Fiat Doblò og Ducato 2016: Nu med nye Euro 6-motorer

Fiat Doblò og Fiat Ducato 2016 billederFiat Doblò og Fiat Ducato 2016 billederFiat Doblò og Fiat Ducato 2016 billederFiat Doblò og Fiat Ducato 2016 billeder

den adgang i kraft af standarden euro 6 til powertrains køretøjer virksomhed Lys næste måned september, Det har været en fornyelse området mekanisk modeller Ducato og jeg bøjer Fiat professionel.

den producent Italien har valgt ved at tilvejebringe to løsninger teknikker anderledes afhængigt af typen af udnyttelse som det er at være afsætte køretøjet, differentiere dette spørgsmål til versioner påtænkte overførsel passagerer Med hensyn dedikeret til transport af varer.

i første af tilfældene anvendelser systemet recirkulation Gas udstødning Low Pressure (LPEGR), hvor afgivelser injektion af additiv AdBlue og er således mere økonomisk for brugeren.

den proces indebærer passerer gasser udstødning for filter partikel DPF, senere køle det en radiator og recirkulere gennem EGR ventil lav tryk tilbage til turbine trykladning.

den LPEGR systemet Det er installeret i området motorer turbodiesel Multijet2, den første baserede en blok fire cylinder 2,0 liter generering af et magt 115 hk med maksimalt drejningsmoment 290 Nm.

som alternativ også de tilbyder andre tre muligheder højere magt 130, 150 og 180 hk, med par højder 320, 380 og 400 Nm henholdsvis i alle tilfælde på en bænk 2.3L og tilhørende bokse manuelle ændringer seks relationer.

til versioner til transport af varer Det har valgt ved en SCR-system med filter partikler og behandling udstødning af injektion af AdBlue, for hvad har en depositum 15L.

Fiat Doblò og Fiat Ducato 2016Tilbuddet her fokuserer på en seng navngivet Ecojet med en 2,3 liter magt 150 hk, som ved inkorporering en lille generator, systemet adresse elektrohydraulisk, Start& Stands og ledelse intelligent elektronik specifikke, de får en besparelser brændstof til 7 procent mod versioner mekanisk LPEGR.

Fiat Professional holder også den version Naturlig Power,blok 3,0-liters, der leverer strøm 136 hk, Det virker ved at metan, én niveauer emissioner ekstremt lav og nu også monteret på varianter Ducato Combi ni passagerer.

Med hensyn til den Doblo rækkevidde, Euro 6 mekanikere er løst med fire niveauer Power, de to første med 80 og 95 CV, baseret på den lille blok 1,3 liter Multijet II, mens den højere ydelse et kraftværk er tildelt 1,6 liter, også Multijet II, genererende 105 eller 120 hk.

Denne række mekanisk Den er tilgængelig i EcoJet versioner, at igennem inkorporering Start-system&Stop, dæk lav modstand rullende, olie lav viskositet, generator intelligent, samt pumpe olie forskydning variabel og pakke aerodynamisk, få en betydelig reduktion af forbrug og niveauer emissioner.

Den holder også Bi-Fuel motor, gas / methan, ca. 1,4 liter blok turbojet i dette tilfælde med magt 140 hk.

Du kan også være interesseret

Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

Alle nye bilpriserne i Autopista.es