Vi testet 2017 Honda Civic: større, smidig og teknologisk

Honda Civic 2017: en kompakt største testenHonda Civic 2017: en kompakt største testenHonda Civic 2017: en kompakt største testenHonda Civic 2017: en kompakt største testen

Den nye Honda Civic vil ikke komme på markedet før mars 2017, men Autopista.es allerede har ført sin neste utgave 2017, intet mer og intet mindre enn den tiende generasjon kompakt bil Du kan riste grunnlaget for kategorien gitte sine store dimensjoner, generelle oppskriften, posisjonering motorer og utstyr.

den Honda Civic 2017 nøyaktig måler 4,50 meter lang, som setter på randen av å gjøre bare to generasjoner av bilene var D-segmentet sedaner, selv om silhuetten, aggressiv, fem-dørs og identifiserer ham som en kompakt kombikupé, som det kalles. Selvfølgelig, dette Civic Det vil være den største i sin kategori, av dElante rival som Mazda 3 (den eneste som er nær til 4,45 meter) eller individuell Hyundai Ioniq, som er enig akselavstand. To måneder etter å sette på salg, vises 1. mai Civic Sedan versjon det er foreslått som sedan Honda bildet, som allerede har annonsert at vil ikke bringe til Europa neste Accord.

Med det utgangspunktet vil den nye Honda Civic være en av de roomiest kompakte både i form av innvendig bredde til skulderhøyde, som i benplass baksetepassasjerene, som kan være rundt 1,85 meter og kunne reise komfortabelt uten tak børsten mot dem med toppen av hodet. Ja, skråtak kommer til å sette litt vanskelig både å overskride 1,90 meter eller som skal reise i det sentrale torget, ikke for sobreelevada. en trunk 478 liter, også den mest nyttige kategorien, fullføre det kjente. Det er sant at systemet har mistet baksetet folding Magic Seats av forrige generasjon, men denne avgjørelsen, langt fra å være beskjedne sparepenger, har sin tekniske begrunnelse i nye plattformen som Civic er gjort og i å søke reduksjon av tyngdepunktet.

Plattformen av den nye Honda Civic 2017

Den neste generasjonen Honda Civic er således konstruert med en ny plattform som også tjener som grunnlag for neste Accord og CR-V blant andre. Den er kjennetegnet ved en revolusjonerende måte for sammenstilling av platepaneler, den massive bruk av høyfast stål som tillater lavere vekt og Bakhjulsoppheng struktur mutlibrazo (Noe som ikke er tilgjengelig i de siste to generasjoner Civic) og som kan tilby en bedre tilpasning til uregelmessige asfalt med bedre respons på endrede asfalt. Adressen er elektrisk og veldig fort, med over to runder mellom stoppe og en variabel forandrer sin hardhet hjelp avhengig av hastigheten uten endring av utvekslingsforholdet i den prøvekjøring vi fant presis og raffinert.

Honda Civic 2017Vil dette også Honda Civic i den første teller, i sine versjoner utstyrt med variabel demping fasthet med dos lover funksjon (Normal og Sport) At på grunnlag av den informasjonen som samles inn ved hjelp av sensorer av styrevinkel rotasjon av hjulene og sensorer trekkraft kontroll vil opptre en solenoid som letter eller motsette seg passering av olje dempere, tilpasning i sanntid oppførsel mer fast eller myk, men ikke på noe tidspunkt setter symptomer på ubehag.

Motorer Honda Civic 2017

2017 Honda Civic vises utgangspunktet med to bensinmotorer VTEC, en 1,0 tresylindret 1.5 fire sylinder med hvem hadde vi touchdown. Begge er supercharged direkte innsprøytning, og tilsynelatende søkt mer raffinement kjøring og presse maksimal drivstofføkonomi. Da de ikke ble offentliggjort informasjon om deres prestasjoner selv om dens gjennomsnittlig forbruk, å være lokalisert bare under 6 l / 100 km for den versjonen av 182 hk.

Begge motorer vil bli assosiert med sekstrinns manuell girkasse og utsøkt trykk for nøyaktighet og små opplag skjønt noe åpne de påviste utviklingen forbundet med motoren 1.5. Likevel, gitt tid variabel ventilåpning og god turbo boost Det er i stand til både å trekke utviklingen og vesentlig besparelse forbruket noe lydstyrken under the-fly som å strekke før etter 6000 rpm, bare når utløpsventilen, elektrisk, blir åpnet for å sikre en lang levetid for motoren. fans av automatiske girkasser kan velge en kontinuerlig variabel CVT med 7 trinn prefiks å assimilere til en sekvensiell endring.

Honda Civici høst vil bli med floorpan starte Diesel versjon, 1.6 I-DTEC kjent også med manuell seks utstyrs eller 9 innovative automatiske kilderelasjoner og ZF. Fordelene er ikke offentliggjort, men bør variere litt fra den tiden utstyrer den niende generasjon Honda Civic.

Honda Civic: tilkobling og driver bistand

Som bil lansert i det andre tiåret av århundret, H2017 Civic bølge ikke bare har carplay tilkobling og Android Auto, men samles opp i Honda Sense Det tilbyr en rekke kjøring hjelpemidler til uvanlig tid kategorien. Dermed vil alle kommersielle utførelser har auto ledsager holde styr med korrigeringsfunksjonen på rattet Recognition System signaler, aktiv cruise control med bremsefunksjon basert på felles handling av frontkameraet og teknologi radar, og beskyttelsessystemer for fotgjengere. en mer sofistikert antispinn, kalt AHA, vil påvirke kjøre tilby en mer naturlig kontroll over kjøring, mer subtilt korrigere så snart empezasen å medføre et tap av motoriske ferdigheter.

CivicSluttresultatet av den nye 2017 Honda Civic er en bil som, uten å miste sin familie orientering i det hele tatt, fortsetter å tilby muligheter karakter og dynamiske kjøre, spesielt hvis vi snakker om den kraftigste varianten. Det kan være rask og subtile motorveien og gi tilfredsstillelse i områder med kurver. Det vil være edel, hendig og lett gi inntrykk forsterket av sin lavt tyngdepunkt- men det bør ikke forveksles med en GTI eller Type R, som vil komme på markedet før slutten av 2017, med nivåer som ligner de av dagens makt.

Du kan også være interessert i:

Så vil Honda Civic Type R

Nye Honda Civic Si

turbomotorer for den nye Honda Civic