Formel 1: Vincente Aguilera interviewet, sjæl GP Spanien

Vincenç Aguilera, direktøren for Circuit de Catalunya i billederVincenç Aguilera, direktøren for Circuit de Catalunya i billederVincenç Aguilera, direktøren for Circuit de Catalunya i billederVincenç Aguilera, direktøren for Circuit de Catalunya i billeder

Vincente Aguilera Født i Barcelona i 1948. Det er uden tvivl en af ​​de mest alsidige mænds nationale motorsport. Det er lykkedes at være på toppen af ​​bølgen for evigt, enten på industrielt niveau som i sport. dygtig forhandler med direktører, "hajer" af sport som Bernie Ecclestone og politikere, formand i dag Circuit de Catalunya med stor succes.

Vincente Aguilera Han har fastholdt den catalanske infrastruktur oven vande overbevise herskerne i alle politiske tegn på betydningen for den lokale økonomi infrastruktur, hvorover han præsiderer.

I de seneste uger borgmester Barcelona har offentliggjort sin hensigt om at bremse den økonomiske støtte til kredsløbet, og takket være som det kan holdes på G. P. af EspanEn rapportering hundreder af millioner af euro til den catalanske offentlige finanser. styre Circuit Det er meget komplekst, og selv om denne form for infrastruktur i sig selv synes en byrde, reality shows, der er en vigtig drivkraft i økonomien i sine omgivelser.

Publikum, der går til Circuit de Catalunya Det er 70% udlænding, der tilbringer flere dage i området drage fordel af løbet for at besøge Barcelona, miljø og endda strandområder, som efter mange vender tilbage fra ferie. Påstanden, at kredsløbet organer til alle denne offentlige er kritisk og nu Vicens Han er allerede begyndt at arbejde med nye ledere F1 for at skabe kontinuitet i den spanske løb på mindst ti år.

aerie, der allerede havde haft personlig kontakt med Sean Breatches, kommerciel direktør og Ross Brawn, Jeg stadig havde ikke personligt kendt til hovedet, Chase Carey, overbevist om, at han var i Barcelona for præsentationen af ​​det spanske løb.

"Nu er tingene anderledes med Liberty. Det var vigtigt, at tortoiseshell Jeg var at yde støtte til vores karriere, så jeg kunne møde ham. Nu tingene håndteres forskelligt i F1. Det har skabt en infrastruktur med teknisk afdeling råstyrke, og andre kommercielle, med Sean Bratches, og tortoiseshell Det udøver maksimum er ansvarlig, og det ser ud til at fungere meget godt. Jeg forsøger at lægge grunden til løbet følge Circuit i mindst ti år. Nu fra hvad jeg har set F1 ledes som en stor virksomhed to milliarder regningen, og jeg har fundet meget god melodi og levering tortoiseshell"Siger Vincente Aguilera.

Vincenç AguileraHvad angår andre spørgsmål, Hvordan har din karriere begynde?

"Jeg er glad for motorsport og bilen generelt siden barndommen og min galskab studerede ingeniør biler. På 16 år Montjuich Jeg styrer kurven af ​​Rosaleda. Flaget var gule og røde striber glidende gulv. Det var en touring bil race. Der begyndte jeg. Efter de 21 år kørte jeg min første rally i Osona, og det gjorde vi en 124, deles med i dag er min bror, fordi den bil var hans far. Vi delte rattet, hvilket gør en timet og en anden. Vi vandt klassen af ​​1200, var vi glade for meget ... Jeg var i fuld ingeniørkontorer. Så jeg prøvede at gøre nogle andre stævner i området, en hill opstigning ... men min økonomiske situation var så meget fattige, som ikke kunne købe dæk og så, at piloten ikke kunne komme videre på grund af mangel på penge. Mit sidste løb var stigningen i omkostningerne i Sant Feliu de Codinas 1430 serie med gruppe 1 og vandt alle 1430".

Kærligheden til F1 kommer til ham fra ung ...

"Ved 18, tog jeg en af ​​mine venner en 850 coupe og gik til brands Hatch at se Formel 1. Siden da går gennem kredsløb til løbene, stævner ... og jeg blev scrutineer, indtil jeg grundlagde skolens valgtilforordnede sammen med Casimiro Matellas den RACC, og jeg undersøgte først, da Martí Sallent, Jeg var meget ældre end mig. På det tidspunkt arbejdede jeg meget med den RACC, Jeg spillede rundt, studerer, laver løb, kommissærerne .."

Men han levede ikke sport?

"Nej, jeg startede mit professionelle liv i år 72 som ingeniør i Motor Ibérica, chassis ingeniør varevogne og lette lastbiler, der er i dag Nissan. Jeg tilbragte to år er der".

Har du været kredsløb designer?

"Før min tid i Nissan Jeg tegnede kredsløb Calafat til Carmelo Ezpeleta, men jeg bare layout design".

Når idyllen begynder med Seat?

"I 1974 blev jeg kaldet til at bære Seat "service-sportsvogne". Jeg tog holdkonkurrencen indtil 80, som var året for den store krise, og det blev der solgte Fiat og tvang mig til at lukke racing afdeling. Jeg blev tilbudt derefter gå til Martorell tekniske center og sagde nej. Jeg gik til salg og var direktør for Aragonien, Catalonien og Balearerne. Efter en tid, han kaldte mig 82 Juan Jose Diaz Ruiz at begynde at eksportere plads Europa med sit eget mærke. Jeg gik til at åbne forhandlere, for at få godkendelser fra biler, og vi startede med Fura og Ronda. Jeg var der to år, udenlandske markeder voksede og begyndte at sælge biler i Frankrig, England, Tyskland, Belgien, Italien ... I slutningen af ​​84 lancerer på Ibiza Porsche System med mange problemer, og præsidenten fortalte mig, at den 1. september mig ud den tekniske center. Jeg gik til den del af prototyper og eksperimenter med et hold på 120 mennesker, og inden for et år blev 240. Jeg var klatring holdninger og gjorde mig Engineering Manager. Volkswagen Han købte de fleste plads i december 85 og tyskerne begyndte de at ankomme. I 93 var der en brutal krise, og alle spanske officerer gik til gaden. For mig redde mig og tyskerne havde en stigende karriere og blev en direktør for tekniske center. Jeg forlod med 1200 mennesker som et center stand til at udvikle enhver bil i VW-koncernen til enhver fabrik i verden, Vi lægger en Seat som et brand".

Han har altid vidst at forudse fremtiden

"I 85, to dage før købe VW-aktier Sæde, Vi gav firmaet høj Seat Sport og det var inkluderet i de andre virksomheder, der har erhvervet tyskerne. I 86 begynder vi at fungere som Seat Sport, Jeg sluttede en Gabi Cortés det var den RACC og han begyndte at bære Seat Sport i mit kontor. Jeg havde følelsen af ​​at være dum, når du lukker racing afdeling i 80 og følte stor tilfredsstillelse, når jeg genvundet. Han gik ind i krisen på 93 og fik at vide, at budgettet "nul"Men jeg tror ikke lukket. Vi rally med Cordoba WRC fordi med den Ibiza Hun havde mindre end fire meter. I slutningen af ​​2000 forlod jeg plads fordi målene for Pitchereader De var meget forskellige fra mine. Jeg havde på fornemmelsen mine 26 år i Seat op Himalaya og da han nåede toppen, kom og fortalte mig "vi går til Andesbjergene". Og jeg gik".

Hvor var kommet som en pilot jeg har været?

"Var ikke dårligt, endnu længere de fleste jeg har kørt tre gange "24 timer Montmeló". Et år mødte jeg Pérez Sala og i kvalifikationen var vi to Seat Leon og jeg var identisk med en tiendedel af det. Luis kom til mig: "Hvis jeg vinder, jeg selvmord".

Hvordan gjorde Circuit de Catalunya?

"Ved et opkald præsident Mas i januar 2011 fortalte han mig: "Aguilera, du ønsker at være formand for kredsløbet"Og jeg sagde: "Jeg kan ikke sige nej, men hvis du siger ja, er det fordi jeg er sikker på, jeg vil gøre flere racer". Jeg har været her seks år. Jeg er formand, hvor jeg har repræsentanter for Circuit, den RACC og Generalitat".

Vincenç AguileraVar det sværere at håndtere Ecclestone eller hans chefer, politikere?

"De er to helt forskellige typer af spil. med Bernie Det var et forhold fire øjne, svært, men enklere i sidste ende, med tre eller fire variable. Kredsløbet er meget kompleks. Vi CUP parter, som de vil have os til at lukke kredsløbet. Den sociale og politiske situation er, hvad det er, og derfor mere kompliceret at håndtere alt dette, fordi der er mange mennesker bag forskellige farver, ideer, færdigheder ... i disse år kunne have bare været formand, men ikke jeg er af disse mennesker. Jeg har antaget dette ansvar, og jeg kommer næsten hver dag, fordi jeg kan lide og tror på det, og dedikere tid nok til kredsløbet".

Hvordan vælger du direktøren for Circuit?

"Underskrivelsen af Joan Fontseré Det var på niveau med bestyrelsen. med Felip Puig Vi søger alternative navne og tænkte Joan kunne være. Vi præsenterer rådet og godkendt. Det er ikke tilfældet Servia, siden det blev besluttet en uge før jeg var præsident. Vi er her, de to nye uden har advaret os til enten".

Motorcykler eller biler, som er mere kompliceret?

"Lidt hårdere F1, er mere volumen, generelt alt er større, det skaber flere problemer end MotoGP. Organisationen komponere kredsløb 50 og mange mennesker, men når en Grand Prix Flytningen kommer 3-4000. Tiden er kort, men meget intens".

Hvem er lettere, Carmelo eller Bernie?

"Hver er ligesom og har deres profil. Jeg har forstået med Bernie og Carmelo, men den taktik og strategi er helt anderledes, fordi de er meget forskellige karakterer. Skal se meget godt, hvad vejer hinanden, effekt, forhandlinger ... Med Bernie tilbragte tre år diskuterer kontrakten af ​​kredsløbet, nu er det i kraft indtil udgangen af ​​2019".

Set ud fra økonomiske konsekvenser er det bedre F1 eller MotoGP for området?

"F1 har mere indflydelse, meget mere effekt. Globalt er der en undersøgelse af Audiovisuelle Råd i Catalonien da nyheden verdensomspændende viden Catalonien, Nr 1 er den politik og to af Formel 1. Og det er ikke godt med MotoGP. Finansielt også vi spillede i to forskellige ligaer. Med hensyn til direkte økonomiske virkning på det område, det er det dobbelte af MotoGP F1".

Har din fremtid?

"Uforudsigelige. Jeg er her i dag. En given dag vil kalde mig og fortælle mig: "Hey, du ikke længere er præsident kredsløb"Og der sker ikke noget. Dette er en absolut frivillig operation, opladning nul euro. Jeg gør det, og en dag vil jeg kalde x og fortælle mig, der er en ny præsident. En logisk proces".

Og familien?

"Jeg har tre døtre, og det har været så længe var ikke med dem har ført dem til erhverv, der intet har at gøre med mine. I, biokemi, farmaceutiske og veterinære. Min kone siger mange gange, der var den hvide enke, gik til begravelser, de konfirmation og bryllupper altid alene. Jeg har altid kombineret normale arbejde og karriere, og det er lang tid væk. Men jeg har den undskyldning, at før jeg blev gift og min kone advarede ham".

Han havde også en tid, hvor han arbejdede for medier.

"Ja, jeg var med TV3 gør hele verden af ​​Formel 1, og jeg gjorde det, fordi jeg ville, var der ikke behov. En dag kaldte han mig til at spørge mig Sebastiá Roca hjælp, fordi publikum var ved at falde. Jeg gik, og jeg var at ramme formidle hvad der ville ske i strategien for piloterne, den fortryllede mennesker gjort kommentarer. Jeg var tre eller fire år, siden 2006. Så kom Francesc Latorre, med hvem jeg mødte et år. I slutningen jeg forlod, fordi jeg havde en masse arbejde".

Udviklingen af ​​F1 hvordan ser du?

"Der er en nøgle vendepunkt og passerer er, når du ser en F1 bil og ikke blive ophidset, han ikke sige noget. VES en motorcykel, både træning og løb og se vanskelighed er mere ekstrem. Løbene er kedelige og forudsigelige, er gået til en hyper rationalitet. I dag er niveauet af smag til F1 er lavere, fordi bilen og væddeløb er kedelig. Dette spurgte jeg Bernie flere gange forandring, fortalte mig, at jeg havde ret, men jeg har ikke ændret sig. Stor fejl FIA og FOM styre en meget dyrere og mindre attraktivt produkt. Jeg bedømme dette ineffektivitet. For at gøre en mere attraktiv model, der er få unge, der kan lide F1. Nu du sætter en ung mand på 17 år i F1 og efter tre dage han gør tid, men i MotoGP nej, det tager mere end et år. Noget går galt i dette spil. Jeg tør sige, at der er for mange ingeniører træffe beslutninger, når vi er nødt til at se, at det er en tilskuersport, og så er der regler og ingeniører. Det skridt, vi tager i år med dæk bredere og mere downforce det ikke havde, men var faldet belastningen, tjente magt og har gjort biler vanskeligere at drive og styre både sportsligt og teknisk. Hvad imponerer accelererer, og det lader til, at hastigheder plus en F1 GP2".

Piloter, hvad der er den mest fangede hans opmærksomhed?

"Jeg gik til Finland til et rally af Oteador til pilot en Seat Ibiza, og jeg bemærkede Harri Rovanpera. Jeg havde store følelser med ham, fordi jeg kom fra en kultur af Middelhavet stævner, forskellige fra Nordisk hastighed sving Nordic er ekstraordinære, især i hurtige sving. Jeg har altid kunne lide at gå til slutningen af ​​den tidsindstillede at se, hvordan de får piloterne, og da han kom Harri, virkede det som om en time siden så vi dig og mig til at gøre dette interview, i stedet kom en anden, der også var en kandidat, og var rød, varmt. I slutningen sad jeg med ham og gjorde kontrakten for plads. Så med ham gjorde jeg kilometer, og jeg kan sige, det er en af ​​de få bilister, der sætter mig gennem frygt, især når du er i femte og se forbi fyrretræer, bliver sjette og stadig se fyrretræer, og derefter giver ham et slag hjul. Dette ved jeg ikke sjette, så i tredje. Alder som slog mig mest, er Walter Rorhl. Jeg gik til en test med Fiat til Portugal i slutningen af ​​70'erne, var den 131 Rohl, teste dæk, transmissioner ... Jeg gik hen til ham, og jeg var at forklare, hvordan han skulle hans Montesa mens vi lavede en strækning, side, forbi grøfter, huller ... jeg var spændt. Så kom jeg op med Sandro Munari og en afgrund. Rorhl, Nordic tysk filosofi, intet at gøre med det italienske. Så underskrev jeg for et rally til Grönholm og lige i sneen med Cordoba var spektakulære. Alle meget lyse, med en grundlæggende uddannelse pilot, siden han var 10 eller 12 år. Tænk, at de skal forlade børnene løbe 16. På F1, jeg var en elsker Jim Clark, min reference, men det varede ikke længe. Men jeg har ikke været meget myter. Schumi Hun havde den teknik, og forårsagede udviklingen af ​​bilen, altid beder om mere. her Fernando du tager det som en reference. Men jeg har aldrig faldet i kærlighed med en pilot, eller endda motorcykler men væddeløb".

Hvordan ser du fremtiden for de lavere lag af motorsport?

"Liberty er flyttet fane, tror MotoGP. I baggrunden har vi lavet en sjælden blanding i motorsport, med F1, GP2, GP3, World Series På den anden side, Formel 3, formel 2 du forsøger at gøre, det Formel 4 ... en lidelse. Hvert land gør hvad han kan, men der er nok cykler i almindelighed rækkefølge. Liberty Det reframes det, og sagde, at kunne ændre tingene, ved jeg ikke, hvordan er krig eller hvor det vil komme. Der kan være en kategori, hvor du er nødt til at brænde mere end en million og en halv til at gøre noget som F2".