Toyota lancerer nye turbodiesel motorer TSWIN 2,4 og 2,8 GD GD

Toyota og dets nye turbodiesel motorer TSWINToyota og dets nye turbodiesel motorer TSWINToyota og dets nye turbodiesel motorer TSWINToyota og dets nye turbodiesel motorer TSWIN

Toyota er gået yderligere detaljer om den nye familie Dieselmotorer teknologi Swing Thermo Isolering Teknologi (TSWIN forkortelsen på engelsk), som forbedrer effektivitet omkring en 15 procent, og øge drejningsmoment med 25 procent.

disse nye Toyota turbodiesel motorer TSWIN også de har systemet Selective Catalytic Reduction (SCR) med særligt tilsætningsstof AdBlue, en teknologi, der reducerer niveauet NOx (nitrogenoxider) op til 99 procent.

ny TSWIN turbodiesel motorer med direkte indsprøjtning Toyota De er 2.8 1GD-FTV og 2,4 2GD-FTV. I tilfælde af 2,8, det opnår maksimal termisk effektivitet på 44 procent, giver et udbytte på 177 hk og maksimalt drejningsmoment på 45.9 mkg 1.600 til 2.400 rpm (25 procent), mens i form af brændstofforbrug, som er reduceret med 15 procent.

I tilfældet med den nye 2.4 turbodiesel Toyota TSWIN, det udvikler en effekt på 150 hk og maksimalt drejningsmoment på 40,8 mkg mellem 1.600 og 2.000 omdr./min.

motoren 2.8 TSWIN af Toyota og det er tilgængeligt i den nye Hilux (indført i Thailand i maj i år) Land Cruiser Prado (Senest udgivet i Japan).

I de tekniske indvolde TSWIN systemet turbodiesel motorer Toyota Det lægger vægt på brugen af anodiseret aluminium porøs silica forstærket (Sirpa, forkortelsen på engelsk) i stempler, hvilken formindskelse afkøling tab under forbrænding med cirka 30 procent. Dette sammensatte giver høj isolation Sirpa både at afkøle overdrevent som at overophede (tilvejebringer således den optimale driftstemperatur).

For sin del, Turbolader med variabel geometri begge motorer 2.4 og 2.8 Det er op til 30 procent mindre end den, der anvendes i tidligere lignende motorer. Turbinen er nyudviklet og et svar hurtigere og øjeblikkelig, samt ved at lade det maksimale drejningsmoment til rådighed ved et højere hastighedsområde acceleration forekommer.

Ifølge de foreløbige skøn, Toyota Det fremstilles i 2016 nogle 700.000 enheder af disse nye turbodiesel 2.4 2.8 GD og GD TSWIN motorfamilie. Omtrent i 2020 vil disse motorer være tilgængelig i omkring 150 lande.

Husk, at i Europa, Toyota planer om at indarbejde de nye motorer 1.6 D-4D og 2.0 D-4D oprindelse BMW bil i sit sortiment (Avensis Verso og for eksempel allerede har en af ​​disse motorer).