Min bil altid i butikken, kan jeg ændre det til en anden?

Min bil altid i butikken, kan jeg ændre det til en anden?

Hvis du ikke er tilfreds, dine penge tilbage. Nope. På spørgsmålet om bil køb denne unikke sætning ikke gælder. Forestil dig at købe en bil og den næste uge du opdager sin første dom, og du er nødt til at tage det til butikken. Jeg vil arrangere og har 15 dage til at reparere den igen. Jeg er sikker på, du tror, ​​første, 'Go Lucky mig,' og det andet, 'så lad mig ændre den anden, dette ikke allerede er tillid'. I øjeblikket, ville du bo med ønsket.

I første omgang vil vi give en ny bil for ifølge den lovbestemte garanti skal gives mulighed for producenten til at reparere bilen, fordi afkastet er ikke automatisk. Hvis du giver det, men til sidst efter flere kommen og gåen til butikken bilen er sandsynligvis død periode så have en chance. Selvom vi er advaret om, at det ikke er let.

Også huske på spørgsmålet om skatter, der er implicit i købet af bilen. Producenten, hvis han ville vende tilbage køretøjet, men ikke den andel af skatter. Loven tillader ikke kompensation for disse afgifter betalt til bilen, så selvom vi ændrer bilafgifterne igen vil vi nødt til at betale. Brugeren skal tage tilbage Skat og registrering.

mange muligheder

Hvor mange chancer skal gives til producenten, indtil det skønnes, at jeg skulle give sig selv en ny bil? Skal vi nå 24? For det ikke er fastsat ved lov, så vi har et problem her. Mario Arnaldo, formand for de europæiske Automobile Associates årsag er tre chancer, men næsten altid nødt til at gøre krav gældende. Vi må handle imod sælgeren, forhandleren. Disse vil afvige fra producenten, men du har krav fra sælgeren. Normalt vinder de tilfælde, når du akkreditere en ekspertrapport om, at køretøjet ikke var tilfreds. Det vil sige, Mindelig regel ingen penge tilbage eller ændre bil.

Får jeg erstatning bil?

Du skal vide, at den lovbestemte garanti er en fuld garanti, så at denne proces bør medføre mindst mulig forstyrrelse af brugeren. Det betyder, at selvom ikke påkrævet ved lov til at give en lånebil eller høflighed kan undertiden være ønskeligt at undgå situationer, hvor referimosa reclamaciones.Nos reparationstid overstiger normal eller rimeligt tidsrum, i hvilket tilfælde vi ville træde hvad reglerne for beskyttelse af consumidoresdenomina "store ulemper" til elconsumidor.

Det kunne etablere en rimelig reparationstid inden 20 arbejdsdage, ikke tælle den tid det tager ankomsten af ​​reservedele behørigt akkrediteret. Efter denne periode, og altid vurdere omstændighederne, kan du overveje besværet ud over, hvad der med rimelighed kan forventes. På baggrund af disse ulemper, som er vanskelige at vurdere, sælger eller butik kan risikere, at kunden vil kræve afslag i prisen eller ophævelse af kontrakten. Det vil også være muligt at kræve erstatning for skader,

Er garantiperioden er suspenderet, mens bilen repareres?

Ja, reparation suspenderer beregningen af ​​frister garanti. Når betjenten gør værksted reparation beregningen af ​​den periode afbrydeskrav under varigheden af ​​den nævnte reparation. Perioden suspension vil starte fra køretøjet til rådighed for sælgeren, og vil slutte med levering køretøj, der allerede repareret. Så hvis køretøjet havde 2 års garanti og i løbet af denne tid er i butikken 20 dage, garantiperioden udløber efter 2 år og 20 dage fra levering.