Seat Arona: så kommer den nya lilla SUV för 2017

Den lilla SUV kommer att kallas Arona SeatDen lilla SUV kommer att kallas Arona SeatDen lilla SUV kommer att kallas Arona SeatDen lilla SUV kommer att kallas Arona Seat

den Seat adress Det är allt tydligare där bör du gå framtiden för det spanska märket och som bör redan vara deras gemensamma utvecklingsplaner. Man passerar otvivelaktigt förstärka sina kärnvärden, och förnya sina stjärnprodukter, Ibiza och Leon; en annan, passerar uppenbarligen av öka ett utbud av bilar SUV Det börjar vara klart den mest framgångsrika i Europa. Och hans nya Seat Ateca har redan visat det, och tredjedel går också genom förena namnen på några av sina modeller och fordonskoncept. Jo, dessa tre streckade linjer konvergerar på bara ett år i en av sina mest efterlängtade nya funktioner: Nya Seat Arona.

Betyg din bil gratisJa, eftersom denna framtida Seat Arona kommer att avgå av basen ny generation deras försäljning Ibiza, som kommer att visas närmaste månaderna innan den nya A0 förbi MQB-plattformen: Vilket används alla nya städer och verktyg Volkswagen Group. Ja, eftersom denna framtid Seat Arona kommer också att vara en SUV att, även med många komponenter och element i den nya Audi Q2, attackera litet segment som skall placeras under Ateca som sin andra medlem SUV. Och ja eftersom, precis som alla Volkswagen SUV börjar med T (Tiguan, Touareg och de kommer) sittplats har också redan klart hur det ska vara namnet på sina modeller: Börja med att A, som har 5 bokstäver och namnet på en stad eller en spansk stad.

Med alla dessa villkor, och vi kan nästan garantera att idag redan har denna lilla SUV Seat framtid namn: Arona. Allt passar ihop (i slutet av mars den spelades in och patent i Property Office i EU), officiella källor Seat Intellectual och vi bekräftar att det nu är namnet valt dess ledare. Men, ifall det är förändring av den slutliga naturligtvis också de försäkra oss om att för Ateca två andra namn (Teide och Tecta), som styrde den senaste timmen tidigare hanteras. I varje fall säkert vi satsar Arona att för dem som inte vet, är ett Bonito kommun ön Teneriffa, Kanarieöarna, med omkring 80.000 invånare.

Arona, människorna i den lilla SUV SeatSeat Arona: "Made in Spain"

Det råder ingen tvekan därför att med den nya Ibiza, Seat Arona kommer att vara den viktigaste modellen av varumärket för de kommande två åren. rival Juke Nissan, Honda HR-V, Renault Captur, och företag bör denna lilla SUV mäta runt 4,20 meter kommer att spela hårt och länge med många anpassningsmöjligheter och färgsättning: Även med två färgnyanser mellan tak och kropp. I design, denna framtid kommer igen Arona stilistiska språk som genomsyrar Seat Alejandro Mesonero Romanos, med en främre form av X som ger eftertryck, vidgar sig och ger dynamik, samt en mycket skarpa och laterala veck, och korta överhäng.

detta Nya Seat Arona byggas, Nu, i Martorell fabriken av den andra generationen av Audi A1, som också kommer att dela den nya härledningen av MQB-plattformen A0. är även det ger en stor teknisk börda och anslutningsmöjligheter, ritningselement släpps idag av Ateca Seat.

den Arona lovar att erbjuda nya Seat varumärke DNA beteende, så om det fortsätter med karaktären av den aktuella Ateca, kommer att bli en av de små SUV lättare, smidig och dynamisk. Audi Q2 oss och det är också visat, och fördelen med detta Seat är att det blir betydligt billigareOm den lilla tyska SUV på 22.000 euro, bör den nya Arona påbörjas i något mindre än 20.000. Säkert sedan anländer leder också Skoda varumärke och Volkswagen, där det redan Polo meddelar också dess särskilda SUV, som vi redan har diskuterat.

Seat Arona 2017Lite är känt hittills i Säte intervall av möjliga mekaniska Arona. Men det verkar klart att det kommer att ta den senaste generationens motorer grupp, det vill säga 3 block 1,0 TSI bensin med 95 cylindrar och 110 hk, samt 1,4 TDI (Även 3-cylindern 90 CV) plus överlägsen 1,6 TDI. Det återstår att se om man i framtiden kommer att tillkännage någon form av elektrifierade och hybridversionen. Framhjulsdrift versioner och AWD De bör också kombineras för att bilda ett komplett sortiment. Visst i nästa Paris Motor Show i början av oktober, finner vi mer. Kommer ny framtid Ibiza kommer att lägga sina grundvalar kommer att presenteras där? Om inte det, se till att vara på Geneva Motor Show i mars nästa år.

Du kanske också är intresserad av:

Seat kan lansera en stor SUV 2020

Testa nya Seat Ateca

Seat digital museum