OX, lastbilen “Ikea type” til fattige lande (video og fotos)

Folding lastbil og SUV til udviklingslandFolding lastbil og SUV til udviklingslandFolding lastbil og SUV til udviklingslandFolding lastbil og SUV til udviklingsland

Præsenteret i London af den Global Vehicle Trust Company, Den er designet til at give lave omkostninger off-road mobilitet i fjerntliggende områder Afrika og udviklingslande på andre kontinenter.

I disse steder er der et stort behov for at forbedre transporten til både hverdag og til nødsituationer. Den OX er designet specielt til at stå over for en masse udfordringer i mobilitet, og at løse vigtige dagligdags opgaver som transporterer vand eller transport korn, gødning eller byggematerialer. Der er ingen køretøj ligner det og har ingen direkte konkurrent.

Den OX opstod med visionen om en mand ved navn Sir Torquil Normal. For fem år siden, han grundlagde Global Vehicle Trust (GVT) at forfølge sin ambition hjælpe folk i udviklingslandene ved at yde økonomisk mobilitet. GVT efterfølgende lejet berømte bildesigner Gordon Murray at skabe en revolutionær lys lastbil.

Køretøjet er kendetegnet ved højt over jorden, fremragende angrebsvinkler og udgang, omfattende turné til hjul, en alsidig lastrum og tre sæder i kabinen. Gordon Murray design til OX er ikke revolutionerende, men hans aftagelig format drastisk ændrer den måde, at køretøjet kan købes og transporteres, som vil tjene til at reducere tid og især at forene omkostninger.

OX har været Det designet til at fungere perfekt til alle typer af terræn, men uden at glemme en enorm kapacitet. Dens kompakthed er en milepæl i projektet OX: den samlede længde af køretøjet er mindre end for en stor SUV, endnu Du kan bære op til 1.900 kg (Ca. dobbelte kapacitet af en pick-up medier) med fragt bind 7 kubikmeter.

OX kabine giver plads og komfort til tre personer, og førersædet er i centrum. Denne bestemmelse, fordi køretøjet er rettet mod lande, hvor folk kører i højre og lande, hvor det er til venstre.

Off-road evner er afgørende for udviklingslandene, og OX er designet til dette formål. To-hjulet lade dig operere med lethed på en lang række overflader.

For at lette kommercialisering i fjerntliggende steder, trucken er aftageligt og kan pakkes. Tre operatører i London den skilt ad og pakket i bare seks timer. I steder lokale virksomheder vil være folk uddannet til at samle og tage ansvaret for deres vedligeholdelse.

Andre nyskabelser i OX er dit bagklap, som fuldstændigt adskiller køretøjet og Det kan også bruges som en læsserampe. Bagsædet har også en dobbelt funktion, da den kan skilles ad og anvendes som platforme under hjulene for at hjælpe køretøjet at passere gennem områder med løst sand.

Den OX er inspireret af 'Africar', et køretøj med en lignende filosofi jeg så i 80'erne Projektet deler nogle karakteristika af det pågældende køretøj, men dets gennemførelse er radikalt anderledes. OX var en drøm bare seks år siden, men er nu en reel produktion model kører prototyper har gennemført et omfattende testprogram, "forklarer Sir Torquil Norman'.

For sin del, professor Gordon Murray siger, at 'design OX er uden tvivl en af ​​de mest interessante og udfordrende, hvor jeg deltog i løbet af mine 45 år som designer, og det omfatter mine år i Formel 1' .

Projektet nu Det kræver samarbejde med sponsorer og investorer. Global Vehicle Trust mener OX vil tiltrække en masse potentielle sponsorer. "Den reaktion, vi har modtaget fra nogle af vores kontakter i Afrika og agenturer har været meget positive. Den OX vil gøre en forskel, at være en del af noget banebrydende og unikt. Frem for alt, det udgør en reel mulighed for at gøre en grundlæggende og varig forskel i livet for mange mennesker'.

OK, lastbilen "Ikea typen", Video

Du kan også være interesseret

Nikola Motor: Tesla lastbiler

Dette er den Scania lastbil allerede kører alene (video og fotos)

Hvor meget vægt er i stand til at trække en Volvo lastbil? (Video)

Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis