Forlygter kommer will be led høj opløsning dot matrix

will be led adaptive forlygter Høj opløsningwill be led adaptive forlygter Høj opløsningwill be led adaptive forlygter Høj opløsningwill be led adaptive forlygter Høj opløsning

En specialist bil belysning vovede at kritisere deres egne kolleger, når de anvendes LED-lys i deres modeller spænder, selv i de mest avancerede forlygte: "mangler opløsning endnu, der er bedre mekaniske løsninger med bixenón".

Den lave opløsning er ved at ende, som annonceret Daimler: Osram på et projekt, hvor samarbejdet Hella, Infineon, Fraunhofer og, selvfølgelig, Daimler, allerede har været i stand til at tilbyde en demonstrant fyrtårn med tre LED-lyskilder, hver med 1.024 point individuelt justerbare lys. I alt med tre projektorer, mere end 3.000 lyspunkter i hvert forlygte. Denne tre og et halvt år har været finansieret af det tyske ministerium for uddannelse og forskning.

Den høje integration sætter 1.024 point justerbar lys i hver af de tre projektorer

Den xenon forlygte kan ikke skrive med LED

Som enhver, der har kørt i tåge, er det ikke om at have en stærkt lys, men tilstrækkeligt lys i hvert øjeblik. Det justere lysstrålen i omfang, intensitet og mønster blev foretaget på rimelig effektiv med mekaniske bevægelser xenon forlygte.

Sikkert du kan huske, at for en evighed xenon forlygter automatisk justere højden, senere begyndte lysene slå hjørnet, lyser variabel rækkevidde, variabel stråle og, sidst, permanent længe blindet for ikke blænde. Mange motorer, plads, de har brug for, og hvor hårdt at gå lavere priser har gjort denne teknologi har nået bunden, så mange producenter har opgivet xenon forlygter ledes.

Høj opløsning svarende til lys til enhver situation

på trods af den "kranse" af will be led i forlygterne, producenter vide, at baseret will be led endnu undlader at indsnævre strålen, som de gerne vil. De kalder opløsning og mobile skærme, fordi undlader at klart belyse alle der foran bil formen, intensitet og optimal ensartethed ... hidtil. Bittesmå, 1024 lyspunkter for hver projektor fyrtårn HD samles i en enkelt chip, herunder elektronik til at aktivere hver. Hidtil matrix forlygter "De pakkede" flere sådanne will be led under samme dæksel, der optager meget plads, især ved den nødvendige elektronik, der begrænser deres antal inden et fyrtårn (otte, i tilfælde af Astra, 24 i en Mercedes CLS, fx selv førte med dimensioner på under 2 x 1 mm).

Opel Astra lyser dot matrix Intellilux

Osram i 2014 og 256 will be led integreret på en chip

Ved hjælp af elektroniske snarere end mekaniske justeringer er opnået i pålidelighed, plads og omkostninger. Hertil kommer, at fremtidige generation HD LED forlygter Det har termisk og elektrisk grænseflade, der giver direkte forbindelse til bilens elektronik. For at få en idé om det ønskede niveau af integration i den førnævnte Mercedes CLS kræver fire drivere i bilen -a på 100 beregninger i sekundet for at definere den bedste stråle. Nu kan du gøre uden at perifer elektronik. Hver af de 1.024 lyspunkter ligger specielt til at belyse mellemrum afhængigt af behov baseret på eller slukke hver af disse "lyskegler".

Den høje opløsning giver forlygterne præcist trække sin stråle at undgå at blænde belysning og maksimere

Takket være den "HD" aktiv stråle "trimmer" så længe strammeste lys til ikke blænde modkørende biler og dem, der er forude. Af den måde, synes at holde Moores lov, at hvert andet år er antallet af transistorer på en mikroprocessor fordobler fordi Osram i 2014 indført en chip med 256 will be led du kunne styres separat og endda gøre udviklingen er for det efterfølgende trin til produktionen.

Du kan også være interesseret

Tvivl: brugen af ​​halogenpærer i biler vil blive forbudt?

Dudas: tandpasta for at fjerne ridser fra forlygterne?

Nissan Qashqai: halogen forlygter forlygterne førte