevnt ved lave turtall, punchy opp. også beveger seg svært godt i kroppen av HR-V, og du kan tilbringe en flott tid mellom kurvene, opplever igjen og igjen nerve endring når overstiger 5000 omdr./min. Mellom 5,6 og 5,7 l / 100 km er det gjennomsnittlige forbruk med manuell girkasse, fig ned til 5,2 og 5,4 l / 100 km -den variasjon avhenger av dekket når det er forbundet til fjell- CVT variator. Med Normal og Sport moduser i dette tilfellet, med 7 faste scener som kan velges ved levas-, svarer det mye bedre enn forrige CVT, samtidig som de har typisk snev stasjonen, sikringsanlegg derfor konstant og høyt turtall mens trinser gradvis endre utviklingen. Det koster 1.000 euro og sørg for å være en endring som ikke vil tilpasse seg dårlig for de som leder rolig, men jeg anbefaler deg å prøve en prøve før du tar det endelige skrittet.

dynamisk Wickers er gode, og blir notert. Honda kan satse på en suspensjon oppsett som garanterer god kontrollorgan i tverrgående og langsgående retning oppnå komfort og kjøreegenskaper. Den elektriske styringen har utmerket stemning og interiøret er ganske godt lydisolert, slik at HR-V hjul med høy komfort og en følelse av stor bil som kun brytes når vi kjører grenser som helt sikkert vil brukeren ikke komme nær skriver. Bare det kommer ut det er mer Civic Jazz, å miste noen presisjon i front for å vise mer sprett og understyring, og samtidig sikre trygghet og kontroll.

utstyr

Og hvis så langt, alt jeg har fortalt deg at du tror det er, bemerker utstyrsnivå og over all den komfort og sikkerhetsinnretninger kan føre. fra nivå Comfort er til stede lotionen, elektrisk parkeringsbrems, lettmetallhjul 16 inches, nødbremsing system i byen, hastighetskontroll, Bluetooth, balsam eller lyssensorer og regn og andre elementer. Elegance brede klimakontroll to områder, blant annet sensorer foran, parkeringslysene eller alarm, men den virkelige høydepunkt er sikkerhetspakke: frontkollisjon varslingssystem, trafikkskilt anerkjennelse, varsling av ufrivillig skifte kjørefelt, adaptiv fjernlysassistent og intelligent fartsbegrenser, avhengig av hastighetsgrensene som kan leses ved å gjenkjenne signaler. konsern~~POS=TRUNC, I mellomtiden passerer loppe kant 17 bærer panorama tak, Honda Connect Navi browser, LED lys, kombinert hud / tekstiltrekk eller bakre kamera, et utstyr derfor det nivå som Honda tar sikte på å være konkurrerende. Holde prisene konsistent med produktet og er også encime gjennomsnittlig, selv om reklame 2.000 euro minst være tilgjengelig på dette tidspunktet pedidos- lov-og la HR-V i en regelrett konkurranseposisjon.

priser

Honda HR-V 1.6 i-DTEC komfort: 23.000 euro

Honda HR-V 1.6 i-DTEC Elegance: 24,900 euro

Honda HR-V 1.6 i-DTEC Executive: 27,800 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC komfort: 21,200 euro

Honda HR-V 1,5 -vtec eleganse: 23,100 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC Executive: 26.000 euro

Honda HR-V 1,5 -vtec eleganse: 24,100 euro

Honda HR-V 1,5 i-VTEC Executive: 27.000 euro

ekstra rabatt på 2.000 euro for opprykk i kraft.

tekniske data

Honda HR-V 1.6 i-DTEC

Motor og girkasse

motor

4 sylindre på linje, tverrgående fremre

Sylindervolum og dimensjoner

1597 cm3 - 76X 88 mm

distribusjon

Dobbel overliggende kamaksel, 4 ventiler per sylinder

mating

Diesel direkte injeksjon common rail, VGT og varmeveksleren

kompresjon

16,0: 1

maksimal effekt

EEC 120 hk ved 4000 rpm

maksimalt dreiemoment

30,6 mkg ved 2000 opm

transmisjon

forhjulsdrift, 6-trinns manuell girkasse

kløtsj

Tørr enkelt disk

CHASSIS OG BODY

Susp. føre

McPherson avstiver med nedre

Susp. iden

Torsjonal aksel profilen H

foran bremser

gjennomluftede plate 293 mm

bakbremser

282 mm skive

adresse

elektrisk stativ

dekk

215/60 R16 - R17 215 55

koeffisient Cx

N.D.

Largoxanchoxalto

429 x 177 x 160 cm

Battle og ruter

153/154 og 261 cm

veie

1324-1404 kg

gre innskudd.

50 liter

bagasjerom

453 liter

OFFISIELLE RETUR

Maks.

192 km / t

Acel. 0-100 km / t

10 s

urb forbruk. / Extrurb. / blandet

4,2-4,4 / 3,8-3,9 / 4,0-4,1 l / 100 km

CO2

104-108 g / km