Samlet trækkraft quattro Audi, en succeshistorie

Samlet trækkraft quattro Audi, der klynger sig til asfalten i 36 årSamlet trækkraft quattro Audi, der klynger sig til asfalten i 36 årSamlet trækkraft quattro Audi, der klynger sig til asfalten i 36 årSamlet trækkraft quattro Audi, der klynger sig til asfalten i 36 år

i dag quattro firehjulstræk vi ser det som noget sædvanligt i hele spektret af Audi modeller, men hvis vi går lidt tilbage i tiden advaret om, at deres eksistens er forholdsvis ny. Han debuterede i 1980 i mytiske Audi quattro, en dyrebar firkantede former coupe 200 hk, i sin racing-version ville markere et før og efter i World Rally Championship.

Men vi træder tilbage lidt mere, nemlig den kolde vinter 1976/1977 i Sverige, hvor Audi ingeniørerne gjorde en validering teste fremtidige systemer og modeller. Hertil kommer, han ledsager dem Volkswagen Itis De -en lille militær TT, en slags Jeep Willys til tysk- 75 hk, som indså, at, på trods af sin lav effekt, på glatte overflader let overskredet dens meget mere kraftfulde og store sedans forhjulstræk. Derfra kom kimen til hvad tre år senere afslørede Audi quattro på Geneve Motor Show.

teknisk, den første quattro firehjulstræk i sin transmission havde en sekundær hulaksel af 236 mm, hvorigennem flød kraft i to retninger. Ved sin bageste ende den centrale forskellen, som sendte 50 procent af drejningsmoment til bagakslen, som havde en begrænset slip var tilsluttet. Det var et system lette, kompakte og effektive, i stand til at fungere uden en tung kasse eller en anden overførsel aksel som sædvanlig i terrænet.

Quattro firehjulstræk i konkurrence

Det var også i 1977, da Audi begyndte at programmere deres deltagelse i stævner. i 1981 Han debuterede på World Rally Championship Finsk Hannu Mikkola. Hans starten var imponerende, markerer den hurtigste i de første seks afsnit af det første løb i mesterskabet, Rally Montecarlo tid, men Sejr undslap til en ulykke når han fører kapløbet med mere end 6 minutter foran. Det var klart, at binomial Mikkola / Audi var ikke længe i win, noget, der skete i følgende citat, i Sverige. Mesterskabet gik til hænderne på Ari Vatanen (Ford Escort RS), i et år efter at finde nogen modsætning mellem biler med enkelt aksel drev. således, I 1982 havde han syv vinder, ved siden af konstruktører og drivere titler med Mikkola. Titel komme tilbage Mikkola i 1983 og 1984 med Stig Blomqvist.

Men han Quattro også havde sine øjeblikke af herlighed i kredsene, med værdipapirer gjort i den amerikanske serie Transam i 1988 med den spektakulære Audi 200 i IMSA GTO, den prestigefyldte tyske Touring Car Championship DTM, stigningen Pikes Peak (Colorado), den 24 timers Le Mans med den hybride R18 e-tron ... Med hits som den sensationsprægede Audi A4 quattro Super Touring, I 1996 vandt han syv nationale mesterskaber -i tre kontinenter, hvor han har deltaget.

Forskellige enheder quattro firehjulstræk

I mellemtiden, AWD-systemet også udviklet sig til vej- modeller. således 1986 den manuelle lås blev erstattet centrale forskellen én type Torsen mens der i 2005 et planetgear tilladt distribuere drejningsmoment asymmetrisk og dynamisk.

den første TDI i optælling quattro firehjulstræk Han dukkede op i 1995 og i dag, næsten uafhængigt af motoren, kan vi finde quattro logo på hver af de organer, dette marked. Omend med forskellige systemer.

Den mest berømte er, at Central Torsen, som det bruges i alle modeller langsgående forreste motor (A4, A6, A7, A8, Q5 og Q7) med en begrænset differential slip center Torsen som den er udformet som et planetgear mekanisk umiddelbare reaktion. Hans oprindelige fordeling er 40 procent foran og 60 for den bageste, selvom det kan sende frem til 70 og tilbage til 85 procent. I mere kraftfulde modeller kan suppleres med sport differentiale, at aktivt og uafhængigt distribuerer drejningsmoment mellem baghjulene at modvirke understyring.

Nu, i A4, A5 og Q5 fremtiden, indtil videre kun med 2,0 TFSI, de såkaldte tilbud ultra quattro. denne konto med to koblinger i drivakslen, en ved hver ende, således at når de er koblet fra forakslen både træet og bageste differentiale stoppe bevæger at eliminere dragout. Således i visse tilfælde det virker kun med forhjulstræk at spare i gennemsnit omkring 0,3 l / 100 km brændstof kontra quattro firehjulstræk med Torsen center differentiale.

til tværgående forreste motor (S1, A3, Q3, og TT) bruger en multiplate kobling elektronisk styret Haldex noget centrum differential en hydraulisk aktuator på bagakslen til hvilket par sendes, når den detekterer et tab af trækkraft front.

i Audi R8 superbil I stedet er centrum bageste differentiale integreret til gennem en elektrohydraulisk kobling i Forreste forskellen aktiv kontrol sende drejningsmoment til forhjulene; til som kan nå 100 procent, sammenlignet med 35 op til 1. generation.

Disse, i fremtiden vil slutte sig til AWD e-tron quattro, der som vi så i prototype form ved 2015 Frankfurt Motor Show tilbud tre elmotorer: én for forakslen og to til den bageste, stand til at distribuere den kraft mellem de to akser afhængig af mange parametre ekstraordinært hurtigt.

Du kan også være interesseret

Så ultra quattro firehjulstræk værker

Audi A4 allroad quattro

Audi e-tron Quattro Concept