Volkswagen Golf VIII: længe leve kongen

Volkswagen Golf VIII: længe leve kongenVolkswagen Golf VIII: længe leve kongenVolkswagen Golf VIII: længe leve kongenVolkswagen Golf VIII: længe leve kongen

Med kun 3 år på markedet, Nuværende generation Golf Du vil opleve dens tilsvarende ajourføring, restyling planlagt til samme mærke at relancere modellen overgået ca. halvdelen af ​​sin kommercielle effekt. Og det har været den samme golf, GTE hans upubliceret nyindførte hybrid version, som foreslår med sine specifikke design og udstyr ændringer for at overføre resten af ​​intervallet. i sin frontal fokus ændringer større, derfor design, som udstyr. den paragolpes premiere køling indtag genstartet, forudsat stor betydning i design, som fyrtårne, der ligesom andre kompakt MQB hus, Seat Leon og Audi A3, kan allerede være Fuld LED.

egen Volkswagen annonceret på det tidspunkt, hvor modulær platform MQB var en eksponentiel spring i golf ved tilgængelighed teknologier forbeholdt topmodellerne, og derfor hvad der kommer forbi, vil de simpelthen være opdateringer meget rettidige. Mens dette i systemer af infotainment Det er en masse. Polo har allerede sat på gaden MirrorLink systemet, tillader replikere på berøringsskærmen instrumentbræt vis vores smartphone-applikationer, at få adgang til dem fra den samme skærm. Og denne løsning vil se i opdateringen af ​​en Golf, som ikke bede om meget mere.

Den aktuelle base vil tjene til udvikle en 8. generation næppe revolutionerende; snarere det vil være en optimering af Golf VII på alle måder. Jeg tror ikke, nogen blive overrasket, hvis dit billede er anklaget for kontinuitet: alt er at respektere et ikonisk design, som ikke desto mindre teknisk forhånd. Volkswagen udrense det billede genovervejelse foranstaltninger, 8. generation, vil være længere, men især lavere.

ønskede niveauer enestående effektivitet og strømningsmodstandskoefficient Det vil være et centralt punkt. Også dens vægt. efter betydelige vægttab (80 kilo) der er involveret implementeringen af MQB modulær platform i 7. generation, Det siges at være forsænket yderligere 50 kilo mere i fremtidig Golf. I denne forstand, hans effektivitet Det vil blive henvisning i nye versioner af tre-cylindrede benzin og diesel, en tvivlsom måde ikke så længe siden denne form for mekanisk, men allerede blevet udbredt i dette segment og højere, og i høj grad som en avanceret løsning.

Uanset bruger cylinder benzin vil være med ACT-systemet (cylinder deaktivering) og Diesel, er det muligt, at der er en fremtid versionen R også meget effektiv ... kommer til at bruge i fremtiden 2.0 TDI biturbomotor på 240 hk og 50 mkg, at du skal slippe den forestående nye generation (også den ottende) af Passat. Udviklet på samme platform, vil Golf drage fordel af sin nyeste udstyr: kasse på en virtuel ure TFT (Også set i den nye TT) head-up display, Area View (Edge view 360), pre-safe med fodgænger påvisning, etc. Længe leve myte.