Dudas: Jeg kan installere et kamera i bilen min? Hvor og når jeg kan spille?

Dudas: Jeg kan installere et kamera i bilen min? Hvor og når jeg kan spille?

Hvis du noen gang stilte spørsmålet om hvorvidt du kan bruke et kamera til å ta opp mens du kjører, er sjansen du har sett en av de russiske videoer som noen unngår en ulykke eller en fotgjenger mirakel simulerer en kollisjon. Mens i Russland bruk av dashcam (Kameraer handling god bildekvalitet, innsynsvinkel og mye opptak syklus Slette registrert noen få minutter) er fullt tillatt, i Spania er situasjonen annerledes.

Lovgivning opptak bilder offentlig vei mens du kjører, eller for å overvåke våre kjøretøy når vi ikke er i den, og hvordan vi bruker dem er svært diffuse og stor grad avhenger av situasjonen og konteksten som omgir den. Xataca blogg teknologi har selv kontaktet to advokater som har mislyktes i å klargjøre problemet, på grunn av vanskeligheter med å skille eller når vi, eller ikke, til en forbrytelse.

Til å begynne, Vi vil gjøre noen forskjell på de to typene av kamera som du kan installere i våre kjøretøy: kontinuerlig opptak og registreres bare når bilen er slått på.

kontinuerlig kamera

Kontinuerlig opptak kameraer

Med svært få unntak, bruk av disse kameraene er helt ulovlig, og også at bildene ikke kan tjene som bevis i en rettssak, kan de selv bringe oss et stort problem, som å måtte betale en stor bot.

den Spansk Agency for Data Protection (AEPD) forstår at et kontinuerlig opptak på kameraet når bilen er parkert og føreren er ikke funnet inni er et klart tilfelle av videoovervåkning. Derfor minnes at slike opptak tredje gate og kan kun utføres av Forces of State Security eller ved de kameraer som har den aktuelle utlysningen av selskapet ansvarlig for opptak og kontaktinformasjon for poderte å kontakte dem og kreve våre rettigheter hvis det er nødvendig.

Kontinuerlig registrering av gaten og derfor tredje er ulovlig men vår bil vil ende opp med å bli utsatt for en handling av hærverk, da det anses at utseendet på alle de som vises i bildene under opptak, først, har ikke den informasjonen som blir registrert, og andre tilstedeværelsen av noen outsider rettferdiggjør ikke hærverk som et middel for opptak identiteten til alle som har angrepet våre kjøretøy.

Kameraer om bord

Når vi har sett kontinuerlig opptak kameraer, analyserer vi situasjonen for de som bare ta bilder når bilen er på. Mens ulovlig av det ovenstående er klarere, den juridiske statusen til disse sistnevnte er i luften.

I tilfelle av rettssaken, den AEPD bare gripe inn dersom den som har krenket retten til privatliv på personen registrert og for dette formål, sa tre verdier å vurdere: deres bruk, deres begrunnelse og proporsjonalitet.

Som vi har forklart, er disse kameraene, så fasjonable i Russland og tjene som ugjendrivelige bevis for skyld i ulykker eller før simuleringen voldshandlinger, designet for å overskrive alle filer som syklus minnekortet er fullt, med mindre velger vi oss selv at vi ikke ønsker å bli slettet eller kameraet oppdager en sterk innvirkning. På denne måten Det er i stand til å ivareta de bilder av en ulykke Selv om å kjøre etter ulykken, og derfor opptak.

I Spania, derimot, må det ta hensyn til de tre ovennevnte faktorene når foreslå disse bildene som bevis i en rettssak. Det første vi må være klart er bruken vi kommer til å gi disse bildene. Vi kan ikke bruke dem til tredjepart eller laste opp reproducírselas Internett når en person eller bil hvor registrering er identifisert blir registrert, noe som begrenser deres reproduksjon hjemme omtrentlig.

Dersom, på den annen side, har vi ikke gjengi disse bildene til tredjepart, og er kun brukt som bevis i en rettssak å skjelne skyld i en ulykke, kan dommeren innrømmer oss til innspillingsprosessen. egen Organic Law 4/1997 bemerker at det ikke er behov for å be om tillatelse fra personen registreres når mottakeren av opptaket er Barneombudet, hovedanklageren (dommere eller domstoler) Departementet og Revisjonsretten. Dette utelukker forsikring, de som mest trenger disse bildene i de russiske tilfeller.

onboard kamera

Som for begrunnelse på opptak, det er dommeren selv som må undersøke om det er nødvendig. Vi satt to eksempler, i en ulykke uten kameraer eller vitner, dommeren selv kan forstå at opptaket er mer enn berettiget, og at bruk av kamera for dette formålet er absolutt nødvendig. Men du kan også tenke helt annerledes hvis det er kameraer rundt for å registrere hva som skjedde eller øyenvitner som kan peke ut hva som har skjedd.

Det andre eksemplet er Forsøk på å svindle forsikringsselskapet simulere en falsk voldshandling. Spredning av denne forbrytelsen presset russiske myndigheter for å tillate installering av disse kameraene i biler og til og med det er tider der forsikringen de mener er viktige for ethvert krav. I vårt land, kan en dommer forstå at denne kriminelle handlingen er ikke utbredt, så opptak kameraet ville være urettferdig og ville bare ha fått bilder av en hendelse som ikke ble avgjort.

Til slutt, hvis vi ønsker at våre kamerabildene er innlagt på prøve, må vi demonstrere forholdsmessigheten av å gjøre opptak. Kan dommeren anser at vi har overskredet når du utfører kontinuerlig opptak siden bilen er slått på inntil slått av. I påvente av en eventuell ulykke, kan skade på kjøretøyet eller simulering av kollisjon ikke anses tilstrekkelig hvis dommeren hevder at ingen tidligere for opptak formål, og derfor kan AEPD tyde på at vi gjennomfører tiltak videoovervåkning.

Så hva er lovlig eller ikke montere et kamera i bilen?

Det hele avhenger av hvilken type opptak du gjør og hvorfor, og hvordan du bruker de innspilte bilder. Å ha et kamera til posten permanent uavhengig av om bilen er i gang eller ikke er, bortsett fra i svært sjeldne tilfeller ulovlig. Dersom, på den annen side, har vi gjort innspillinger i bevegelse med kameraer som bare satt i drift når vi slår våre kjøretøy og ikke reprodusere før tredjeparter eller fikk internett, bør vi har ikke noe problem, men vær forsiktig når du presenterer i retten, fordi våre antatt bevis kan slå på oss og gi oss en opprørt hvis AEPD tror vi gjør et arbeid av videoovervåkning.

Du kan også være interessert i:

Nissan JukeCam: urban SUV nå kamera 360

Garmin nettleser, kamera og støttetjenester inkludert

Og kontrollerende arbeidskamre bilbeltet