De nye Mercedes-motorer: 6 online igen!

Mercedes lancerer diesel- og benzinmotorer begynder i 2017 i Klasse SMercedes lancerer diesel- og benzinmotorer begynder i 2017 i Klasse SMercedes lancerer diesel- og benzinmotorer begynder i 2017 i Klasse SMercedes lancerer diesel- og benzinmotorer begynder i 2017 i Klasse S

Mercedes, der opfandt bilen 130 år siden, synes at være klart, at forbrændingsmotoren stadig vil leve mange år. Så det bedste, du kan gøre i denne reaktion på mange behov er det at udvikle sig tilbyde lavere forbrug, mindre forurening og højere ydelse. Mod odds, efter ti års V6-motorer, Mercedes har besluttet at vende tilbage til seks-cylindrede motorer online. Og i øvrigt vist udviklingen i deres konventionelle udformninger, firecylindret V8.

Mercedes: inline seks-cylindret BMW

at placere cylinderen V er slut, fuldstændigt optager pladsen under hætten med en bredere og kompakt motor. Mercedes vender tilbage til sin sædvanlige konfiguration, at rivaliserende BMW aldrig forladt. Hvis du ønsker at opnå topkvalitet i vibrationer, som det sømmer sig en bil luksus eller hvadhvad bedre løsning end mere afbalanceret motor arkitektur? Desuden Mercedes vender tilbage til inline-seks både diesel og benzin.

Benzin partikelfilter

Andre producenter som Volkswagen havde også annonceret, men det vil være i 2017, når vi ser Første Mercedes benzin partikelfilter. Det vil debut i M256 motor, en inline seks-cylindret tre liter, i S. Class

Mercedes S-Class prototypeafprøvning generation af motorer vil debut i 2017

RDE fremtidig godkendelse testning, med tests måler forurenende stoffer i åben trafik og en bred vifte af driftstemperaturer, vil afsløre, at benzinmotorer med direkte indsprøjtning producerer også partikler, selv om de er mindre end dem, Diesel. Mercedes hensigten løse det gennem denne partikelfilteret teknik domineret år i diesel.

48 volt tjene til at forkorte motoren ...

Hvis største ulempe ved seks-cylindret motor var dens længde "invasiv"Mercedes har det Elektrificerede 48 volt, fjernelse hjælpebæltet i fronten. Afkort motor design faktorer involveret, såsom dens stempler med reduceret diameter (Til gengæld for en lang karriere), som gør det muligt for dem tættere på hinanden.

med 48 volt feeds balsam kompressor, vandpumpe, starter-generator ... og trykladning-system: En elektrisk kompressor er i stand til at nå 70.000 rpm i 0,3 sekunder. Det er ikke den første bil med en elektrisk turbo, fordi vi allerede har set i en Audi SQ7. Meddeler, at ophæver forsinket respons af turboladere og med en forskydning af tre liter Mercedes proklamation få 300 kW (408 hk) og 500 Nm (51 Nm), figurer svarende til det nuværende V8, men med brændstof forbrug femten procent lavere end den nuværende V6. Starter-generator-system 48 volt drift får umiddelbare og bløde start og stop faser, opføre sig godt som en hybrid. I sit milde hybrid tilstand tilbageholdelse og genvinding bremseenergi, men også standser motoren, når bilen startes i lyset afstamning og Det kan give 15 kW (20 hp) motor supplerende. Det er bemærkelsesværdigt, at denne motor-generator for første gang har fået overdraget at tomgang funktion. Vi ved ikke, om der søges stabilitet eller lette en stabil tomgang, men under, uden begge berige blandingen under opvarmningsfasen motor, hvilket kan føre til lavere forbrug over korte afstande. Ellers i forhold "normal" tomgang eksisterer ikke fordi motoren automatisk stopper ved trafiklys. Eller at gå rullende inerti motoren ikke slukker helt og cirkulere i ekstra lille tomgang ... vi vil allerede afklaret.

Fire cylindret turbo twin-scroll

Fra samme familie som sekscylindrede 'benzin, Mercedes udgivet i 2017 en til to liter op til 200 kW (272 hk) med interne kode M 264. ansætte en magt arkitektur 48 volt, men vil ikke have elektrisk løft, men en twin-scroll turbo som de nuværende fire-cylindret motor. Resten des specifikationer ligner hans bror seks-cylindret, Elmotor-generator understøtter op til 2500 rpm og en fastholdelse og Power opsving op til 12,5 kW.

AMG V8 benzin cylinder nedlukning

Mercedes kaldet intern kode M176 i en ny V8 er udviklet af AMG biturbo, med det mål at være et af de mest sparsommelige V8. Det ikke ment som en sport, men AMG anvender viden til at reducere friktion (for eksempel behandling Nanoslide på cylinder vægge) og andre effekttab. Forbedringer er lavere end i de seks-cylindrede 350 kW (476 hest) og drejningsmoment på 700 Nm (71,4 mkg), fordi forbruget drop "kun" ti procent i forhold til nuværende, med 26 heste mindre. Nøglen til at reducere forbruget kommer fra Deaktivering af de fire centrale cylindre ved lav belastning under 3250 rpm.

Trods aluminium konstruktion teknologi blok tillade maksimalt tryk på 140 bar, stuff af den første direkte indsprøjtning diesel, som nu modstå omkring 200 bar. Injektionstrykket er variabel mellem 100 og 200 bar. De tubocompresores er beliggende i centrum for V dannes af motoren.

Også seks-cylindret Diesel

Fra samme familie som motoren uropført af Mercedes E220d født i 2016 seks-cylindret OM 656. Hop til figuren 313 heste (230 kW), fra 258 heste, mens lavt olieforbrug med syv procent. Hvis du tror, ​​at der vil være teknologiske fremskridt søgte drastisk fald afbødes du rod op, det er så de var allerede lavt forbrug af Bluetec. For eksempel er den nye seks-cylindret Diesel beskæftiger stål stempler, som allerede begyndte han at gøre deres mindre motorer, Renault kilde. Sandt nok, er det ikke "den nyeste", Ikke formen af ​​kameraets debut i fire cylinder E220 d, heller Nanoslide behandling. Dens indsprøjtningstryk 2050 bar 2500 er langt fra nogle rival.

Du kan være interesseret:

BMW har en dieselmotor med fire turboladere

Renault Mégane og stål stempler mod VW Golf