Ny Audi 2.0 TFSI motor cyklus Miller

Ny Audi 2.0 TFSI motor cyklus Miller

Volkswagen havde forlængst gruppen sluppet ud af "downsizing" (Reduktion af forskydning opretholde magt) var ikke en uendelig sti for at reducere emissioner og forbrug. Hans første levering af en nyt kapitel i motordesign vil ankomme i næste Audi A4 udgangen af ​​2015, i en 2,0-TFSI med en "fælles" 190 hk benzin, men med en ny metode meget lig den Miller cyklus forbrænding. Målet er tab på 5 liter pr hundrede homologeret forbrug ... og det stiger ikke som nu sker i den faktiske brug.

Miller modificeret cyklus

Vi kender alle Diesel cyklus og Otto cykler, benzin. Der er én, der præsenterer mere effektivt ved hjælp af benzin, kaldet Atkinson cyklus, på bekostning af højere forskydning end normalt og værste egenskaber ved maksimal effekt. Dit password er forfordele indsugningstakten at forlænge den tid af ekspansion, en bedre udnyttelse af det udførte arbejde efter forbrænding. Så du ved, hvis du siger det brugte biler som Prius og den nye Toyota-motorer ESTEC. En mere raffineret version af denne cyklus (og dyrt, at bruge overfodre) er Miller cyklus, som bruger overtryk i optagelse at optimere luftudskiftning i hver betingelse af brug. Dette er, hvad Audi har gjort.

Benzin udgør et problem overfor olien, og det er at opflamme behov for at blande i en vis andel med luft. Vi kan injicere meget lidt brændstof, fordi vi netop har brug for strøm, men hvis der er meget luft ind i cylinderen, vil ikke få betændt og ingen magt. Derfor, i en benzinmotor, mere motor automatisk føre til mere forbrug. Raising Audi ændrer størrelsen af ​​luft ind i cylinderen faktisk, på trods af en høj forskydning.

kendte elementer, ny kombination

Leger med distributionssystemet Variable rejst AVS (Allerede bruges i andre motorer til høj effekt eller endda deaktivere cylindre), afkortning ventilåbningen (140 grader af krumtapakslen rotation, i stedet for 200 grader) og turbolader at kompensere for den lave påfyldningstid, får at høje tryk forbrænding ikke er skabt i cylinderen. Dette forhindrer farlig detonation, så de kan lave et design med en meget højt kompressionsforhold, som forbedrer ydeevnen og dermed forbruget. Som nogle sports brand, desuden afgørende for nøjagtig direkte indsprøjtning forbrænding, har også opstrøms injektorer, kombinere direkte og indirekte indsprøjtning, for at sikre god blanding under ugunstige forhold. Da der stadig er A4, er de ikke homologeret tal, men Audi meddelte, at den vil sænke 5 l / 100 km på sit officielle brug. De annoncere ikke hvad system giver maksimal effekt på 190 hestekræfter (ikke overstige 6.000 rpm), fordi målet er at nærme funktioner værd at Diesel tal med en maksimalt drejningsmoment på 320 Nm (32,6 mkg mellem 1.400 og 4.400 rpm). Det betyder ikke nå 400 Nm (eller 420 Nm) af de bedste to-liters diesel, men den værdi ikke henfalde, når de allerede har bedt om at træde til næste gear. Som i Diesel annoncere har udvidet området for anvendelse -høj optimal ydeevne og lav forbrugs- et stort hastighedsområde, ikke kun i meget særlige ordning og belastninger, som i traditionelle motorer Otto, også "downsizing". Hvis Miller cyklus har ulemper, der leverer firmaet Continental har sikret på samme konference, kan de løse dem med turbolader Raax (Radial-aksialt) og injektorer til mere pres. Desværre er billedet fra Audi, interessant, har trukket den profil, hvor turbo overholdes.

Den nye motor annoncerer en vægt på 140 kilo, kontrolleret afkøling for at forkorte opvarmningstiden og en smøresystem, der går ind en lav friktion olie 0W-20.