2017 Volvo XC60: næste generation SUV med flere ændringer

Volvo XC60, den svenske SUV bliver større, sikker og beboelige og indeholder en plug-in hybrid variantVolvo XC60, den svenske SUV bliver større, sikker og beboelige og indeholder en plug-in hybrid variantVolvo XC60, den svenske SUV bliver større, sikker og beboelige og indeholder en plug-in hybrid variantVolvo XC60, den svenske SUV bliver større, sikker og beboelige og indeholder en plug-in hybrid variant

den Volvo XC60 2017 er en af ​​de klare stjerner i Geneve Motor Show 2017. Ikke for ingenting er første gang, at man kan se den erstatning for en vellykket SUV lanceret ni år siden, Det har produceret næsten en million enheder og støtte næsten 30% af salget af det svenske mærke.

Denne gang er det er fremstillet på en ny struktur, SPA, udgivet på det tidspunkt i XC90, der vil gøre det muligt at være større end i den forrige generation og få benplads til bagsædepassagererne. Faktisk har det 9 ekstra cm akselafstand -2,87 m- og er længere (44 mm) og bredde (9 mm), selv om noget lavere (55 mm). Dets dimensioner, 4,69 x 1,90 x 1,66 m, dermed bidrage til et indtryk af større kompakthed og Motor hænge asfalt i forreste' generation, på trods af der byder på bemærkelsesværdige frihøjde, mere end 21 cm, hvilket ville give visse muligheder for at rejse på veje, selv om de var dårlig eller hjulspor i sneen. Ja. 23 ° angrebsvinkel og afrejse vinkel 25 gør det klart, at der er en all-terrain brug.

Volvo XC60 2017Motorer Volvo XC60 2017

På trods af deres forskellige trosretninger, T5, T6, T8, D4 og D5, alle motorer i XC60 vil være 2 liters 4-cylindret, selvom forskellige løsninger trykladning, turbo eller turbo kompressorer og hybridisering gør det muligt at tilbyde et bredt udvalg af løsninger, fra 190 hk til D4 Diesel 408 hk T8 plug-in hybrid, med et homologerede emissioner af 49 g / km CO2 og 45 km elektriske rækkevidde. Dette er yderligere udmærker sig ved tilstedeværelsen af ​​en elektrisk motor, der tilvejebringer tryk på bagsiden og en æske specifik automatgear stand til at modstå 680 Nm drejningsmoment sammen, selvom otte forbindelser som udstyre resten af ​​XC60 Volvo.

Dynamikken er fælles notat af dem alle, med acceleration til 100 km / t på under 7 mellem benzin og 8,5 i den mindre magtfulde diesel, trods der annoncerede nogle interessante emissioner i NDEC cyklus, nedenfor 7.7 og 5.5 l / 100 km for benzin og diesel henholdsvis.

Sikkerhedsudstyr Volvo XC60

El ny 2017 Volvo XC60 sker der havde premiere autonome bremsesystem i byen. Derfor aktiv sikkerhed har været et element af afgørende betydning i udviklingen af ​​denne svenske SUV. Således er en assisterende direktør (Steer Assist) Det er føjet til systemet city ​​Safety at danne assistenten skulle være ansvarlig for at reducere sværhedsgraden af ​​en frontal kollision dreje rattet for at undgå ulykken eller finde vinklen mindre negativ effekt, hvis det ikke er muligt at undgå det, altid under hensyntagen til den ikke-tilstedeværelsen af ​​biler i tilstødende baner. således udgør et forskud til semi autonom kørsel integreret i Pilot Assist, som han ville overtage acceleration, bremsning og styring drev med hastigheder op til 130 km / t. Det er på nuværende tidspunkt af ekstraudstyret, og så er luftaffjedringen variabel fasthed.