Volkswagen og tilslutningsmuligheder innovationer

Volkswagen og dens fremtidige tilslutningsmulighederVolkswagen og dens fremtidige tilslutningsmulighederVolkswagen og dens fremtidige tilslutningsmulighederVolkswagen og dens fremtidige tilslutningsmuligheder

Hvorvidt til at forbedre komfort, sikkerhed eller underholdning, tilslutningsmuligheder er nu en prioritet faktor i bilen, noget der efterhånden ved at tage form i anvendelser af forskellig art. Lad os starte vi har tiltrukket sig mest opmærksomhed.

Volkswagen Sound Journey"Lyd Journey"

den MirrorLink systemet indført i den sidste restyling af Volkswagen Polo replikerer skærmen på vores telefon i det centrale display Bil, for "spejl", også muliggør kommunikation mellem telefonen og forskellige elektroniske systemer om bord. Denne venstre åbner en verden af ​​muligheder for applikationsudviklere, som det fremgår af programmet "Lyd Journey". Dette er dreje bilen til en slags musikinstrument, og som er baseret på en foruddefineret musik (der er flere at vælge imellem) og derfra skaber et lydspor, der udvikler sig gennem effekter og genererede mønstre afhængig af kørestil. Det tager højde for faktorer som hastighed, motorens omdrejningstal, accelerationer og decelerationer (For sikkerhed, den genererede effekt er identiske, uanset intensiteten af ​​accelerationer), vinklen på rattet, hjælp intermitterende, nærhed sensor af touch screen ... Ganske teknisk display, der er også den mest underholdende. den "app" vil være tilgængelig for download i løbet af få dage og, som sædvanlig i smartphone applikationer, ingen mangel regelmæssige opdateringer. Musikalske kompositioner kan optages på din telefon eller dele med andre brugere via SoundCloud, selv om kun 30 sekunder stykker.

Volkswagen Tænk Blå Trainer"Tænk Blå. træner"

Meget mere vanedannende (og praktisk vender brændstoffet) er dette spil, der belønner os for at køre effektivt. Den er baseret på et system, der inkorporerer selve bilen, som rapporterer om det gennemsnitlige forbrug, den procentdel af tiden, der cirkulerer uden at accelerere eller bremse ("friløb") Og vores grad af effektivitet ved rattet. Ansøgningen, at Den kan køre i baggrunden, os foreslår "udfordringer" Kørsel til gå samle point og virtuelle medaljer, hvis vi er i stand til at udføre dem. For eksempel 20 gange i træk adlyde gearskiftindikator, eller i stand til at opretholde en effektiv ratio med 85% i 30 km. Kompleksiteten af ​​testene er stigende gradvist, da der er fem sværhedsgrader er tilgængelige til at blive låst op, som du fremskridt i vores resultater. dette "app" Free er nu tilgængelig for Android-operativsystemer, selvom kort sigt hensigt Volkswagen er forenelig det maksimale antal enheder, så fra nu af MirrorLink, Bil Play (Apple) og Android Auto (Google) Den vil omfatte under navnet "App Connect".

Volkswagen Media Control"medier Kontrol"

Det har at gøre med den integration typen tablets eller smartphones og bil infotainment-system gennem WiFi-netværk. Det gør den, via app, at Passager bagsædet kan få adgang til funktionerne i radio, oprette spillelister med musik gemt på CD, DVD, USB eller deres egne enheder, brug browseren -herunder visninger Google Earth og Street View- og online søgemaskiner. Søger efter specifikke steder på en telefon kan sendes til browseren og indstilles som en destination. En anden funktion er at afspille musik eller forskellige film på samme tid, hvilket gør tabletterne virker som rene skærme. Intet behov for kabler, bortset fra at genoplade batterierne (den udsatte prototype havde to Ekstra USB-porte ved at tage lavt blus). På den anden side, uanset hvor filerne er gemt multimedie, når de er inden for WiFi-netværk, da de synes alle i én liste, der er adgang fra skærmen på midterkonsollen eller tabletter, når de ikke er låst skærm.

Volkswagen navigationssystemNavigation System

Ud over den real-time trafik, pladser i parkeringspladser og benzinpriser, som de er tilgængelige funktioner i nogen tid med oplysninger fra selskabet INRIX Volkswagen er ved at udvikle intelligent navigation. Er det, uden at indtaste en destination browseren, det allerede Han ved, hvor vi gik baseret på vores sædvanlige ruter. Hvis du opdager trafikale problemer på vej hjem eller arbejde, det tyder på en alternativ rute. Også det tager hensyn til mellemliggende destinationer, såsom skolebørn, gym ... altid baseret på vores brugsmønstre. Systemet kan kommunikere med andre elementer i bilen, som kunne tjene, for eksempel for at gå videre til at tilpasse den termiske styring af motoren, eller optimere brugen af ​​batterier i tilfælde af elbiler. Og det vil ikke være der, fordi mulighederne er næsten ubegrænsede, og vil dukke op flere og flere applikationer, nogle allerede er til rådighed i USA og Kina-relaterede sporing af køretøjer og fjernovervågning, lignende geo-hegn funktion (Sender en meddelelse til telefonen, hvis bilen blade eller kommer ind i et forudindstillet område) hastighed alarm, eller kontrol af status for drevet fra hjemmet. Inden for systemet Bil-Net, også interessant telefon informationssystem, hvorigennem muligt information anmodning af enhver art (selv de foreslå dig en vis restaurant i området) og en operatør vil sende adressen direkte i browseren. Alt dette er baseret på en videreudvikling af systemet Modular Infotainment System (MIB, dets tyske akronym), som kan integreres i den VW-koncernen MQB-platform.